virago 1100 sorunu

selam arkadaslar. şimdi benim motorumda on silindirin karbüratörüne benzin gitmiyor. bir motorcu benzın pompası dedi fakat degilmiş. digeri karbüratör dedi temizlendi ayarı yapıldı fakat o da dedgılmış. en son ise aküden dedi. motordaki akü 12 v 14 ah. orjinali ise 12 v 20 ah olmalıymıs.. akü düşük oldugu için benzın pompalamaya yetmıyormus. aküyü bosch tan sıfır aldım şimdi ise yine bosch tan 12v20ah alıcam insallah sorun cözülür. sizden ricam boyle bir sorunu olan varmıydı duyan bilen tecrubesdi olan.. :pale:

Aküyle alakası yok
Zaten suan senın uzerındekı akün 14 amper yeter bence.
Karbüratöre benzin gitmediğinin nereden anladınız peki?
Hem viragoda benzin pompası varmıydı yahu :silent:

Son düzenleme:
motor calısırken karburator tahlıyesi acıldı ve benzin akmadı.. pompa var

Peki karburator samandırasında olmasın sorun?
karburatorlere gelen benzın hortumlarının yerını değiştir buyuk ıhtımal benzın cıkıyodur pompadan cunku fazla akım cekecegını sanmıyorum
Eğer içi benzın dolmuyosa karburatorun altındakı tası acın ve samandıra iğnelerine ve ayarlarına bakın..

ayarlarını yaptırdık.. motor hazır dedıler motoru aldım kullandım gündüz.. park ettim aksam calıstırdım farlar calışltı 30 km gittim motor oksurmeye basladı.. arka silindiirin karburatörü sorun yok fakat on karburatrde benzin yok. eksoz soguk .. sabah goturdum motorcuya oglen benı aradı sorun yok dedi .. :pr:

Birsürü ihtimal var nettende tamir yapılmaz ki :)
Şamandıralara bir baktır şamandıra iğnelerine baktır
Görmeden birşey soylemek saçma aslına bakarsan :)
Herkes bir ihtimal üzerinde dursa 30-40 sayfa olur burası

geçmiş olsun saçma olucak belki ama. çalışmamasının sebebi ön silindirin ateşlememesinden kaynaklanabilir..dedikleri gibi karb hortumlarını değiştir. bu sefer de arka çalışmazssa sorun karb ve ön silindirden değil demek..

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
adam gibi ustanın çok kısa bir sürede çözeceği işler bunlar ama istanbulda adam gibi ustaya denk gelmek çok zor.. anadolunun bir çok ili bu konuda çok daha iyi durumda. malesef türkiyede yamaha, suziki ve kawasaki satış sonrası hizmeti kaderine terk edilmiş markalardan, ne kötü..

yamaha servisine gidersin adam kazalı aldığı motorlardan sana parça çıkartıp takmaya kar etmeye çalışır, honda servise gidersin innovayı ilk kez görmüş afrikalı gibi bakar grenajı sökerken ilk kez söktüğünü anlarsın çünkü grenaj arkasına gizli benzin hortumunu çıkartıp bir depo benzini yere boşaltır.

beni hiç konuşturmayın :)

kardeşim sorunun çözülünce sebebini buraya yazarsın merak ettim geçmiş olsun..

Son düzenleme:
kardeş bi daha o ustaya götürme adam tam anlamıyla bakmıyor demkki

geçmiş olsun saçma olucak belki ama. çalışmamasının sebebi ön silindirin ateşlememesinden kaynaklanabilir..dedikleri gibi karb hortumlarını değiştir. bu sefer de arka çalışmazssa sorun karb ve ön silindirden değil demek..

buji ateslemesine bakılmadı sanırım.. :cherry: bide hortumları degıstırelım bakalım. pazartesi ye kaldı. usta diyo motorda bişi yok anlamadım.:pr::pr:

sorunu çözdüm akidesler.. benzin pompası bozulmuş. ön karbüratöre benzin atamıyomuş.. aradık biyeri 300 dolar amerikadaki fiyatı imiş.:pr: peki ben ne yaptım.. gittim bostanci oto sanayiye.. mitsubişi nin orjinal benzin pompasını aldım ve taktım.. :cherry: sorunsuz bi şekilde bu yagmur ve camurda 100 km yol gittim bi sorun cıkmadı.. benzin pompasını ise 90 liraya aldım..:queen: uydurma bişi olmadı. orjinali gibi..

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
sorunu çözdüm akidesler.. benzin pompası bozulmuş. ön karbüratöre benzin atamıyomuş.. aradık biyeri 300 dolar amerikadaki fiyatı imiş.:pr: peki ben ne yaptım.. gittim bostanci oto sanayiye.. mitsubişi nin orjinal benzin pompasını aldım ve taktım.. :cherry: sorunsuz bi şekilde bu yagmur ve camurda 100 km yol gittim bi sorun cıkmadı.. benzin pompasını ise 90 liraya aldım..:queen: uydurma bişi olmadı. orjinali gibi..

olay budur zaten 550cc pistona vakumal benzin gitmez elbet pompa olacaktı

geçmiş olsun :cat:

GKN

Parana puluna yazık kardeşim ustanı değiştir, ön silindire benzin gelmiyorsa, vakuma a bakılır şanamdıraya, karbüratör memelerine vs bakılır, akü ile lakalı bi sorun aranmaz, en kötü kötü segman kaçırıyodur çkmiyordur yada sübaplar tam kapanmıyordur eğilmiştir yanma odasına vakum yapmıyordur ve bunun gibi birçok sebep..
Akü alakası olabilecek en son şeydir bu durumda..
Sen kendine ii bi usta bul, tüm sıkıntını çözer..

tesekkürler hepinize istanbul da ii bi usta bulmak zor hep para koparmanın pesındeler.:pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar