Vespa Primavera Düşünüyorum Ama ?

Merhaba arkadaşlar, foruma yeni kayıt oldum.İstanbul'da yaşıyorum.Evden iş yeri 4 KM kadar, bu mesafeyi bir süredir elektrikli motor ile yapıyorum ama o da bi yere kadar, şarja tak priz bul sıkıntı oldu iyice :)

Yaklaşık 1600KM deneyimim var, E5'e hiç çıkmadım.

Vespa Primavera 150CC satın almayı düşünüyorum, kış aylarında kullanabilirmiyim ?

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben Et4 kullandım vespa gerçekten tam şehir içi kullanmak için ideal kışın sıkıntısı olmadı bana, don ve kar olmadığı sürece kullandım. Sadece 1 ay yattı motor. Alınabilinir dayanıklıdır düşse bile öyle parça maliyeti falan yok tamir et boyat devam et. Bu arada satılık ilanı var benim et4 ün düşünür isen forumda konusu var yazarsın.

bütçenizi, durumunuzu bilmiyorum ama 150cc motosiklet için 15000 tl civarında para vermek biraz fazla değil mi? bu paraya 250cc almak daha mantıklı geliyor ama tabi karar sizin :mrgreen:

vespa ayrıdır ya o parayı veren kişi vespa hastası olması lazım. ilk motor için önermem sebebi düştüğünde içim acırdı benim vespaya. kışın tehlikesi fazla olduğunu düşünürsek birde düşündürücü.

Sahibindende bulunan ilanlardan bir kaçıyla görüştüm.11.000 TL gibi rakamlara bulunabiliniyor fazla KM'si olmayan 2014 Modelleri.

SYM Fiddle düşünüyordum aslında ama yol tutuşu iyi olmadığı ve SYM'nin çok problem çıkardığını duymuştum.

Abi yine başladılar o paraya şu alınır bu alınır :D abi paran varsa vespa alınır, sosyal çevren 2 kat artar, adamlar sen motoru bıraktığın anda üstüne çıkar fotoğraf çektirir, düğünlerde fotoğraf çekimi için çağrılırsın vs vs. Şimdi git sym ile yapmayı dene bunları hadi bakalım :mrgreen: Şu konuda katılıyorum arkadaşlara bir motor gibi değil vespa sürüşü, yol tutuşu, max hızı vs vs. Ama arkadaş havam olsun, dayanıklı olsun, görünce motoru bir heyecan bassın, para hiç mühim değil dersen senin motorun vespa !

bence hepsine git bin dene derim :)zaten iç sesin seni yönlendirir biz ne desek boş :)

vespa'nın yeni modeli sprint'i tavsiye ederim.

primavera'dan biraz daha pahalı, fakat fiyat farkını kesinlikle hak eden, scooter kullanıcısının tüm beklentilerine cevap veren muhteşem bir scooter.

primavera'dan biraz daha pahalı, fakat fiyat farkını kesinlikle hak eden, scooter kullanıcısının tüm beklentilerine cevap veren muhteşem bir scooter.

Primaveradan tek farkı 1 inç büyük lastik ve kare far :) Aradaki fiyat farkına değer mi bilmem

"Gts 250" Vespa için f/p ürünü bence,
Arada 1.000€ fark var.
150cc motor bir zaman sonra yeterli gelmeyecektir,
Daha kalıcı bir yatırım olur,
Tabi ben sadece, evden işe gidicem derseniz o zaman gerek olmayabilir.

Onlarca scooter kullanmış bir sürücü olarak vespa benim beklentilerime cevap veremez. Şeklin ön planda olduğu bir motorsiklet. Kaliteli mi evet. Ama jant çapı bile benim için almamak için yeterli. Fikirlere saygı duruşu. Benim fikrim, param olsa bu scooteri ALMAM net.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:06 ----------

Merhaba arkadaşlar, foruma yeni kayıt oldum.İstanbul'da yaşıyorum.Evden iş yeri 4 KM kadar, bu mesafeyi bir süredir elektrikli motor ile yapıyorum ama o da bi yere kadar, şarja tak priz bul sıkıntı oldu iyice :)

Yaklaşık 1600KM deneyimim var, E5'e hiç çıkmadım.

Vespa Primavera 150CC satın almayı düşünüyorum, kış aylarında kullanabilirmiyim ?

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kışın kullanacak iseniz; Yağışta,en az 14 jant çaplı, uzun tur camı ile güvenli sürüş yapabileceğiniz, mümkünse koruma demiri ve diz örtüsü takılabilen, boyunuz ile orantılı olarak ayaklarınızı yere basabileceğiniz, parçası çok yüksek fiyatlı olmayan ve kolay bulunan bir araç tercih etmelisiniz. Vespa sizin için başlangıç motoru olabilir ama mutlu etmeyebilir.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir scooter alacak olsam bu kesinlikle Vespa olur.
Peugeot marka 50cc bir scooterim vardı.
Evi taşırken hanım kamyondaki eşyaların hepsini benzin kokutacak diye patırdanmaya başlayınca
Höyyyt!!!
diye bağırıp nasıl sert bir erkek olduğumu gösterdikten sonra motoru kiracıya bıraktım.
1000 cc den büyük Dünyanın en hızlı motosikletlerinden birini kullanıyorum.
Buna rağmen 50cc bana yetiyordu.
Hiç sıkıntı yaşadığımı da hatırlamıyorum.
150cc yetmez diyen arkadaşlar bir scooter ile ne yapmayı hayal ediyorlar da yetmiyor yahu!:)

Scooter'ı üretiliş amacına uygun kullanacaksan 150cc yeterde artar bile.
Yok başka hayallerin varsa en büyük scooter bile yetmez.

Evi taşırken hanım kamyondaki eşyaların hepsini benzin kokutacak diye patırdanmaya başlayınca
Höyyyt!!!
diye bağırıp nasıl sert bir erkek olduğumu gösterdikten sonra motoru kiracıya bıraktım.
150cc yetmez diyen arkadaşlar bir scooter ile ne yapmayı hayal ediyorlar da yetmiyor yahu!:)

şehiriçi yeter tabi ki ama yine de hem çok yakmayan hem de ihtiyaç halinde seri ve oturaklı olabilecek bi alet daha iyidir diye düşünüyorum. istanbulda tem e e-5 e yol illa ki düşüyor.

Höyyyt!!!

50 cc motorla e5 e çık Sonra konuşalım. Köprü geçmek var birde, ha ben 2 yıl 80 cc , 5 yıl 100 cc kullandım ama hepsi fethiyede. İstanbulda sorun olur. Hele acemi için ızdırap.

tucano urbano diz örtüsü ile kombine edince vespanın her modeli kış için ideal bir scooter olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar