Viraj da sağlam patlıyordum! (video)

ABS ABS ABS ABS..... ABS olmasaydı muhtemelen canınız çok yanardı sağlık açısından, maddi olarak da 5 liralik falan masraf cikardi muhtemelen. Büyük geçmis olsun.

Ben bu yola araba ile çıkıyor olsam yani arabanin yerinde olsam sağa baktıktan sonra sola dikkatlice bakmadan burnumu çıkarmam ve çıkarsamda yavaş yavaş temkinli bir şekilde çıkartırım çünkü oradan motosiklet yerine bir araba daha hızlı şekilde geliyor olabilirdi...

Bu arada dini inancıma göre sadaka belayı def eder, inanan vatandaşlar akıllarina geldikçe sadaka versinler, para vermenin dışında bir insanın eşyasını taşımak falan da yardımcı olmak falan da sadaka diye biliyorum, insanlara güler yüzlü olmak gülümsemek de sadaka diye biliyorum yanlışsam düzeltin.

Son düzenleme:
Konumlanman çok hatalı bence... olman gereken konuma neredeyse kaza yaşanacak an-da gelmişsin.zaferce ve oocan hocanın paylaşımlarına bakarsan bir sonraki tehlikeden korunursun. Özellikle Konumlanman. Neyse bir daha tehlike yaşamazsın işallah

Baştan sol orta çizgiye daha yakın gitseydin arabayı daha önce görüp önlemini alabilirdin. Güvenlik ve yol tutuş müsade ediyorsa görüş almak için sağa virajlarda orta çizgiye yakın, sola virajlarda sağ çizgiye yakın gitmekte fayda var. Ayrıca sert fren yapmak yerine sol şeride geçip kaçış manevrası yapabilirdin. İyi ki 50 km hızlarda gidiyormuşsun daha üstü olsaydı kaza kaçınılmazdı.

Trafik kuralları gereği senin bir hatan yok, hızın uygun ve kendi şeridindesin. Kaza yapsan trafik kurallarına göre haklı olabilirdin ama incinen de sen olurdun.

CemoKa'nın söylediklerine ek olarak, artık kaçış ya da fren yapmak gerekiyorken kornaya enerji harcamamak lazım. Zaten virajda acil fren çok zor bir manevra, düzde bile tam etkili yapmak hayli zor. Hal böyleyken kornayla uğraşmak manevrayı başarıyla yapmak olasılığımızı hayli azaltıyor. Korna, bir olası tehlike karşısında konumumuzu düzelttikten sonra karşı tarafa bir hamleyi yapmaması için uyarı niteliğinde kullanırsak işimize yarayabilecek bir şey. Bu noktada arabanın oradan kaçabilmesi olasılığı kalmamış ve sürücü artık fren yapmaya karar vermişken bir de kornayla uğraşmaması, tüm dikkatini yapmakta olduğu, hayatını kurtaracak olan manevraya vermesi lazım.

CemoKa'nın söylediklerinin uygulamalı eğitimlerini yol eğitimlerinde verirler. Katılmakta büyük fayda var. Motto, ART, OMM, Rahmi Barutçu güzel adresler olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:24 ----------

Bir de arabaya (probleme) bakmaya devam etmek yerine çözüme bakmak lazım. Gözler arabaya doğru olsa bile çeneyi kaçmak istediğimiz yere çevirmezsek arabadan uzaklaşamayız

Bir moderatör o da'yı birleştirse ne güzel olur. Böyle çok göz tırmalıyor.

Bence makul hızda ilerlemenin önemini görüyoruz.
Makul hızda olmasa, az daha hızlı olsa çok daha kötü olacak.

ojo

geçmiş olsun

Kutup ÖKÜZÜ
iyi bir frenleme yaptığını söyleyebilir miyiz

Son düzenleme:
ABS MBS hikaye, bence kaza olmasını engelleyen bir numaralı etken makul bir hızda seyretmeniz. Yani ABS'nin faydası mutlaka olmuştur; aslında demek istediğim bir numaralı etken makul hızdı, hızınız bi 10 km/s fazla olsa ABS de fayda etmeyecekti. Çok geçmiş olsun.

Ayrıca arkasını görmediği ana yola dal....k gibi doğru düzgün bakmadan çıkıp bi de utanmadan üstüne kornaya basan ÖKÜZ OĞLU ÖKÜZE ehliyet verenlerin yedi sülalesine selamlarımı iletmek istiyorum buradan.

Son düzenleme:
Motosiklet eğitimleri bunun için var... Gerçekten şansınıza kurtulmuşsunuz. Virajı 10 cm daha içerden almış olsaydınız çoktan patlamıştınız. Önünüze frenleri olmayan ve başıboş bir hayvanda çıkabilirdi .. Sağ kapalı viraja sağda kalarak girmek büyük toto ister zaten. Sizdede o varmış helal olsun ve Geçmiş olsun.

ABS MBS hikaye, bence kaza olmasını engelleyen bir numaralı etken makul bir hızda seyretmeniz. Yani ABS'nin faydası mutlaka olmuştur; aslında demek istediğim bir numaralı etken makul hızdı, hızınız bi 10 km/s fazla olsa ABS de fayda etmeyecekti. Çok geçmiş olsun.

Ayrıca arkasını görmediği ana yola dal....k gibi doğru düzgün bakmadan çıkıp bi de utanmadan üstüne kornaya basan ÖKÜZ OĞLU ÖKÜZE ehliyet verenlerin yedi sülalesine selamlarımı iletmek istiyorum buradan.

Aynen öyle. abs nin mucizesi videosu değil bu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çıldırıyorum abs olmasa adam kasadan girmişti ford araca hala abs hikaye diyoalr aushduahsduahsud kampana frenli motor kullanan ne anlasın abs ne fren yapmıyorsunuz ağalar bir kez şu abs nin faziletini görün bugune kadar ölmediğinize şükredersiniz

ah gidi az düşünüyorumda bu güne kadar ne yağmurlarda motor sürdüm iyi başıma birşey gelmedi

kimse de dememişki yolda 30 km hız sınırı var sen 52 ile gidiyorsun

çıldırıyorum abs olmasa adam kasadan girmişti ford araca hala abs hikaye diyoalr aushduahsduahsud kampana frenli motor kullanan ne anlasın abs ne fren yapmıyorsunuz ağalar bir kez şu abs nin faziletini görün bugune kadar ölmediğinize şükredersiniz

ah gidi az düşünüyorumda bu güne kadar ne yağmurlarda motor sürdüm iyi başıma birşey gelmedi

Alakası yok. Hız düşük - fren için yeterli mesafe var. Aynı koşullarda abs'siz motosikletle kaza yapacak bir kişi fren yapmaktan habersizdir

gecmis olsun, cidden patliyor olabilirdiniz..

videoyu analiz edersek..

arac ile bulusma noktasi öncesinde:

1. Sola tehlikeli devamli virajlar uyari tabelasi var
2. Azami hiz sinirlama tabelasi var

gOrE3O.jpg

sola dogru tatli bir virajdan basliyor, ilk kisimlarin görüs acisi kisitli (1)

76a50N.jpg

devaminda görüs aciliyor ve viraj sag tarafa yöneliyor (2)

Pl1mLO.jpg

saga yönelen virajin ilk acisi genis ve görüs acisi biraz kisitli (3)

9ma0JN.jpg

hiziniz o an itibari ile 43 km/s

devaminda ise acisi daha da daraliyor ve görüs acisi tamamen kapaniyor (4)

qGdVod.jpg

hizinizi virajin daralmasina ve görüs acisina göre azaltmaniz gerekirken daha hizlanip 54'e kadar cikariyorsunuz

ve kacinilmaz son (5)

MdVmn1.jpg

fakat muhtemelen dikkatinizi dagitip üzerinizde baski olusturan ve bu tehlikeli duruma sizi sokan asil sebeb ise..

LblmVZ.jpg

.. kiciniza kadar yanasmis olan otomobil..

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:14 ----------

- hizinizi, ekledigim görsellerde kirmizi noktalara durabilecek sekilde ayarlamaniz gerekir..
- uyari levhalari hiz limitlerini özellikle bilmediginiz ve görüsünüz kisitlandigi durumlarda mutlaka dikkate almalisiniz..
- arkanizdan gelen araclarin sizi tahrik etmesine izin vermeyin, sollama imkani saglayip güvenli sekilde yolunuza devam edin..

eger yine videodaki gibi tehlikeli bir durum yasamak istemiyorsaniz..

gecmis olsun, cidden patliyor olabilirdiniz..

videoyu analiz edersek..

arac ile bulusma noktasi öncesinde:

1. Sola tehlikeli devamli virajlar uyari tabelasi var
2. Azami hiz sinirlama tabelasi var

https://i.hizliresim.com/gOrE3O.jpg

sola dogru tatli bir virajdan basliyor, ilk kisimlarin görüs acisi kisitli (1)

https://i.hizliresim.com/76a50N.jpg

devaminda görüs aciliyor ve viraj sag tarafa yöneliyor (2)

https://i.hizliresim.com/Pl1mLO.jpg

saga yönelen virajin ilk acisi genis ve görüs acisi biraz kisitli (3)

https://i.hizliresim.com/9ma0JN.jpg

hiziniz o an itibari ile 43 km/s

devaminda ise acisi daha da daraliyor ve görüs acisi tamamen kapaniyor (4)

https://i.hizliresim.com/qGdVod.jpg

hizinizi virajin daralmasina ve görüs acisina göre azaltmaniz gerekirken daha hizlanip 54'e kadar cikariyorsunuz

ve kacinilmaz son (5)

https://i.hizliresim.com/MdVmn1.jpg

fakat muhtemelen dikkatinizi dagitip üzerinizde baski olusturan ve bu tehlikeli duruma sizi sokan asil sebeb ise..

https://i.hizliresim.com/LblmVZ.jpg

.. kiciniza kadar yanasmis olan otomobil..

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:14 ----------

- hizinizi, ekledigim görsellerde kirmizi noktalara durabilecek sekilde ayarlamaniz gerekir..
- uyari levhalari hiz limitlerini özellikle bilmediginiz ve görüsünüz kisitlandigi durumlarda mutlaka dikkate almalisiniz..
- arkanizdan gelen araclarin sizi tahrik etmesine izin vermeyin, sollama imkani saglayip güvenli sekilde yolunuza devam edin..

eger yine videodaki gibi tehlikeli bir durum yasamak istemiyorsaniz..
Yok artık.
Bakmak ve görmek dedikleri zımbırtı bu işte.
Tebrik ediyorum sizi emek var.

Arkadaşa geçmiş olsun.

"forzabjk" güzel analiz olmuş.

Dikkatimi çeken otomobilin çıktığı yer sosyal tesis veya konut çıkışı gibi sık kullanılan bir yere gidiyor galiba. Karşıya konulan dış bükey ayna bunu doğruluyor. Yani devamlı giriş çıkış olan bi yer gibi.

Tabelaların olduğu yere bi uyarı levhası daha veya bi kasis konmalı diye düşünüyorum. Burda bi gün bi motorcu kesin patlar tuzak gibi bir yer.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
bir çok kişi solda yer vardı demiş ama arabanın duracağı ne malum? araba belki durmayacaktı ve bu durumda sol tarafın şerit dışına kadar çıkması lazımdı motosikletin ve o mesafeden o pozisyonda bu mümkün değil ve tek çözüm frene abanmak ve kullanıcıda bunu yapmış zaten.

frene basmadan sola kaçması riskli bir seçenek yani kumar olurdu. frene basması en azından çarpmanın şiddetini azaltıp kaza etkisini düşürür ama hız kesmeden sola kaçmak demek arabanın durmaması durumunda sağlam bir çarpışma demek olurdu diyeyim çıkayım işin içinden.

bu arada dostum aynadan arabayı görmedin mi? yada o seni görmüyor muydu yol aynasından? süs için mi koymuşlar o aynayı söylesene be adam :p

önünü göremeyeceğin virajda niye hızlı gidiyorsun? arkanda arabanın acelesi varsa niye yol vermiyorsun? babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi? kabartma tozu pastayı nasıl kabartır?

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Alakası yok. Hız düşük - fren için yeterli mesafe var. Aynı koşullarda abs'siz motosikletle kaza yapacak bir kişi fren yapmaktan habersizdir

vay vay abs olamsa o adam ön frene bastığı anda asfalta yapışmıştı dikkatli bakın batuhan bey fren yaptığı mesafe 15 metre bile değil abs siz bir motor olsa dan diye girmişti adam iddaya bile girerim,

hele hele abs yi kullandıktan ve rampa aşağı frene basmaya korkardık ne diyorum size iyi bu yaşıma kadar girmemişim bir yere fren neymiş öğrendim yağmurda frene basmaya korkardık şimdi toz da toprakta bile asılıorum zımba gibi duruyor

eğer iddanız burada yurdum vatandaşı düşmezdi diyorsan kaza videolarına bak yüzlerce kişi sırf panik anında ön frene basıp yoldan çıkıyor kontrolu kaybediyor kazaların büyük sebebi sırf frenlemeden oluyor

Geçmiş olsun. Tam sınır hızda yakalanmışsın. 50km yerine 60km gitseydin 30-40km hızla arabaya çarpardın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar