Vibrasyon arttı

Merhabalar. Öncelikle iyiki böyle bir forum var. Uzun zamandır çok faydalı bilgiler edinebiliyorum. CBF 150 kullanıyorum. 1 hafta önce beraberce yeri çok tatlı şekilde öptük. Yerle seviştik felan. Bu ufak çaplı kazadan sonra motorda makyaj olarak sorun olmadı ancak vibrasyon da biraz artış oldu. Bu konuda bir bilginiz var mi? Iyi forumlar

Durduğunuz yerde de titreşimde artış oldu mu, belki jantlar veya millerden biri yamulmuştur? Ya da karenajlardan biri filan gevşemiştir, size titreşim veya ses olarak geri dönüyor olabilir. Motor bloğuna etki edecek şekilde düşseniz şu an burada yazıyor olacağınızı tahmin etmiyorum da.

Türkiye genelinde bi ara çamur yağdı. O çamurlar kuruduktan sonra ben de 30 - 40 km hızla virajda fazla yatınca altımdan gitti. Küçük ve düşük hızda. Motor koruma demiri üstünde biraz sürüklendi. Sadece koruma demiri yere temas etti sürüklendi. Motor bloğunda sorun olduğunu sanmıyorum

Vibrasyon yol sürüşü esnasında mı yoksa durduğu yerde de mi oluyor ? Bu cevaba göre bakılacak yerler değişebilir.

Motosikleti
Yamaha YBR 125 ESD
Blogun saseye baglandigi saplamalar ve baska yerlerde gevseyen veya yerinde olmayan civatalar vardir.

Hareket halindeyken oluşuyorsa ön jant ve lastiği balans makinesine bağlayıp güzelce bir kontrol ettirin. Ardından sorun yoksa ön tekerin amortisörlere bağlandığı civatayı değiştirin. Sorun devam ederse tekrar yazın :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar