Video çekimim

Motosikleti
cbf 150
Ben de çok beğendim. Başarılı olmuş. Burası neresi? Güzel bir yermiş.
şile yolları ve koyları.

Abi bu eğer senin hobin ise tebrik ederim, kompozisyon, sahne, ölçekleme çok başarılı. TRT belgeseli tadında ki ben başarılı bulurum hep.

Dinamik ışığa, hareketli cisimlerde shutter speed'e(motor soldan sağa giderken mesela bulanıklaşıyor), diyafram kullanmaya biraz daha aşina olursanız en az piyasadakiler kadar güzel bir film çıkarırsınız. Nereye bakacağını bilmek zaten işin %70'i. Onu çözmüşsünüz belli. 😁

Accık, color grading, mist effect ile sinema filmi sahnesi bile çıkar. Unutmadan, 21:9'u da denemenizi öneririm, o da çok etkiliyor izleyici tarafından bakılınca.
Kdenlive, Clipchamp, Capcut, imkan varsa Adobe Premiere ile tertemiz işler çıkarırsınız. Ben Clipchamp özellikle kullanması aşırı basit bir program. Kdenlive çok daha fazla alet-edevat sunan ücretsiz bir program. Elinize sağlık.
Benim hobim ama gençliğimde parasız zamanlarımda fotografçılık ve otomobil dergilerinde üç beş yazı yazmışlıgım vardır. 25 yıl evel yanlız :)

kompozisyona hakimim ama ne yazıkki ekipmanlar yeni eski alıştıklarımız gibi değil heryerde bir düğme bir yandanda dron uşuruyorsun zor iş valla bununla güzel işler yapanları kutluyorum

Motosikleti
cbf 150
veridian vardı geçen hafta söktüm saçmalayınca yazılım atılması lazım. Takılı olsaydı rahat çekerdim.

Motosikleti
cbf 150
Güzel şansıma dün pro mikrofon setim geldi ve kaydı Türkçede yapabildim. Tabi eksikler çok.

Öncelikle motor kokpit çekimi yapamıyorum hala kasiyon kameram yok olanda yetersiz ve motorun sesinide kaydedicek dji mic yok. Act sağolsun bana dinletti kalitesi muazzam.

Akşam siparişini eçtim onlarda haftasonuna doğru elimde olur. Ama şimdi havalar kötüleşti. Belki biraz daha bakım videolarına yogunlaşırım.

Dünk çekimler sırasında bir ara dronla sinyalim kayboldu sonra uçuş rotama baktım ben dagın arka tarafında kalmışım o yüzden bir kesiklik yaşandı tabi bunlar bir askeri drone değil normaldir.

Bu arada tek başıma çekim yapmanın sonunda yolunu buldum, Dronun waypoint özelliği var onu açtım ve gimbalin haraketlerine kadar taklit ediyor.

Bu tam anlamıyla beni ekip derdinden kurtardı. şimdi önceden çekim yapıcagım açıyı hızı ve irtifayı ayarlıyarak waypointler oluşturup kaydediyorum sonra start a basınca beni istediğim şekilde takip edip istediğim açıda çekim yapıyor.

Droun zoom özelliği kısıtlı parallax yapamıyorum istediğim gibi bu yüzden yaza gelmeden mavic 4 gibi birşey daha alıcağım onlarda zoom kamerada var ozaman çok daha iyi motor videoları yapabilirim.

Bakalım herşey zaman meselesi

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Güzel şansıma dün pro mikrofon setim geldi ve kaydı Türkçede yapabildim. Tabi eksikler çok.

Öncelikle motor kokpit çekimi yapamıyorum hala kasiyon kameram yok olanda yetersiz ve motorun sesinide kaydedicek dji mic yok. Act sağolsun bana dinletti kalitesi muazzam.

Akşam siparişini eçtim onlarda haftasonuna doğru elimde olur. Ama şimdi havalar kötüleşti. Belki biraz daha bakım videolarına yogunlaşırım.

Dünk çekimler sırasında bir ara dronla sinyalim kayboldu sonra uçuş rotama baktım ben dagın arka tarafında kalmışım o yüzden bir kesiklik yaşandı tabi bunlar bir askeri drone değil normaldir.

Bu arada tek başıma çekim yapmanın sonunda yolunu buldum, Dronun waypoint özelliği var onu açtım ve gimbalin haraketlerine kadar taklit ediyor.

Bu tam anlamıyla beni ekip derdinden kurtardı. şimdi önceden çekim yapıcagım açıyı hızı ve irtifayı ayarlıyarak waypointler oluşturup kaydediyorum sonra start a basınca beni istediğim şekilde takip edip istediğim açıda çekim yapıyor.

Droun zoom özelliği kısıtlı parallax yapamıyorum istediğim gibi bu yüzden yaza gelmeden mavic 4 gibi birşey daha alıcağım onlarda zoom kamerada var ozaman çok daha iyi motor videoları yapabilirim.

Bakalım herşey zaman meselesi
Abi aksiyon kamerasında da dji action 5 pro bayağı iyi. Bataryası çok uzun gidiyor. Ama vlog tarzı çekim yapayım ekranı dönsün kendimi daha büyük ekranda göreyim dersen ace pro iyi. Ben 2010'dan beri aksiyon kamerası kullanırım (ilk gopro vardı) Aha şu İlk go pro ile çekilen görüntü. Kullanıcı dostu olmada dji çok iyi. Zaten bir dji ekosistemine girmişsin drone ile.

Motosikleti
cbf 150
Evet ACT DJI ciddi anlamda kaliteli çıktı, Kasımın ilk Haftası Çindeyim aslında ordanda DJI ları topluyabilirim. Ben Vlog dan daha çok sanatsat çekimler yapıcağım. Seslendiremeyi daha sonra stüdyo ortamında yapıcagım için o tarafı çözdüm ama motorunda sesi olmalı yada bir yere vardıgım oranın doğası moğası işte. onlar içinde DJI uygun olur.

360 ları eledim çünkü verdiği efek benim bakış açıma göre değil ben balık gözü ve defarmosyona ugramış motoru sevmiyorum.

Tamamen işin sanatına odaklandım diyebilirizayda bir video yapıcagım ama kaliteli olucak. ilk motorların test edim diyorudm nasolsa herkez motor veriyor öyle bir imaknım var ama sonra bunu zaten bin kişi yapıyor dedim ve orda ne kadar sanat konuşturabilirim oldu sonuçta al abi haftasonu bin getir diyorlar. Bana en az 3 hafta lazımki çeşitli çekimleri toplim. Bu bakımdan felsesine ve gezdiğim yeri anlatmaya odaklandım biraz da teknik tamir tadilat işi olucak.

goproda iyiymiş

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
MotoRaw ve Schaaf diye birer hesap var youtube'ta. Raw video kayıtları ile yükleme yapıyor, sürüşlerini paylaşıyorlar farklı farklı motorlar ile. Videoların bir kısmı bu şekilde geçebilir. Konuşma yok, anlatma yok. Akıcı sürüş var, egzoz sesi var. Kalan kısmını zaten studio ortamında yaparsan rakipsiz bir kalite yakalarsın. Türkiyede bu işi böyle yapan yok çünkü.

Schaaf'ta daha yüksek oranda ama her ikisinde de ND filtre takılı lenste.

Motosikleti
cbf 150
Bunları biliyoroum, bende takipteyim güzel işleri var. Fakat bizim işte şöyle bir durum var Türkiye anlamında konuşuyorum bilhassada İstanbul.

bizde gezilicek el değmemiş yer çok az, benim videonun birde ham çekimlerini görseniz anlarsınız dediklerimi, orda çadır var yok burda koca bir damperli kamyon inanın çok ugraşıyor insan düzgün kareyi yakalamak için. Ha Egede akdenizde illa güzel rotalar vardır ama işte vakir meselesi.

Şimdi bu ingiliz ve iskandinav vlogurlar çok şanslı, kontağı çeviriyor adamlar muhteşem doğaya çıkıyor yada temiz caddelere. Bizde temiz yol bile yok.

Dün işim gücüm yoktu çıktım gittim darlığa, drone uçurayim falan dedim ulan heryer elektirik teli, ağaçlardan beri çekim dedim ağaçlar neredeyse yola sıfır. yolu bari çekim dedim yol daha beter inek bokunda kola kutusuna kadar millet orda nasıl viraj yapıyor hiç çözemedim.

Çatalca bir yer keşkettim girene kadar elli jandarmaya laf anlattım sanki terroristiz.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Fotoğraf ve kısa film alanıyla ilgili biri olarak çalışmanızı beğendiğimi belirteyim. İşin teknik detayı bir yana, dünyayı farklı bir gözle anlamlandırmaya çalışmak başlı başına takdiri hak ediyor.

Bu arada aksiyon kamerası olarak, bir süredir kullandığım DJi Osmo Action 5 Pro'yu ben de öneririm. Adventure paketini alırsanız, yedek bataryalar ve ek aparatlarla çok daha iyi bir seçenek olur. Yanına sonra mikrofonlar ve vlog çekimlerinde kullanabileceğiniz orijinal aparatlar ekleyebilirsiniz. Bu kameraya farklı ekstra aparatlar almak isterseniz de, TELESİN ürünlerini şiddetle tavsiye ederim. Aliexpress'te resmi satıcılarından alırsanız hiç sorun yaşamazsınız. Kask montaj aparatından, hızlı çıkarma aparatlarına kadar onlarcası var. Türkiye mağazası da var TELESİN'in.

Bu arada DJİ 360 ve Osmo Nano kameralarını da piyasaya sürdü. Her ne kadar balık gözü efekt size hitap etmiyor deseniz de, farklı perspektifler sizi mutlu edebilir. Ayrıca 360 ile normal çekim açıları da yapılabiliyor lakin üzerinde düzenleme yapmak biraz daha meşakkatli. Nano ise çok küçük ve pratik bir seçenek ama Action 5 Pro ile boy ölçülemiyor.

Motosikleti
cbf 150
Telesine bakıcağım action 4 sip bugün elime ulaşıyor. bir kaç ta nd filtre söyledim. onlarda cuma gelir. ben deli gibi 1 saatlik videolar çekmicem motorla giderken yüz saat konuşmuyacamda.

Estetik ve yerinde olucak o kadrajlar. Bir motosiklet videosu 20 dakikanın üstü olmamalı kanımca.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Telesin ürünleri alabileceğiniz resmi Türkiye satıcısı Syd.

Telesin ile birlikte aksesuar işini en iyi yapan firma Ulanzi.

Bunu da Türkiye'de alabileceğiniz resmi site. Ayrıca Aliexpress'te resmi satıcılar var.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Yol çekiminde sarsıntıyı engelleyecek bir aparat lazım bence

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yol çekiminde sarsıntıyı engelleyecek bir aparat lazım bence
Yeni aksiyon kameralarında otomatik stabilize ediyor. Muhtemelen yol çekimindeki kayıtlar chigee'nin kamerasına ait olduğu ve o kamerada böyle bir özellik bulunmadığı için sarsıntılı çıkmıştır.

Motosikleti
cbf 150
Yeni aksiyon kameralarında otomatik stabilize ediyor. Muhtemelen yol çekimindeki kayıtlar chigee'nin kamerasına ait olduğu ve o kamerada böyle bir özellik bulunmadığı için sarsıntılı çıkmıştır.
aynen chigeeninki zaten amaç olarak bir nevi güvenlik kamerası kereta fenada çekmiyor ama 1080p 4k nın çok uzagında titreşim önleyen model belki ilerde çıkar çünkü kameralar ayrı satılıyor yada 4ksi gelir. belli olmaz. ozaman güzel olur çünkü yerim hazır

Motosikleti
Honda CRF250L
Kamyoncu dedik adam belgesel yönetmeni çıktı.

Renkler ve kontrast çok güzel çıkmış
Tebrik ederim. bence de devamı gelmeli videoların

Motosikleti
cbf 150
Eyvallah şimdi vespa için bir kaç fikrim var ona odaklandım sonra hayabusa vs gidicek
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Telesin ürünleri alabileceğiniz resmi Türkiye satıcısı Syd.

Telesin ile birlikte aksesuar işini en iyi yapan firma Ulanzi.

Bunu da Türkiye'de alabileceğiniz resmi site. Ayrıca Aliexpress'te resmi satıcılar var.
Senin telesinler şimdi elime geldi. Git çabuk al primini :) güzel ürünlere benziyor haftasonu yagış olmazsa vespada denicem. sağol destek için.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar