Verge, Elektrikli Motosiklet Oyununu Değiştiriyor

verge-elektrikli-motosiklet.jpg

Verge Motorcycles, elektrikli motosiklet pazarında bir ilki gerçekleştirdiğini duyurdu: seri üretim için tasarlanmış katı hâl bataryalı elektrikli motosiklet ile teknoloji ve menzil endişelerini tamamen dönüştürmeyi hedefliyor. Bu gelişme, elektrikli araç batarya teknolojisinde yıllardır beklenen bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Dünyanın İlk Seri Üretim Katı Hâl Bataryalı Motosikleti​

Finlandiya merkezli Verge, solid-state (katı hâl) batarya teknolojisini ilk kez üretim odaklı bir motosiklette kullanacağını duyurdu. Bu batarya, geleneksel lityum-iyon hücrelere kıyasla:
  • daha yüksek enerji yoğunluğu,

• daha hızlı şarj süresi,

• daha yüksek güvenlik ve termal kararlılık,
    özelliklerini bir arada sunuyor.

Menzil ve Şarj Performansı​

Yeni batarya ile birlikte tanıtılan model, tek bir şarjla 370 mil (~595 km) menzile kadar çıkabiliyor — bu, elektrikli motosiklet sınıfında bugüne dek duyurulmuş en yüksek değerlerden biri. Üstelik batarya, yaklaşık 10 dakikada 300 km’ye kadar menzil sağlayacak şekilde hızlı şarj imkânı verecek şekilde tasarlanmış.

Yenilikçi Tasarım ve Geliştirilmiş Motor​

Motosikletin kalbinde, Venture’nin ünlü Donut Motor 2.0 adlı tekerlek içi hubless motoru yer alıyor. Bu yeni nesil motor:

• Öncekine göre %50 daha hafif,

• 1.000 Nm tork ve 137 hp güç üretebiliyor,

• 0–100 km/s hızlanmayı sadece 3,5 saniyede tamamlıyor.

Bu ileri teknoloji motor, aracın toplam ağırlığını azaltarak hem verimliliği hem de sürüş dinamiklerini iyileştiriyor.

Batarya Teknolojisinin Geleceği​

Katı hâl bataryalar yıllardır elektrikli araçların geleceği olarak görülüyordu; Verge’nin bu teknolojiyi motosikletlerde üretim seviyesinde sunması, sadece iki tekerlekli araçlar için değil, otomobiller ve diğer elektrikli mobilite ürünleri için de yeni bir kapı açabilir. Verge’nin bataryaları, aşırı sıcaklıklarda bile kapasite kaybı yaşamadan dayanıklılık gösterdiği ve 100.000 şarj döngüsüne yakın performans sunabildiği iddialarıyla dikkat çekiyor.

verge6-1024x578.jpg

verge5-1024x578.jpg

verge4-1024x578.jpg

verg3-1024x578.jpg

verg2-1024x578.jpg

verge1-1024x578.jpg

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
D400
Yeni batarya ile birlikte tanıtılan model, tek bir şarjla 370 mil (~595 km) menzile kadar çıkabiliyor — bu, elektrikli motosiklet sınıfında bugüne dek duyurulmuş en yüksek değerlerden biri. Üstelik batarya, yaklaşık 10 dakikada 300 km’ye kadar menzil sağlayacak şekilde hızlı şarj imkânı verecek şekilde tasarlanmış.
Verge’nin bataryaları, aşırı sıcaklıklarda bile kapasite kaybı yaşamadan dayanıklılık gösterdiği ve 100.000 şarj döngüsüne yakın performans sunabildiği iddialarıyla dikkat çekiyor.

---

Yukardaki kısımlar bana çok gerçekçi gelmedi. Doğruysa güzel.

Motosikleti
Forza 250
Hakkı kardeşimiz incelemiş hiç kanım ısınmıyor bu arkadaşa. Newyork abisine

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
instagramda görmüştüm, bi elemana verdiler motoru bütün avrupayı gezdi, adv motor gibi kullandı dağa taşa vurdu.

Bizim vstrom'lar tarzı elektrikli motorları bekliyorum ben. 3lü çanta seti takıp uzun yola çıkılabilecek şeylerin makul fiyatlara geldiğini görebilirim umarım.

Bizim vstrom'lar tarzı elektrikli motorları bekliyorum ben. 3lü çanta seti takıp uzun yola çıkılabilecek şeylerin makul fiyatlara geldiğini görebilirim umumarım.
Elektrikli motorlar makul fiyata geldiğinde bizim uzun yola çıkacak makul bir tarafımız kalmayacaktır Espresso 😊

hayallerini erteleme bu yaz akalım Ege Akdeniz , sen eski kampçısın biz yeni , senden öğreneceklerimiz var hem Tommygun a nı da ayartırız belki 😅

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Elektrikli motorlar makul fiyata geldiğinde bizim uzun yola çıkacak makul bir tarafımız kalmayacaktır Espresso 😊

hayallerini erteleme bu yaz akalım Ege Akdeniz , sen eski kampçısın biz yeni , senden öğreneceklerimiz var hem Tommygun a nı da ayartırız belki 😅
Bu yaz zor, başıma bi işler açtım, dün eski işyerime uğrayıp şirket laptopunu falan iade ettim, devamında mali müşavir olan kayınbirader'le şirket kurma işlemlerini başlattık, öyle bir hafta izin alırım gezerim olamayacak önümüzdeki bir yıl işleri yoluna koyana kadar. Batmazsam sonrasında yaparız tabi. Benm keyfim kaçık ama kayınbirader aralık ayında bana gelip çok vergi çıkıyor ne yapalım diye soracaksın, abi git sıfır BMW motor al diyeceğim sana dedi, umarım haklı çıkar da olan motoru satmak zorunda kalmam.

Bu yaz zor, başıma bi işler açtım, dün eski işyerime uğrayıp şirket laptopunu falan iade ettim, devamında mali müşavir olan kayınbirader'le şirket kurma işlemlerini başlattık, öyle bir hafta izin alırım gezerim olamayacak önümüzdeki bir yıl işleri yoluna koyana kadar. Batmazsam sonrasında yaparız tabi. Benm keyfim kaçık ama kayınbirader aralık ayında bana gelip çok vergi çıkıyor ne yapalım diye soracaksın, abi git sıfır BMW motor al diyeceğim sana dedi, umarım haklı çıkar da olan motoru satmak zorunda kalmam.
Haklısın , hayat devam ediyor çalışmadanda olmuyor ,
bende hem ziyaret hem ticaret derler ya hani aşağılara işim gereği gidiyorum , araya da 5-10 gün kamp , motofest sıkıştırıp sezonu kapatıyorum 😊

Afrika alamadan motosikletin modeli geçecek. 137 beygir, 600 km şarj. Bunu 60 beygir olanını yapsalar ( torku zaten yüksek olacaktır) 1000 km yol gider. O zaman güle güle içten yanmalı ve titreşimli konvansiyonel motor çeşitleri. Yaşasın elektrikli adventure motorlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben motosiklette belli bir düzeyde titreşim ve ses olması gerektiğini düşünüyorum. Böylelikle motosiklet sürüyormuşum hissini alıyorum.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bir motor sesi duymayacaksam, o gücü hissettirmeyecekse napıyım bunu ?..
Gözümde elektrikli bisikletten farkı yok..

Bütün patırtı Donut Labs'inbatarya açıklamasından.
Bu arkadaşların daha önce de yeri göğü inleten açıklamaları olmuştu. Bu batarya ile ilgili videolarını da izledim, inanmamakta haklıymışım dedirtti. Apple arak, abartı sanatı süslü değişik bir iş.

Motosikleti
D400
Ben motosiklette belli bir düzeyde titreşim ve ses olması gerektiğini düşünüyorum. Böylelikle motosiklet sürüyormuşum hissini alıyorum.

titreşimi bilemiyorum fakat ses modülü vardır büyük ihtimal, araçlardaki gibi istediğin ses modunu cıkartıyor olabilir gaz verdikce :D

Kesinlikle vermez.
Otomobil trşkadan bişey olduğu için o farklılık öyle çok gözüme batmıyor. Yani başka bir şey sürdüğümün farkındayım, ama içten yanmalı motoru olan arabalar da bokum gibi olduğu için pek canımı sıkmıyor.
Motorda öyle olmaz o iş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar