VFR 800 X crossrunner kontaktan elektrik

Arkadaşlar herkese merhaba ; dün otobanda giderken bir anda motorumun bütün elektriği kesildi ve stop etti . Çekici ile bahçeme getirttim ama şu dönemde bulunduğum muhitte iyi usta bulmam imkansız Devamında bütün sigortaları kontrol ettim ; sigortalar sapa sağlam , akü dolu mu diye baktım akü dolu . Akünün yanındaki ikili Sigorta’ya karga burnu değdirince fark ettim ki marşa basıyor durmadan ama çalışmıyor ; oradan kontak altına bakmayı düşündüm ve gördüm ki kontağın altında boşta kırmızı bir kablo var , kronik olarak Hondalarda bu durum yaşanıyormuş. Bu noktada kontağı nasıl sökmem gerekiyor bana adım adım anlatabilecek biri varsa çok memnun olurum .

Motosikleti
Ns200 15"
Test için kontağı sökmeye gerek yok, kontağın soketlerine ulaşıp gerekli testleri yapabilirsiniz.

Honda nın HISS adını verdiği zımbırtıyla ilgili bir arıza galiba , daha öncede bu tarz sıkıntılar verdiğini duydum ama yolda giderken bir anda elektriği kesmesi soketlerdeki oksitlenmeden de olabilir , detaylı şekilde tüm soketlere bak bence..

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Geçmiş olsun, buradan birşey söylememiz zor. Boş kablonun kontak soketlerinde karşılığı varsa olağan şüphelileri buldunuz demek.

F54

benim bi arkadaşın v storm 650 de buna benzer bir arıza vardı
yolda giderken far yanıp sönüyor hiçbir arıza yok gibi duruyordu u motor seyir halinde iken marş basıyor
ilk marş ta bütün enerjiyi kestiği için far sönüyor bizim arkadaş yolda giderken bu sesi duyuyor ve ustaya diyor ki benim motor seyir halindeyken marş sesi geliyor diye öyle buldular arızayı kontak spreyi ile işi çözdüler

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Sis farı vs aksesuar bağlı mı ?
Konjektör - sargı problemi olabilir mi ?

Herkese merhabalar; mesajlarınızı yeni gördüm kusura bakmayın. İstanbul’da motosiklet tamirhanesi olan bir dostumun yönlendirmesiyle gidon ve tabayı söktük. Tam da söylenen gibi sorunu bulduk o kırmızı kablo kontak devresini tamamlayan kabloymuş değdiği gibi çalışıyor. Normal elektrikçilerin kullandığı lehim makinesi vardı ama normal lehim materyali buraya tutunmuyor; sanırım daha önce de eski sahibi yaşamış bu problemi ve üstünkörü kaynak yapıp geçmişler.

İşim bittiğinde benden başka bu problemi yaşayan Honda sahiplerine kolaylık sağlaması adına bütün görselleri ve adım adım ne yaptığımı yazacağım. Şu anki aşamada lehim tekniğimle ilgili neyi değiştirmem gerekir fikri olan olur da söylerse çok sevinirim

Hiç aksesuar yok motorda aksine çanta vesaire de kullanmayı sevmem elimde olsa ekranı dahi sökeceğim ; mağara adamı olmam dolayısıyla ihtimaller çok azaldı tespit sırasında 😂

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Herkese merhabalar; mesajlarınızı yeni gördüm kusura bakmayın. İstanbul’da motosiklet tamirhanesi olan bir dostumun yönlendirmesiyle gidon ve tabayı söktük. Tam da söylenen gibi sorunu bulduk o kırmızı kablo kontak devresini tamamlayan kabloymuş değdiği gibi çalışıyor. Normal elektrikçilerin kullandığı lehim makinesi vardı ama normal lehim materyali buraya tutunmuyor; sanırım daha önce de eski sahibi yaşamış bu problemi ve üstünkörü kaynak yapıp geçmişler.

İşim bittiğinde benden başka bu problemi yaşayan Honda sahiplerine kolaylık sağlaması adına bütün görselleri ve adım adım ne yaptığımı yazacağım. Şu anki aşamada lehim tekniğimle ilgili neyi değiştirmem gerekir fikri olan olur da söylerse çok sevinirim

Hiç aksesuar yok motorda aksine çanta vesaire de kullanmayı sevmem elimde olsa ekranı dahi sökeceğim ; mağara adamı olmam dolayısıyla ihtimaller çok azaldı tespit sırasında 😂
normal lehim olmuyorsa punto lehim olabilir belki. hani bu lityum pilleri birbirine birleştirdikleri tür lehim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Ultrasonik kaynak olabilir ama onuda seri olmayan üretimde yaparlar mı bilmem?

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Ultrasonik kaynak olabilir ama onuda seri olmayan üretimde yaparlar mı bilmem?
Bence kontak yuvasını sökerlerse elektronik devre tamirinde kullanılan havya + lehim + pasta bu işi çözer. Ters duran kontağa lehim yapmak hele ki kuvvetli bir havyayla mümkün olmayabilir.

Havya lehim pasta olarak denedim gece ama o aşamaya geç geldiğim için çok aydınlık değildi ; şimdi gündüz gözü tekrar deneyeceğim bakalım ne olacak; umarım artık biter , sürmeyi özledim 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar