velosolex'i göreniniz varmı ?

Benim gençliğimde bu motosiklet desen değil gibi,ama bisikleti de andıran araçlar vardı.Üzerinde ki kol vasıtası ile ön tekerleğe tahrik verirdi.
Belki hatırlayanlar vardır ve hatıra olur diye bulabildiğim fotolardan bu başlığı düzenledim.
Nedense hep koyu vişne renkteydiler başka renk yokmuydu pek hatırlayamıyorum.

Usta bunlar çok antika yahu, benim yaşım yetmez :silent: :silent:
Acayip tipsizlermiş, 21. yüzyıl çocuğu olduğum için mutlu oldum bunları görünce :)

Hiç hatırlayan,gören,binen,kıyı da köşe de kalan yokmu?:pale:

Hem hatırlıyorum hem de bizde 1 tane vardı. Yazlıkta babam kullanıyordu.
Hem bisiklet hem motorlu bisiklet olarak kullanılıyordu. O dönem çok gözde olan Mobiletlere göre daha narin bir yapısı vardı, bisiklet olarak kullanırken de çok zorlanılmazdı.
Dediğin gibi koyu vişne rengi idi. Sonra o evi satarken beraberinde bıraktık.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hayatımda kullandıgım ilk motorbisikletti..sene 1974...Şimdiki akmerkez in oldugu yerde koca bir arsa içinde de bi adamcagız vardı..Bayramlarda bu velosolex lerden, bisiklet (vitesli, kontra pedal, 3 tekerlekli) yeni yeni farketmeye basladıgımız mobiletler den vardı..15 dakikası 2.5 liraya kiralardık bunlardan..:pr:
Ne günlerdi..:)
S&S

Ben istanbulda yasarken Bostanci karakolonun yaninda motor satan bir yer vardi o zaman onda birtane kirmizi rengi vardi. Fiyati hatirlamam imkansiz belki 5 yasindaydim ama hatirladigim bir konusmada buna A1 lazim diyorlardi. Oyle aklimda kalmisti. Ama hatirliyorum bu motoru hayal meyal. Paylasim icin saol ihtiyar. Cocukluktan kalma gusel bir ani bence.

Ben hatırlıyorum İhtiyar abim.
Bir ara rüyamda binmiştim.:)
Ya hu bu forumda senin kadar yaşlı mı var:p
belki daha yaşlı ben varım ve sağolasın ihtiyar diyorum.Şimdi bulabilsem şöyle azcık eli ayağı düzgün bi tanesini hem binerim hem de gözüm gibi bakarım...
neydi o günler...(yaş:50 ye 2 ay kaldı...)

Hatırladığım en eski motorlu bisikletler Mobilet'ler.Bunları ilk defa görüyorum.Teknik açıdanda tekler galiba.Önden çekişi başka kullanan motosiklet varmıdır acaba?

Ben hatırlıyorum İhtiyar abim.
Bir ara rüyamda binmiştim.:)
Ya hu bu forumda senin kadar yaşlı mı var:p

Özkancığım,lakabımız ihtiyar dediysekte dede değiliz.
Bakınız,Hayati hocam benden büyük.:wiinkk:

Gençler bilmiyor olabilir,lakin ataları Attan sonra neye biniyordu öğrensinler değilmi ama.:queen:

Mersin İl Temsilcisi
var abi

Hiç hatırlayan,gören,binen,kıyı da köşe de kalan yokmu?:pale:

mersinde eskiden (yaşım 32) çok turist olurdu (ırak savaşından önce) ve bir iki
otel, müşterilerine bunları kiralardı(ya da promosyondu) ama 2 selesi olanı gördüm. hatta bisikletim olursa bundan olsun dediğim ve hayalini kurduğum da olmuştu. fakat unutmuşum, ne hayallermiş ama. şimdi fazer hayali kuryorum. uzay aracım olunca da fazer resmini gösterene de bunları söylerim :queen: :queen:

yok, valla gördüm... şaka diil.

Merhaba

Ben de Velosolex'i görenlerdenim. Benim hatırladıklarım siyahtı. . Ama herhalde 30 sene önceydi. Yaşım 43.Bir keresinde de artçı olarak binmiştim. Çok ilginç ve sevimli bir araç. Hâlâ üretimi varmı, biliyormusunuz. "Hayati" gibi bende temiz bir tane bulabilsem ilgilenirim. Resimleri paylaştığınız için teşekkürler.

Ankara Ulusan motorda bundan var. iki hafta önce gittiğimde gördüm.
bu motorlar çok arıza yaptığı için tutulmazdı. hem arıza yapar hemde zırt pırt yolda bırakırdı. üstelik çok ta hızlı motorlar değildi. 70'li yıllarda satışı vardı. sonradan mobiletler sildi süpürdü. ön teker üzerindeki motor sürütnme esasıyla tekeri döndürürdü. tiz bir sesi vardı. ve çoğunluğu bordo renkdeydi.

İlk defa görüyorum. İlginç, aslında geliştirilip günümüze kadar gelebilirdi. Ya da uyanık bir girişimci çıkıp biraz daha geliştirip piyasaya sürebilir de.

dedem doğum günü hediyesi olarak almıştı,
bir sene kullandım sonra çalındı.
keyifliyde be

Klasik, ilginç bir araç. önden çekiş akıllıca ama üzerindeki motorun vasıflarını tam anlayabilmiş değilim.

Dalga geçmeyin arkadaşlar. bu olmasaydı belki mobylette de olmayacaktı ve bizim için güzel bayram anılarından ibaret o kiralık mopedleri bile göremeyecektik.

benim çok hoşuma gitti bu makina. uğraşsak bundan kendimiz de yapabiliriz herhalde.

Motorun çalışma prensibini anlatabilir misin, yada şematik olarak çizebilir misin İHTİYAR ?

Mersin İl Temsilcisi
:)

Klasik, ilginç bir araç. önden çekiş akıllıca ama üzerindeki motorun vasıflarını tam anlayabilmiş değilim.

Dalga geçmeyin arkadaşlar. bu olmasaydı belki mobylette de olmayacaktı ve bizim için güzel bayram anılarından ibaret o kiralık mopedleri bile göremeyecektik.

benim çok hoşuma gitti bu makina. uğraşsak bundan kendimiz de yapabiliriz herhalde.

Motorun çalışma prensibini anlatabilir misin, yada şematik olarak çizebilir misin İHTİYAR ?

allah müstakilini versin de espirine kat çıkalım. abi nasıl olacak o, şematik filan. sinevizyon olmazsa kabul etmem ben :p:queen: :queen:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Lise zamanında hurdacıdan arkadaşla beraber bir tane almıştık bundan.(şimdinin parası 10ytl)

Sırf iki zamanlı motorlar nasıl çalışır öğrenmek için. Rengi pas rengiydi:mrgreen:.

Neyse motorunu söküp temizleyip, bisikletimizin pedalını çevirip bir yandan motoru elimizda tekere temas ettirerek çalıştırmaya uğraşıyorduk ki çalıştı:queen: Bende panikle motoru yere attım. Malum Bu motorun deposu kendi üzerinde ve ağzına kadar doluydu. Yani durmak gibi bir niyeti yok. Bizim şok olmuş bakışlarımız altında yerde zıplaya zıplaya bi 15 saniye çalıştı, ardından alev aldı.

Düşünsenize yerde (terasta) oradan oraya zıplayan bir alev topu:queen: Arkadaşın babası yetişip orada bulunan kilimi üzerine attı ama nafile; bizimki kilimi de alıp terasta koşturmaya başladı. Kendisi ancak yaklaşık 20 çekiç darbesinden sonra geride yanmış bir zemin ve kilim bırakarak bertaraf edilebildi.

Kısacası sağlam motordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar