Vespaya lafım yok ama kullanıcılarının donla picamayla terlikle binmesine çok gülüyorum. Ve hala bitane motosiklet montu giyen vespalı görmedim. Sanırım motora binerken ne giyilmesi gerektiğinden cidden haberleri yok.
Gelmiyorsun ki hiç.
Scooter'a dünyanın her yerinde don gömlek veya yarım ekipmanla binen insan görebilirsiniz. Bu iş böyle, doğru demiyorum, ama böyle. Scooter pratiklik için alınan bir şey ve insan pratiklik amacıyla bir taşıt kullandığı zaman bazı durumlarda biraz es geçebiliyor bunları, bu biraz da scooter'ı ne için kullandığınıza göre değişiyor. Şimdi Maps'ten baktım, 290m metre mesafede Migros var ama biraz eğimli bir yerde oturduğum için yürümeye üşendiğim çok oluyor. Daha geçen akşam 21:50'de yahu ekmek alayım dedim, 10dk var aman kim yürüyecek dedim ve baya evden çıktım eşofman sweatshirt başka hiçbişey olmadan bindim gittim. Bunu doğru davranış diye anlatmıyorum, ama bu böyle yapılıyor Dünya'nın neresine giderseniz gidin. Ben o yolu RS'le de gitsem çıplak giderdim, RS'i 290m'ye gitmek için sürmediğimden yapmıyorum.
Yurtdışında da işe gitmek sağa sola yakın yerlere gitmek için motosiklet yerine scooter kullanan bir çok insanda yarım kask ve eldiven dışında bir şey görmeme ihtimali çok yüksek, Yunanistan'ın İtalya'nın küçük kasabalarna gidince onlar da olmayabiliyor.
Evet scooter da 100kmh yapıyor ve bu hızda düşmek öyle böyle telhlikeli değil, paramparça olabilir insan bu hızlarda, ama buna sebebiyet veren psikolojik etmenleri de yok saymamak lazım. Ben RS'e binerkenki gibi giyinip hazırlanıp binebilirim, ama Maltepe'den Suadiye'ye sahile kahve içmeye giderken bu kadar fazla teferruatla uğraşmak zul geliyor işte insana. Yine de sonraki zulümden iyidir diyerek giyinmek lazım, en fazla havalar güzelken böyle akşam dışarı sağa sola gitmelere normal kot pantolonla gittim, kasksız montsuz eldivensiz çıkmadım ama yapan insan görünce de eskisi kadar woo diye bakakalmıyorum.