Vergiler düşünüldüğünde en mantıklı motosiklet markaları?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Motosiklet denen şeyin mantığı ne ki mantıkla bakıyoruz konuya? Meslek olarak motosiklet binicisi değilsek veya her gün düzenli olarak temel ulaşımımızı motosiklet ile sağlamıyorsak konuya mantık denen arkadaşın çerçevesinden bakmanın bir anlamı yok.

Valla Avrupalı motor öyledir böyledir diye artık çenemi yoracağım son yer burası sanırım. Aynı şeyler genellikle ciddiyetten uzak şekilde temcit pilavı gibi dönüp duruyor. Herkes neyi istiyorsa onu yapsın, yaptığı şeyin doğrusu olması gerektiği veya doğrusu olduğu düşüncesini bir kenara bıraksın hayatını yaşasın. Ben Tenere yerine Tuareg alırken fiyat önemli kriterlerden biriydi evet, tek kriter de değildi. Bu arada Tenere Fransa üretimi, üzerinde ek gümrük vergisi yok, pahalıya satılıyor sadece.

Herkesin senaryosu kendine, sadece yaptığımız tercihin doğru olduğu, hele ki başkaları için de doğru olduğu hayalinden uyanalım. Ha bu arada İstanbul özelinde en azından, son yıllarda gayet Avrupalı motorların satışları yüksek durumda. Alınmıyor binilmiyor kim nasıl alıyor bunlar niye geliyor falan gibi garipsemeler görüyorum, millet alıyor motorunu geziyor.
geçen hafta istanbuldayken gördüğüm her 3 motordan birisi triumph street tripledı

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bi ara ben de tuareg mi tenere mi arasındaydım yine aralarında 100bin tl fark oluyordu o yüzden vazgeçmiştim 100bin fazla verip tenere almaya değecek kadar fark yok bence

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
tenere nin ustun oldugu tek bir nokta yok dedi.
...
Tam tersi; aksesuar olarak fersah fersah ileride dedim. Aksesuar dünyasında Tuareg'in adı çok geçmiyor henüz. (Düzelir zamanla ama yine de Tenere'yi yakalayamaz.)

Ben Yamaha ve Kawasaki pek sevmiyorum sen bakma bana...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Tam tersi; aksesuar olarak fersah fersah ileride dedim. Aksesuar dünyasında Tuareg'in adı çok geçmiyor henüz. (Düzelir zamanla ama yine de Tenere'yi yakalayamaz.)

gp kompozit tuarege aksesuar üretmiyor diye adı geçmiyor değil 😁 crosspro puig gibi büyük bütün markaların tuareg için aksesuarı var tenere bi kaç sene daha eski olduğundan elbet daha fazladır

Motosikleti
gp kompozit tuarege aksesuar üretmiyor diye adı geçmiyor değil 😁 crosspro puig gibi büyük bütün markaların tuareg için aksesuarı var tenere bi kaç sene daha eski olduğundan elbet daha fazladır
Yok ben Kriega SW-Motech kastetmiştim ama şimdi baktım da ürünleri doldurmuşlar. Geçen sene veya az daha öncesinde baktığımda mesela Tenere için paket / çözüm üretmiş firmalarda henüz Tuareg için bir şey görmemiştim.

Motosikleti
daha önce de yazdıydım:

bmw s1000r alabilecekken gidip de mt09 alan salaktır, hatta salak oğlu salaktır.
Şöyle bir bakayım dedim de; MT-09 SP ile S1000R'ın en ucuz versiyonu arasında sadece 60k (+ %5,5) fiyat farkı var.

%100 hak veriyorum. (Ben "salak" yerine "değişik" derdim ama...) (%100 eminim bizim motosiklet camiasında MT-09 SP'yi S1000R'a tercih edecek en az %50 adam bulursun. Artık bu halkın düşünce süreçlerini anlamlandırmaya çalışmayı bıraktım, kafam kesinlikle aynı şekilde çalışmıyor...)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

aksesuar nedir cyan ya

kabul et işte ezdin mis gibi tenereyi :d

Motosikleti
aksesuar nedir cyan ya

kabul et işte ezdin mis gibi tenereyi :d
Ezerim, Yamaha sevmiyorum pek. Honda veya Suzuki ile gelin bana, diğer caponları sevmiyor ben.

Bu arada çok samimi bugün öyle bir motor için piyasada olsam Tuareg tercih ederim çünkü fiyatı daha iyi + benim sürüş kullanım şeklimde Tenere'nin bir avantajı olmaz gibi; bunları alsam "yol endurosu" modunda kullanırım ki ben zaten? O şekil kullanım için Tuareg sanki daha uygun...

Şöyle bir bakayım dedim de; MT-09 SP ile S1000R'ın en ucuz versiyonu arasında sadece 60k (+ %5,5) fiyat farkı var.

%100 hak veriyorum. (Ben "salak" yerine "değişik" derdim ama...) (%100 eminim bizim motosiklet camiasında MT-09 SP'yi S1000R'a tercih edecek en az %50 adam bulursun. Artık bu halkın düşünce süreçlerini anlamlandırmaya çalışmayı bıraktım, kafam kesinlikle aynı şekilde çalışmıyor...)

yaa ilgiltere de s 1000r 13700 pound
yamaha mt 09 sp 11.800 pound

1900 pound = 104.000 tl

40.000 tl fazladan fiyat vermişler.

şunu diyim size, tüm avrupa satış rakamlarına hakim biri olarak

mt 09 s1000r karşılaştırılamaz bile..

mt09 u adam gundelik kullanır yaaa. maslak-besiktas gidip gelebilir.

otobanda gazlayıp zevk alabilir.

100binlerce km yapıp sorun yasamadan hayatına devam edebilir.

yakıtı hiç üzmez.

servis ücreti bmw in 1/3 u dur.

sonuc olarak bmw s1000r alacak adam yılda 3000 km yapan zengin bir adamdır.

arkadaslar valla olaylara cok sığ bakıyosunuz.

avrupalı kardeslerimiz sizin mantığınızla hareker etse mt 09 sinek avlar s1000r falan bol bol satardı.

ama avrupalı zeki,.
z900 ve mt 09 dan şaşmıyor

Motosikleti
...

yakıtı hiç üzmez.

servis ücreti bmw in 1/3 u dur.

sonuc olarak bmw s1000r alacak adam yılda 3000 km yapan zengin bir adamdır.

arkadaslar valla olaylara cok sığ bakıyosunuz.

...
Yani bir motosiklete 1200k verip de yakıtına ve servis ücretine bakan (olacağı en fazla %25 farktır) adamın da ben kafasına edeyim yani. ("Motosiklet senin neyine?" derim...) (Bugünkü saçma düşük kurlarla bile 30k USD yapıyor, el insaf...) Yakıt çoksa da karşılığını alıyorsundur S1000R'da: Biri 115 diğeri 170hp sanırım; fazla güç = fazla yakıt, ne bekleniyor ki burada, termodinamik yasalarına karşı gelme şansımız yok sonuç olarak?

Sorunsuzluk kısmına bir şey diyemem; S1000R hiç ilgimi çeken bir motosiklet olmadığı için araştırmadım. Japon daha sorunsuz olacaktır kesin ama S1000R alacak adamın şeyinde olur mu o başka? (Günlük kullanım için MT-09 SP de sanki biraz gereksiz bu arada...)

Esasen buradaki fark zihniyet farkı. Yukarıda yazdım: "(%100 eminim bizim motosiklet camiasında MT-09 SP'yi S1000R'a tercih edecek en az %50 adam bulursun. Artık bu halkın düşünce süreçlerini anlamlandırmaya çalışmayı bıraktım, kafam kesinlikle aynı şekilde çalışmıyor...)" Herkes kafasına ne yatarsa onu yapar...

Yani bir motosiklete 1200k verip de yakıtına ve servis ücretine bakan (olacağı en fazla %25 farktır) adamın da ben kafasına edeyim yani. ("Motosiklet senin neyine?" derim...) (Bugünkü saçma düşük kurlarla bile 30k USD yapıyor, el insaf...) Yakıt çoksa da karşılığını alıyorsundur S1000R'da: Biri 115 diğeri 170hp sanırım; fazla güç = fazla yakıt, ne bekleniyor ki burada, termodinamik yasalarına karşı gelme şansımız yok sonuç olarak?

Sorunsuzluk kısmına bir şey diyemem; S1000R hiç ilgimi çeken bir motosiklet olmadığı için araştırmadım. Japon daha sorunsuz olacaktır kesin ama S1000R alacak adamın şeyinde olur mu o başka? (Günlük kullanım için MT-09 SP de sanki biraz gereksiz bu arada...)

Esasen buradaki fark zihniyet farkı. Yukarıda yazdım: "(%100 eminim bizim motosiklet camiasında MT-09 SP'yi S1000R'a tercih edecek en az %50 adam bulursun. Artık bu halkın düşünce süreçlerini anlamlandırmaya çalışmayı bıraktım, kafam kesinlikle aynı şekilde çalışmıyor...)" Herkes kafasına ne yatarsa onu yapar...

sevgili cyan,

chatgpt ye,

10 yıl 150.000 km boyunca bu iki motorun işletme gideri farkı ne olur dedim.

"İngiltere’de BMW S1000R’yi 10 yıl, 150.000 km boyunca kullanmak, Yamaha MT‑09’a kıyasla yaklaşık 23.000–25.000 USD daha maliyetli olacaktır."

bence durum tr de cok farklı olmaxz.

motoru hangi amacla kullandığınız burada kritik tabi.

yanii mt 09 sp alan kişi gozunuze o kadar aptal salak gelmesin.

Motosikleti
...

yanii mt 09 sp alan kişi gozunuze o kadar aptal salak gelmesin.
Yani çok detaylandırılabilir o hesaplar falan girmeyeceğim oralara.

Basit bakıyorum; bir naked'a 30k USD verip de bakım ve yakıt düşünen ve/veya seçimlerini buna göre yapan insan "değişik"/nevrotiktir bence. Kaygı sorunları vardır.

Dayanamadım bir miktar hesaba girdim:

Sikimsonik DL650'nin 12.000 bakımı bana 10k bedele maloldu, 6.000'de bir bakım var 12.000 katlarındakiler biraz daha pahalı. Ucuz bakıma 5k diyelim, bu hesapta motosikletin her 12.000'de toplam 15k bakım maliyeti var. (1.250₺/1.000km)

İyi lastikler bir takım kaç para? 20k. Onları da tepe tepe 20.000 kullandık diyelim. (1.000₺/1.000km)

Ort. 4,5l/100km'den yakıt kaç para? (2.300₺/1.000km) (Yakıta bakmak biri 115-120hp diğeri 170-175hp motor karşılaştırırken saçma esasen.)

Kasko sigorta MTV kaç para? (Yılda yaklaşık 18.500₺) (Yılda 10.000km kullanım öngörüsüyle 1.850₺/1.000km)

Toplasak ne ediyor? (6.400₺/1.000km)

Yani bu senaryoda bakım maliyeti 2 katına çıksa ne yazar? İşletme giderini sadece %20 artırır. (Ki hesaplamadığımız başka masraflar da var...)

Özet: Chatgpt b.k yemiş afedersin. (Ayrıca soru da yanlış; kim bir MT-09 SP veya S1000R'ı 10 yıl kullanır?) Bana şu AI saçmalıklarıyla gelmeyin lütfen; birkaç arkadaşım kod yazdırdı falan öyle dandik kod yazan sistemlerin mantık yürütmelerine falan güvenemem ben... :D

Son düzenleme:
yok o kadar az değil o fark. Tuareg Tenere aksesuar seçenekleri arasında dağlar var.

Motosikleti
cbf 150
V strom 800 de hava filtresi çok kolay yerde valve ayarlarına denk herşeyi kendin yapabilirsin adamlar çok basit yapmışlar.

Gelelim aprilliya. gençler bilmez bunlar 2000lerinde başındada geldiler bir hışım şimdi o motorlar nerede?

hala translapler afrikalar yürüyor onlar nerede?

Motosikleti
V strom 800 de hava filtresi çok kolay yerde valve ayarlarına denk herşeyi kendin yapabilirsin adamlar çok basit yapmışlar.

Gelelim aprilliya. gençler bilmez bunlar 2000lerinde başındada geldiler bir hışım şimdi o motorlar nerede?

hala translapler afrikalar yürüyor onlar nerede?
2000'de gelmiş motor kimin umrunda? Bunların faydalı ömrü 10 yıldır diye yazıyor kullanım kitaplarında. Sıfır alıp kullanan insanın ehemmiyet vereceği konular değil. Alırsın 5 yıl güzel güzel bakar kullanır değiştirirsin. Belki o zamanlar veya daha eskilerde vardı ama alındıktan 20 yıl sonra halen kullanılmak istenecek motor üretilmiyor artık. (Belki parmakla gösterilecek 3-5 istisna vardır ancak o kadar...)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar