vidasına kadar türk...

Düşünce proje çok güzel. Yaptığınız iş sabır ister, araştırma ister, zaman ister. Zaten bunları sizde biliyorsunuzdur. Olumlu olumsuz illaki tepki verilecektir. Bazen herhangi bir motosikletin motorunu, başka bir motosikletin kasasına monte etmeyi düşündüğünde bile; saçmalama olurmu hiç. Diye olumsuz tepkilerde alına biliyor. Başarıların devamını dilerim. Kolay gelsin.

teşekkürler arkadaşlar. elektronik kontrollü 4 zamanlı motoru bitirebilirsem tasarımlar konusunda yapılacak çok şeyler olacak. 4 zamanlı bir motor da hiç kolay değil. 70-80 kadar hassas işçilik gerektiren parçası var. dahası benim düşündüğüm sistem için karmaşık bir bilgisayar sistemi var.

seri üretim ve maddiyat en kolay çözülecek problem. bir japon motosikleti kalitesinde motosiklet yapmak da konu değil.

önemli olan bu imkanlarla bile olsa bir adım ötesinin hep var olduğunu görebilmek.

1. motor çok güzel olmuş gerçeği olsa kesinlikle alırdım çok etkilendim

inşallah devamı gelir bu memleketin türk malı projelere gerçekten ihtiyacı var aman bu iş Kanuni :farao:ye dönmesinde hani türk malı diyipde milleti kekleyen markalarada ihtiyacımız yok kardeşim başarılarının devamını dilerim....

Arkadaşların dediği gibi 1.tasarım gerçekten nefis olmuş dediğin gibi motor yapmak kolay değil gerçekten günümüzün motor kavramına uymak ayrı bi zorluk hayırlısı kardeşim sizin gibi böyle biliçli insanlara gerçekten ihtiyasımız var.......

Son düzenleme:
sana helal olsun elestrilere kulak tika.basarili oldugunda onlar donup sana...-ben zaten demistim bu adam basarir zeki cocuk yaa...bile diyecekler:)ben utaniyorumki..sabancilar koclar gibi bi dunya zenginimiz,gidip marketcilik gibi dunyanin en basit isini yaparlar ve utanmadan-biz bu ulke icin calisiyoruz derler..cikipa su ukkemize kendimize ait bi marka yaratmazlar..sen dogru yoldasin insallah basarili olursun..

gözüme bişi takıldı :D ilk motorda ön koruma demiri motorun şasesinden geçiyo galiba :S ee kırılırsa falan nasıl çıkıcak orda söküp takılan birşey gibi görünmüyo delikten geçmiş ama söküp takılacak gibi değil :D

reo

ben de gecen sene vazgectim arastirma gelistirme islerinden.
sanirim dusunmeden yasamak daha dogrusu sadece gunubirlik ve kisisel kazanci dusunerek yasamak daha ustun sayiliyor. bizim memleket daha dogrusu insanımız bu hale getirilmis evet.

hatirlarsaniz gecen sene hyundai firmasi 2 milyar yatirim yapacak diye adamlara bir dolu avantajlar saglamıstık ulke olarak, ve hatta cok konusulmustu. simdi iskenderunda yerli ve yerel bir firma 2 milyar degerinde bir yatırım yapıyor hic duydunuzmu arkadaslar?? ayrica adamlarin onune hergun bir engel cıkıyor.

saygilar.

Eğitim konusunda sana katılıyorum.Ben motosiklet ehliyeti için gittiğim kurs'ta motor dersinde makina mühendisi bir adam giriyordu 45-50 yaşları bişe.Konumuz dizel motorlardı, bir soru sordu sınıfa.
-Dize motorlarda ne bulunmaz?
(Ben atıldım hemen)
-Buji bulunmaz
(Güldü ve alaycı bir tavırla)
-Tüm motorlarda buji bulunur dedi.
(Bütün sınıf bana güldü):salut:
Ben yılmadım bilgisayardan dizel motorların çalışması hakkında resim ve yazı yazıcıdan çıkarıp hocaya götürdüm kağıda bile yalan yanlış baktı verdiği cevap;
-O motorlar sadece özel üretim ve çook pahalı araçlarda görülürmüş.

Bu kimin ayıbı?

Bugün forumda rastladığım ikinci tasarımcı
sessizsakin ellerine saglık çok güzel olmuş

Sevgili moderatorler
foruma tasarım diye yeni bir başlık açmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

sevgi ve selamlarımla.

Fikirlerine katılmamak elde değil. Bilmediği halde herşeyi bildiğini zanneden ama eline bir çakıyı alıpta kürdan bile yapamayan ama ahkam kesmekte üstüne olmayan her mevkiide o kadar çok acınacak insanımız var ki...
Kesinlikle yap kardeşim. Elinden, zihninden geldiği kadar yap. İsterse bir şeye benzemesin yeter ki yap.
Toplumda senin gibi insanların çoğalması dileğiyle.

tebrik ederim, projeni geliştirip birilerine satabilirsin bence, önce kendin için yaparsan bunu ve birşeyleri kanıtlarsan insanlar da kabullenmekten başka bişey yapamaz.

inancını yitirme...

Adana İl Temsilcisi
arkadaşım bu işe yüreğini ve emeğini koyduğun belli.seni gönülden destekliyorum.sakın azmini,şevkini kırma.bırak insanlar ne derlerse desinler.biliyorsundur,galileo galile,dünyanın yuvarlak olduğunu söylediğinde,az daha engizisyon mahkemesinde yargılanacaktı.uzun yıllar sonra anlaşıldı ki,hakikaten dünya yuvarlakmış.azmine,emeğine şapka çıkartıyor,başarılar diliyorum.sevgilerimle.

Vakti zamanında Devrim benzinsizlikten yolda kalmasaydı şimdi bizde otomotiv devleri arasındaydık.Ülkemin yaratıcı insanları törpülene törpülene hiçbişey yaratamaz duruma getiriliyor.Biraz asi ruhun ve dayanma gücün varsa yaparsın ve öncü olursun.Bence vazgeçme:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Başlığı ilk gördüğümde "aha yerli üretim gerçekten Türk malı motor yapılacak yakında" dedim.Keşke üretilse,keşke yapılsa...
Tasarımların güzel,düşündüğün motor tipi de çok yenilikçi;motor hacmi/verim durumu olsun teknolojisi olsun yapılabilirse dünyayı yerinden oynatır,ülkemizi de diğer ülkeler karşısında bir adım öne geçirir.
Yaptıklarını bizimle paylaş lütfen;mesajlarda gördüğüm kadarıyla diğer arkadaşlar da fikirlerini belirtmişler,bu fikir alış-verişi çalışmalarında sana yardımcı olur.

Bu işte inancını yitirme,ülkemizin senin gibi yaratıcı insanlara ihtiyacı var.Saygılarımla...

Çok teşekkürler sessizsakin abi, bende mekatronik okuyorum ve sizin gibi abilerimizin çizdiği yoldan sizlerin aydınlattığı yoldan devam etmeye çalışıyoruz. Biz bile ufak tefek projelerimizde bir sürü pürüz çıkıyor ve bu memlekette bir şeyin üretimini yapmak ortaya çıkarmak çok zor.

hız kesmeden devam abi, Allah yardımcın olsun.

Tebrikler..:cat:

3D tasarım konusunda Pro/E, Catia, Solidworks ve Simülasyon da Abaqus kullanıyorum, zamanım elverdiği kadarı ile Profesyonel bir proje de yardımcı olmak isterim.

Başarılar :cat:

insanlar hayallerini peşinde gittiği sürece başarır..
durma düşüncelerini ve hayyalerini takip et.. kazanırsın.. maddi olarak yanında olamayabiliriz ancak yinede maneviyatta her daim yanındayız..
başarılarrr

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Tebrikler..:cat:

3D tasarım konusunda Pro/E, Catia, Solidworks ve Simülasyon da Abaqus kullanıyorum, zamanım elverdiği kadarı ile Profesyonel bir proje de yardımcı olmak isterim.

Başarılar :cat:

Profesyonel niye siyah? Parasal beklentilerin mi var lem cücükkk:silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aynen hocam RF, Topsolid, catia kullanıyorum aynı zmanda elimin altında 2 cnc ve imalatta kulalanılabilceke frezesinden tornasına pantografından erezyonuna kadar bi dünya tezgah var... senin için yapabileceğim bişey olursa haber eyle..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar