velosolex'i göreniniz varmı ?

velosoleks

herkese merhabalar.
Bu velosolex lerin 1966 model orjinal bir tanesi bir abimizde var ve çok güzel bir alet.Bu sene de fuarda Black'nRoll markası ile yenileri satılıyor.İlgilenenler için www.velosolextr.com adresinde görülebilir.

Yaşım 43 olduğu için ben de görenlerdenim. Ama o yaşta kullanmam imkansızdı.:silent:

aşırı lastik eskitirdi bunlar..
1979- 1980 yıllarında arkadaşımda vardı bundan. benimle yaşıt bir bmw motorum vardı sallı motor derlerdi..birlikte gezerdik. gezmeye çalışırdık daha doğrusu. sürekli arıza çıkarır tamir ederdik.su motoru gibi hem iple hemde motoru lastiğe temas ettirince iterek çalışırdı ..frenleri inanılmaz zayıftı.duramazdı bi türlü, zorlayıncada telleri kopartır atardı
hehehe nostalji dedikleri bu olsa gerek..

atasporu olan topic hortlatmayı da bu örnekte olduğu gibi yerine getirmişiz bu arada .:queen::queen:

Herşey gayet güzel bir şekilde açıklanmış Eski eskide kalmalı Şimdilerde elektriklileri var daha mantıklı görünüyorlar.

Ama vitrin mankeni olabilir.

yaşım 34, benim babam eski motorculardandır,ilkokul birinci sınıfa giderken bunlardan bi tane bana almıştı
ayrıca babam bu motorla bi keresinde istanbuldan ankara ya bi keresindede istanbuldan balıkesir e gitmişti (rampaları ,kamyonların arkasına takılarak çıkarmış,hatta kamyoncular arkaya takıl diye işaret edermiş.)

uğrasıcek bi insna yokmu verıcem diyorum solex i :D

babam duymasınn.........
saygılar....

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
birşey daha görmüş olduk. şirin bir şeymiş..

Forumdan Uzaklaştırıldı
antalyada çocukluğumda görmüştüm bu zamazingo ne işe yarıyo adama bak salak gibi bisikletin tekerine motor takmış demiştim..

ama şimdi hergün minarelli motor görüyorum..

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
bugün kızıltoprak ta gördüm bunlardan.harley davidson satan dükkanın önündelerdi.ama fazla incelemeden geçtim gittim.

Marmaris'te arkadaşımın tamirhanesinde bir yıldan fazladır yatıyordu, motoru sökülüp Fransa'ya götürülmüştü, geçenlerde gittim ki motoru tekrar takılmış, biraz inceleme fırsatı buldum, sizlerle paylaşmak istedim...

Silindir hacmi 38 cc... :)

ali546hz6.jpg

ali547ll5.jpg

ali548ol2.jpg

ali549mu7.jpg

2008 Motosiklet fuarında vardı bu motosikletlerden.......Kimse görmemiş sanırım...konu başlığı oldukça eski ama...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bununla İstanbul-Bodrum yapmalı,her tabela önünde fotografını cekmeli:)

35 yıldır kullanıyorum; 1 tek ben tamir edebiliyorum ve o benim özgürlük aracım; zira bana tercih hakkı (motor-pedal) tanıyor; sürati de -iyi pedallarsam ve byır aşağı- 40km/s'i buluyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:58 PM ----------

Solex'ciyim 35 yıldır; nostaljik fantezi değil; akılcı özgürlük.

aşırı lastik eskitirdi bunlar..
1979- 1980 yıllarında arkadaşımda vardı bundan. benimle yaşıt bir bmw motorum vardı sallı motor derlerdi..birlikte gezerdik. gezmeye çalışırdık daha doğrusu. sürekli arıza çıkarır tamir ederdik.su motoru gibi hem iple hemde motoru lastiğe temas ettirince iterek çalışırdı ..frenleri inanılmaz zayıftı.duramazdı bi türlü, zorlayıncada telleri kopartır atardı
hehehe nostalji dedikleri bu olsa gerek..

atasporu olan topic hortlatmayı da bu örnekte olduğu gibi yerine getirmişsiniz bu arada .:queen::queen:

Motorun sağ tarafında yukarıya doğru dikine uzanan tıpkı bir vites kolu gibi bir kol vardı.üzerindede aynı vites topuzu. bu kol motoru komple aşağıya veya yukarıya kaldırıyordu.aşağıya bastırınca motorun alt kısmında sürekli dönen bir taş vardı. bu taş lastiğin üzerine bindiği andan itibaren harekete geçiyordu.eğer çalışır vaziyette duraklamalar yapacağımız zaman motoru havaya kaldırmak zorundaydık..çıkardığı gürültüyü tahmin edemezsiniz..
çok zahmet çektik bunla çok...:)

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende var 83 model motobecane velosolex siyah renk bilginize satıyorum. 05342587685

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar