VFR 800F-CBR 650F

Arkadaşlar bu iki motor arasındaki fark nedir? Yani Honda VFR gibi bir modeli varken neden CBR650F'i de piyasaya sundu.Aralarındaki genel fark motor hacmi ile mi ilgili yoksa başka hususlar da mı var.Sporttouringlere ilgi duyan birisi olarak tamamen öğrenme amaçlı bu konuyu açtım, cevaplar için şimdiden teşekkürler.

çok alakasız motorlar nasıl alaka kurdun biri varken öbürüne ne gerek vardı niye çıkardı demişsin anlayamadım

Biri sport touring digeri SS biri V motor digeri sıralı sistem motor tipi birsürü fark var arasında bende nasıl baglantı kurdunu anlayamadım.

VFR, Honda'nın kendine özgü ve yıllardır devam ettirdiği bir proje.

O motosiklet üzerinde çok güzel teknolojiler var. Örneğin vtec var. Yani düşük devirlerde aktif olmayan valfleri devir yükselince açan bir yapısı var. Düşük devirde uysal, yüksek devirde canavar olması sonucunu yaratıyor. sport touring sınıfını tanımlayan bir alet VFR.

CBR 650 F, Honda'nın 4 silindir ve yaklaşık 600cc segmenti için hazırladığı makinenin karenaj takılmış hali. Yeni VFR'yi Honda kaç paradan getirir henüz bilinmez ama CBR 650 F ile arasında bi 10 kağıt olabilir.

farki fiyati, agirligi ve motor gucu. arti vfr800 un parcalari gerek suspansiyonlar olsun, gerek gostergeler daha kuvvetli.
cbr650f taylandda yapiliyor. vfr800 japonyada.
yani elbette iki motorda isinize gorur sport touring acisindan ama vfr800 bir kac gomlek ustun ve kult stausunde bit motor ve daha rahat.
v motorun cilgin seni de cabasi!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar