Venom Cobra Uzun Deri Eldiven

Merhaba motosiket.net ahalisi

Kışın gelmesiyle birlikte eldiven alma ihtiyacı tekrar doğdu. İnternet üzerinden bütçeme göre eldivenlere bakıyordum bir ara Alpinestars'ın gp pro'nun replikasını almayı düşündüm. Yurt dışından bakındım vs ancak nedense içime sinen bir eldivene denk gelmedim. Youtube'da bu modeli bahseden motovlog yapan youtuber'dan duydum. Venom markasını aslında biliyordum ancak nedense eldivenine denk gelmemiştim. Venom TRG Cascade mont sahibiyim maalesef kaza ile test ettim ve işini yapınca eldivenine de güvendim ve satın aldım.

Eldiven bazı yerlerde 185-240 arası fiyatlar ile bulunabiliyor. Uzun ve kısa modeli ver ben uzun modelini aldım.
Eldivenin derisi yumuşak içinde de astar gibi bir şey var. Bugünler de sıcak tutuyor. Parmak koruması var ve elin yere temas yerlerinde kaydırıcı mevcut.

Eldiven 0.8mm sığır derisinden imal edilmiş. Avuç içlerinde ise keçi derisi kullanılmış. Dikişleri güzel ve sağlam duruyor. Ancak daha detaylı bilgi verebilecek birisi değilim maalesef.

Yalnız şunu söyle bilirim. Karbon fiber yerleri görüntü değil gerçek bir karbon fiber matrix gibi duruyor.

P61102-172510.jpg
P61102-172652.jpg
P61102-172658.jpg
P61102-172756.jpg

Eldiven hakkında söyleye bileceklerim bu kadar. Ben bütçeme göre replika ile bu eldiven arasında çok gidip geldim. Kararımdan da çok memnunum. Almak isteyenlere fikir verir umarım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------

Detaylı resimler;
P61102-180217.jpg
P61102-180238.jpg
P61102-180247.jpg

baştan uyarsaydın ya daha ay başından internetin kotasını bitirdin kardeş

bu kadar kaliteli resim çekmek zorunda mısın

Dur bakalım ne kadar dayanacak,o parmaklardan baslıyacak dikişler atmaya :D Hayırlı olsun hiç olmamasından iyidir

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sayfa hızlı açılmayınca telekomu arayıp fiber internet aldım

şimdi çabuk açılıyor

rEPB71.png

Son düzenleme:
inşallah koku yapmazlar. Benimkiler 1 haftada leş gibi koktuydu gidip sormadım bile değişir misiniz diye. :(

Sonra niye alpinstar niye revit diye soruyorlar?...

Dur bakalım ne kadar dayanacak,o parmaklardan baslıyacak dikişler atmaya :D Hayırlı olsun hiç olmamasından iyidir

Forumda da kullanıp maalesef kaza geçiren bir arkadaş var. Görevini yerine getiren bir eldiven ve yırtılma vs gibi deformasyon olmamış.
Bu arada eldivenin malzemesi Schoeller keprotec'in ürünü
3cef18e03da27b7.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:27 ----------

@Irau resimleri smalimage olarak eklemeyi görmedim. Uyarı yazmadığım için özür dilerim.

@sdirer Koku vs yapar mı bilmiyorum yaparsa da bir çözüm ararım. Maddi imkanlar çerçevesinde güven veren bir eldiven olarak bunu aldım.

Hocam iyi tabiki ama kötünün iyisi,Dikişlere bakın ne kadar ucuz işçilik oradan belli zaten.Ama en az bir sezonu cıkarır diye tahmin ediyorum .

Açıkçası alpinestars mx1 yazlık eldivenden sonra dikiş ve malzeme kalitesi kötü gelmedi. Clover'ın 325 lira civarlarına satılan rs7 eldiveni var. O eldiveni iyi yapan şey nedir marka mı yoksa kullanılan malzeme ve işçilik mi ? Bir ürünü sırf marka değeri daha düşük tanınmamış biri üretince kötü mü oluyor ?

Sakın yanlış anlamayın ancak nedense forum da böyle bir hava hakim. Marka köklü vs değil diye Sharp'tan 4/5 yıldız almış bir kask korumuyor ancak 3 yıldız almış markası iyi bir kask daha iyi korur diye tavsiye ediliyor.

Açıkçası imkan olduğunda Knox'un handroid modelini almak istiyorum. İmkanlar dahilin de fiyat/kalite oranına göre el mecbur takılıyorum. İşsizliğin bu döneminde her 1 dolar daha da kıymetli oluyor.

Umarım yanlış anlaşılma, kalp kırılması olmaz bu yazdıklarım yüzünden :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:31 ----------

Keşke biraz daha araştırsaydınız ya da forumda bir sorsaydınız. Aynı paralara çok daha iyi eldivenler bulunabilir mesela ;
http://www.motomaxonlineshop.com/difi-pole-position-ii-pmu3451

Tolga bey

Almadan önce forumda baya göz attım ancak denk gelmedim. Motomax sitesinde de baya gezdim ama nedense gözüme ilişmemiş. Teşekkürler link için modeli köşeye not aldım. Şartlar iyileştiğin de gözden geçireceğim.

Bende bu eldivenden vardı. 2 ay önce Bursada biryerde düşürdüm, kayboldu gitti haliyle.
Eldivene gelecek olursak, euro bir zamanlar düşüktü ve ben 100tlye almıştım motoplustan. 2 sene civarı kullandım, bazı yerlerinde açılmalar oldu, cırtları iş görmemeye başladı vs ama genel olarak gayet memnundum eldivenimden. Kışlık olarak pek kullanılabileceğini sanmıyorum, çok soğuk havalarda işe yaramaz ancak 10 dereceye kadar iş göreceğini düşünüyorum. Ben kışlık amaçlı almıştım çok ta soğuğu kesmeyeceğini bilerek, asıl alma sebebim çok kalın olmaması ve sürüşümü kötü etkilemeyecek olması idi. Güle güle kullanın.
Bir de şu an yeni bir kışlık eldiven aldım 300tlye. Richa Arctic, şu anlık memnunum, soğuğu gayet iyi kesiyor.

Bende bu eldivenden vardı. 2 ay önce Bursada biryerde düşürdüm, kayboldu gitti haliyle.
Eldivene gelecek olursak, euro bir zamanlar düşüktü ve ben 100tlye almıştım motoplustan. 2 sene civarı kullandım, bazı yerlerinde açılmalar oldu, cırtları iş görmemeye başladı vs ama genel olarak gayet memnundum eldivenimden. Kışlık olarak pek kullanılabileceğini sanmıyorum, çok soğuk havalarda işe yaramaz ancak 10 dereceye kadar iş göreceğini düşünüyorum. Ben kışlık amaçlı almıştım çok ta soğuğu kesmeyeceğini bilerek, asıl alma sebebim çok kalın olmaması ve sürüşümü kötü etkilemeyecek olması idi. Güle güle kullanın.
Bir de şu an yeni bir kışlık eldiven aldım 300tlye. Richa Arctic, şu anlık memnunum, soğuğu gayet iyi kesiyor.

Cırt cırt sistemi zaten sürtünme-düşme gibi bir kazayı düşününce hiç bir türlü güven vermiyor. Knox firmasının boğma sistemi güzel görünüyor. Mantığıma en çok yatan o.

Deride her hangi bir sorun oluştu mu ve açılma nerelerde oldu ?

Teşekkür ederim.

" Arai" ye sırf İngiliz markası diye Nitro'ya 5 yıldız veren "Sharp" testinden daha çok güvenirim. Japonlar bu konuda çok hassastır. Kendi testlerini kendileri yaparlar, micometrik bağlantı kullanmazlar, güneş vizörlü kask yapmazlar. Sonuçta iş koruyucu ekipman ise markalı ürüne yönelmek kendi güvenliğimiz için önceliktir. Vereceğimiz fazladan para ise olası yaşayacağımız kazalarda bize hasarsızlık olarak geri dönecektir.
Şöyle de bir örnek vereyim size, vakti zamanında Ross diye bir markanın deri eldivenlerini 90 TL gibi bir rakama almıştım. Görünürde çok güzellerdi, hem siyah beyaz renkleri kaskıma ve montuma da uyuyordu. Sonra ne oldu biliyor musunuz ? Bir bahar akşamı yağmura yakalandım, oda sıcaklığında kuruttum eldivenleri. Ertesi sabah giyerken dikişleri patladı. Kaza anında bu eldiven parçalansaydı ki parçalanması olası, elimde ortaya çıkabilecek hasarın bedeli ne kadardır ? Bence paha biçilemez. Bunun yanında verdiğim 90 TL de çöp ! İngilizlerin hani şu meşhur lafı var ya : ucuz mal alacak kadar zengin değilim. Bu lafı uygulamalı görmüş oldum.
Velhasılı uzuvlarınızın ve canınızın ne kadar kıymetli olduğu sizin taktiriniz ki bu konudaki görüşünüzü "knox handroid" alacağınızı beyan ederek de ifade etmiş oluyorsunuz.

" Arai" ye sırf İngiliz markası diye Nitro'ya 5 yıldız veren "Sharp" testinden daha çok güvenirim. Japonlar bu konuda çok hassastır. Kendi testlerini kendileri yaparlar, micometrik bağlantı kullanmazlar, güneş vizörlü kask yapmazlar. Sonuçta iş koruyucu ekipman ise markalı ürüne yönelmek kendi güvenliğimiz için önceliktir. Vereceğimiz fazladan para ise olası yaşayacağımız kazalarda bize hasarsızlık olarak geri dönecektir.
Şöyle de bir örnek vereyim size, vakti zamanında Ross diye bir markanın deri eldivenlerini 90 TL gibi bir rakama almıştım. Görünürde çok güzellerdi, hem siyah beyaz renkleri kaskıma ve montuma da uyuyordu. Sonra ne oldu biliyor musunuz ? Bir bahar akşamı yağmura yakalandım, oda sıcaklığında kuruttum eldivenleri. Ertesi sabah giyerken dikişleri patladı. Kaza anında bu eldiven parçalansaydı ki parçalanması olası, elimde ortaya çıkabilecek hasarın bedeli ne kadardır ? Bence paha biçilemez. Bunun yanında verdiğim 90 TL de çöp ! İngilizlerin hani şu meşhur lafı var ya : ucuz mal alacak kadar zengin değilim. Bu lafı uygulamalı görmüş oldum.
Velhasılı uzuvlarınızın ve canınızın ne kadar kıymetli olduğu sizin taktiriniz ki bu konudaki görüşünüzü "knox handroid" alacağınızı beyan ederek de ifade etmiş oluyorsunuz.

4 yıldır yabancı sermayeli bir şirkette çalıştım. Açıkçası İngiliz'lerin kolay kolay adam kayırmacılık yapacaklarını zannetmiyorum. Nitro'nun da sadece 3 kaskı 5 yıldız almış.
Neyse konuya dönelim zaten mesajlarım da maddi durumlara göre fiyat/kalite'ye bakıp karar verip aldım bunu zaten belirtiyorum. Keşke bir test sistemi vs olsa daha kolay araştırıp kalite karşılaştırması yapabilseydim markaları daha rahat keşfede bilseydim fiyatlarıyla. Ancak eldivenler konusunda böyle bir şeye denk gelmedim. Araştırmam sonucunda kullanan ve memnun kalanları görünce aldım. Bu forumda düşerek test etmek zorunda kalan forumdaşın mesajı ve markanın montunu test ettiğim için güvenip aldım. Linkini attığınız eldiveni görseydim onu alırdım zaten alıntılayarak söyledim.

Zaten kapitalist dünyada ucuza iyi bir malın kolay kolay satılması çok zor belli şartlar olması lazım.

Neden tersi bir fikre sahip olduğumu düşündünüz anlamadım.

Cırt cırt sistemi zaten sürtünme-düşme gibi bir kazayı düşününce hiç bir türlü güven vermiyor. Knox firmasının boğma sistemi güzel görünüyor. Mantığıma en çok yatan o.

Deride her hangi bir sorun oluştu mu ve açılma nerelerde oldu ?

Teşekkür ederim.

Parmaklarda açılma oldu bir iki yerde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar