Yarın vespa'yı almayı düşünüyorum öncesinde bi motor tamircisine baktırıcam. Bu konuda tavsiyesi olan var mı?
Normalde guvendiginiz bir tamirciye gitmenizi oneririm, tanidik birinin scooter servisi de olur. Yine scooter kullanicisi bir tanidiginiz varsa onunla gidin derim. Vespa icin benim bildigim Istanbul servisleri;
- Maslak Oto Sanayii'de Abdullah Akis,
- Besiktas'ta Tamirhane,
- Kadikoy'de Kadikoy Motor Kadir Usta,
- Kiziltoprak'ta MotoEk
Servis birkac kontrol yapacaktir ama ek olarak benim onerim, varyator, kayis, lastik ve elektrik aksami da kontrol ettirmeniz. Cunku bakimda zaten kayis, varyator agirliklari (baga deniyor sanirim) degistiriliyor, bosuna masraf yapmamis olursunuz.
Yazacak cok sey var, ama en onemlisi acele etmeyin. Ben acele ettim mesela birkac kucuk sorun yasadim

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:36 ----------
peki bu bakımlar pahalı mı? en azından yağ değiştirme vs.
ben kaç km'de bir bakım yaptırmam gerekiyor nerden öğreneceğim motor tamircisi söyler mi?
Yag degisimi pahali degil, 40-50TL yagin kendisi, 30-40TL 'de iscilik olsa 100TL diyelim. Bakim araliklari motosiklete gore degisebilir. Genelde kitapciginda/manualinde yazar bunlar. Servise gittiginizde zaten soyleyeceklerdir, su kadar KM sonra gel derler.
Cok yazdim, biraz da baska arkadaslar kendi deneyimlerini yazsin, yanlis yonlendirmekte istemem. Ben de oldukca yeniyim aslinda, toplamda tecrubem 4000km / 6 ay henuz

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:38 ----------
Güzel bi kask alıcam bi süre sonra. sonra arkasına top case falan. Yani Zaten görüntü için bu u alıyorum parmak arası terlikle kullansam Yamaha delight alırdım. Garajda tutmayı düşünüyorum, düzenli olarak yıkatırım. Ama sürekli masraf mı çıkar yani anlamadım. Herkes bütçe diyor, yılda 1-2 defadan fazla mı gidilir bakıma vs?
Bir sure sonra degil, once almaniz gerekiyor kaskinizi, motosikleti almadan kask/eldiven/ceket alin, bunlara da para ayirin. Bayan modellerini bilmiyorum, gunluk kiyafet gibi gorunen ceketler vardir mutlaka.