VİRAGO 535 orjinal egzoz arıyorum..

haklısın tabi..diyorum ya adam bana deseki ses çok yüksek susturucunu değiştir...amenna...
açıkçası bende şikayetçiyim ama aslında çokda aşırı bir sesi yok..yinede kısmaya çalışıyorum..
sanırım motordan hele chopperden hiç anlamayan birine denk geldikki,bunların biraz sesli olduğunu bilmediğinden hemen gitti birine sordu o da tabi orjinal değil olmaz dedi..öbür adam motorun sesini bile duymadı...
ne desek boş,onların borusu ötüyor malesef....

Ben sattığım motorumu muayeneye götürdüm baktı sadece sonra ruhsatı aldı eline inceledi ve onayladı. Edirne ufak yer diye mi böyle acaba?

bilemiyorum..86 model arabamada direksiyon simidi orjinal değil diye kusur yazmışlardı..sanki hava yastığını iptal etmişim...:pr:

Motor şase numarasından haberi olmayan adam ne anlar eksoz bilmemne numarasından.Bence tamamen keyfi uygulama.Ben olsam çin malı sıkuter eksoz susturucusunu emaneten uydurur önüne atardım tuvcülerin.

onu hiç kabul etmezlerki...
sonra geçmeyince bi daha muayene ücreti ve ihtimal,sicile işlenip detaylı egzoz kontrolü olabilirmi acaba???

Motor şase numarasından haberi olmayan adam ne anlar eksoz bilmemne numarasından.Bence tamamen keyfi uygulama.Ben olsam çin malı sıkuter eksoz susturucusunu emaneten uydurur önüne atardım tuvcülerin.
Aslında olabilir. :) Ne olsa senin motosikletin orjinal halini bilmiyorlar.Afilli bir scooter.Hatta cub egzozunu feda et. :) Hem bakarsın performansı artar viragonun. :) Bu arada motosikletleri bizim orada fazla incelemiyorlar sanırım.Sadece egzoza bakıyor,gürültü çok ise kabul etmiyor.%95i cub olduğu için ve orjinal egzozları da 50-100 lira olduğu için bir tane alıyorlar. :)

şahsi fikrimi söyleyeyim. kendimi senin yerine koyuyorum.

elde ne var. muayeneden eksozu yüzünden geçmeyen bir virago.

hiçbir degişiklik yapmadan yine aynı yere götürürdüm. olaki aynı elamana denk geldim ve bein tanıdı ve yine kıllık yaptıgını varsayıyorum. söyleyecegim sey bunun orjinal eksozu çok pahalı üzerindeki yan sanayi. şiz yan sanayi fren balatası kullanan araçları muayeneden geçirmiyormusunuz yada yan sanayi far takılmış araçları şeklinde örnekler çogaltılır şekilde çapraz soru yagmuruna tutar adam yine kıllık yaparsa olayı müdüre aktarır ve hukuki işlem başlatacagımı söylerdim. hatta tüm konuşmayı ses kayıt cihazına alır elimde en azından bir kanıt olurdu. eninde sonunda geçirmek zorundalar.

Son düzenleme:
Samet Abi bu virago sana gün yüzü göstermedi...inşallah hallolur işlerin...

Mersin İl Temsilcisi
sanırım yine dumanla haberleşmemiz gerekecek. bir arkadaşın viragosu kazalı ve uzun zamandır parça bekliyor.
bir sorarım, eğer olursa gönderip muayeneden sonra geri isterse gönderirsin.

1-2 gün içinde hallolaur sanırım...

jr.

ben olsam kavga eder, daha yetkili birisiyle görüşmek isterdim. olmadı iş yargıya gider dersiniz, keyfi soruyorlarsa cayarlar.

Ne yani belki üretimi yok artık orijinal eksozun. motoru çöpe mi atacağız?

onay yazısı nerede oluyormuş?

adamların derdi susturucu kısmı mı yoksa ondan önceki manifold boruları mı?

samet ağam beni tanırsın elimde 2 tane en 500 eksozu var orjinali lazımsa verebilirim vallaha ben anlamadım babama verdim motoru o kulak patlatan ksozla gecti muayineden lazım olursa ara ağam 0536 986 46 74

sanırım yine dumanla haberleşmemiz gerekecek. bir arkadaşın viragosu kazalı ve uzun zamandır parça bekliyor.
bir sorarım, eğer olursa gönderip muayeneden sonra geri isterse gönderirsin.

1-2 gün içinde hallolaur sanırım...
senin adın aslında hızır sanırım da çaktırmamaya çalışıyorsun???:rendeer:

ben olsam kavga eder, daha yetkili birisiyle görüşmek isterdim. olmadı iş yargıya gider dersiniz, keyfi soruyorlarsa cayarlar.

Ne yani belki üretimi yok artık orijinal eksozun. motoru çöpe mi atacağız?

onay yazısı nerede oluyormuş?

adamların derdi susturucu kısmı mı yoksa ondan önceki manifold boruları mı?
borular değil..egzozun kendisi...üzerinde onay kodları CE E1 kodu filan olacak dedi..hatta üç ayrı kişiye söyledim..hepsi sanki ağız birliği etmişlerdi....
akşam saat 20:00 deydi randevum..sanırım yorgunluktan basiretim bağlanmış.olayı büyütemedim bile....

samet ağam beni tanırsın elimde 2 tane en 500 eksozu var orjinali lazımsa verebilirim vallaha ben anlamadım babama verdim motoru o kulak patlatan ksozla gecti muayineden lazım olursa ara ağam 0536 986 46 74

sağolasın Cenk..ama onları uydurabilirmiyim bilmiyorum..
gerçi uydururum her türlü ama kes biç kaynat zarar görürse diye korkuyorum...haa..işime yaramayacak,hibe ediyorum anlamında söylediysen..kesinliklle yaparım bu işi...:cat:

virago egzozu olsa sadece sök tak yapılacak..sorun olmayacak yani...

senin adın aslında hızır sanırım da çaktırmamaya çalışıyorsun???:rendeer:

borular değil..egzozun kendisi...üzerinde onay kodları CE E1 kodu filan olacak dedi..hatta üç ayrı kişiye söyledim..hepsi sanki ağız birliği etmişlerdi....
akşam saat 20:00 deydi randevum..sanırım yorgunluktan basiretim bağlanmış.olayı büyütemedim bile....

sağolasın Cenk..ama onları uydurabilirmiyim bilmiyorum..
gerçi uydururum her türlü ama kes biç kaynat zarar görürse diye korkuyorum...haa..işime yaramayacak,hibe ediyorum anlamında söylediysen..kesinliklle yaparım bu işi...:cat:

virago egzozu olsa sadece sök tak yapılacak..sorun olmayacak yani...
aga bogazı kelepceli deyilmi eksozun

Değil yav..adam direk kaynaklı yapmış..silindirden çıkan boruları direk egzoza kaynatmış...sorun yok aslında ama işte değişimi zahmetli biraz..yarın bir susturucu yapıp tektar gideceğim..bakan adamada sesi çok demişlerdi susturucu yaptırdım diyeceğim..geçmezse cıngar çıkarmayı düşünüyorum...:pr:

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:18 ----------

Samet Abi bu virago sana gün yüzü göstermedi...inşallah hallolur işlerin...
yok be Mete..hiç alakası yok..bir lastik birde muayene masrafım oldu...50+87 tl..böyle bi motora çokmu yahu???
kartaldaki egzozcu Ercan usta alakasız dedi..sesi çok geldiği için dikkatlerini çekip demişlerdir dedi...yarın egzozlara birer kapak susturucu yapacağız...geçecek dedi...
noter ve sigorta zaten her motora şart,buna özel değil...Eee sorun yok yani....:wiinkk:

E yine bir kıla dek gelirsen ki teoriye göre evet..muayenesiz mi gezicen...risk alırmısın...

Mersin İl Temsilcisi
E yine bir kıla dek gelirsen ki teoriye göre evet..muayenesiz mi gezicen...risk alırmısın...

ben bir defa almıştım buna benzer bir riski ve adama dedim ki "ille de bir kartvizit mi getirelim, eğer cevabın evetse o vakit sen ve müdürün evimin önüne gelip orada muayene yaparsınız. yorma beni ve sen de motorcuya benziyorsun al bir-iki tur bin " dedim.

muayeneden geçtik, eleman 1-2 tur attı ve başladı işte ben gençkene........

:p

motosiklete susturucu kapak yaptım...
bana aynı adam geldi yine..
şu motora bak mobilete döndü dedim..sese bak...

güldü ve muayeneyi onayladı...

sorun yok artık yani..egzoza bakmaya bile fırsat bulamadı...

artık 2 sene muayene tamam kafam rahat....

tabi motor 2 sene durursa...:p

Hadi geçmiş olsun abi. Çok sevindim valla.

sağolasın Hüseyin...
ama ben yinede egzozu sıfırdan yapacağım...içime sinmiyor bu...
şööle cillopp gibi,pırıl pırıl....şekilli mekilli...ama sesi ayarlı...:queen:

ben bir defa almıştım buna benzer bir riski ve adama dedim ki "ille de bir kartvizit mi getirelim, eğer cevabın evetse o vakit sen ve müdürün evimin önüne gelip orada muayene yaparsınız. yorma beni ve sen de motorcuya benziyorsun al bir-iki tur bin " dedim.

muayeneden geçtik, eleman 1-2 tur attı ve başladı işte ben gençkene........

:p

zamanında muayene neydi be evlere şenlikti...kaçak patates müfürlerle gezinirdik ortalıkta...:p

hayırlısı olsun ...huzura erdin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar