- Konu Yazar
Arkadaşlar.Yk 250-4 motorum şu an rodajda.Çok devir yapmasamda biraz vibrasyon vardı (7-8000 devirlerde).Bu motorlar böyle diyerek pak kafaya takmıyordum.Bu gün bi tanıdığımın rot balans servisine gitmiştim.Sohbet ederken ön tekerlek balansını kontrol etmek aklımıza geldi.
Ön tekerlekte muazzam balans bozukluğu tespit ettik.Balans ayarını yaptık.Eve dönergen ESENLER otogar yolundan yıldırım mah. sapağına kadar biraz yüklendim.
Sebze meyve halinin önünden 110 km süratle gaçtim.Motor şahane oldu meğer bizim herzaman motora bağladımız vibrasyonun %60'ı (belkide %70) ön tekerlek balansından kaynaklanıyormuş.
Hepinize tavsiyem motorunuz sıfır bile olsa bir rot balans servisine gidip
tekerlek balanslarınızı kontrol ettirin.Sanirim bu çin malı makinelere balans falan yapmıyorlar.Balansı sıfırlamak için 85 gram kurşun koymam gerekti.
Fakat makine şahane oldu.Sanırım şimdi uzun yola bile çıksam artık vibrasyon falan kalmadı.Neredyse yok gibi oldu.Çünkü benim motorumdaki titreme makineden değil tamamen ön tekerleğe balans yapmadan makineyi satışa sunmalarından kaynaklanıyormuş.
Rot balansçı arkadaşımda eski motorculardan,özene bezene uğraştı sağolsun.
Haftaya kısmetse daha uzun bir yol yaparak tadını çıkartacağım inş.
Hepiniz kontrol ettirin bence.Saygılar.
Ön tekerlekte muazzam balans bozukluğu tespit ettik.Balans ayarını yaptık.Eve dönergen ESENLER otogar yolundan yıldırım mah. sapağına kadar biraz yüklendim.
Sebze meyve halinin önünden 110 km süratle gaçtim.Motor şahane oldu meğer bizim herzaman motora bağladımız vibrasyonun %60'ı (belkide %70) ön tekerlek balansından kaynaklanıyormuş.
Hepinize tavsiyem motorunuz sıfır bile olsa bir rot balans servisine gidip
tekerlek balanslarınızı kontrol ettirin.Sanirim bu çin malı makinelere balans falan yapmıyorlar.Balansı sıfırlamak için 85 gram kurşun koymam gerekti.
Fakat makine şahane oldu.Sanırım şimdi uzun yola bile çıksam artık vibrasyon falan kalmadı.Neredyse yok gibi oldu.Çünkü benim motorumdaki titreme makineden değil tamamen ön tekerleğe balans yapmadan makineyi satışa sunmalarından kaynaklanıyormuş.
Rot balansçı arkadaşımda eski motorculardan,özene bezene uğraştı sağolsun.
Haftaya kısmetse daha uzun bir yol yaparak tadını çıkartacağım inş.
Hepiniz kontrol ettirin bence.Saygılar.