Vekalatname ile motor vermek...

Arkadaşlar satışı üzerine almak istemeyen sadece motor için vekaletname verip satmanın ne gibi zararı yada zararsızlığı olabilir?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vekaletname verdiğin zaman aralığı içinde yapıcağı bir suçta ruhsat sahibi sen olucağından zanlıda sen olabilirsin. Yediği trafik cezaları sana gelebilir. yada vekaleti geçirip motoru üstüne almaya bilir ve daha sonra yüklü bir vergi borcuyla karşı karşıya kalabilirsin.

Selçuk sakın girme öyle bir işe bence. Forumda bir kaç konu vardı bu durumdan ağzı yanan.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben en son o şekilde araba vermiştim, 10 sene oldu halen alacaklar...

Aracın üzerinde 5 tanede haciz var, ogs eds ceza o bu...

Sakın diyim...

her konuda anlaşma sağlandı diyelim....tek sorun satış, çok çok 2-3 aylık bi vekalet verilebilir...90 gün bittiği gün ise hala satış alınmamış ise tekrar vekalet vermeyeceğini baştan söyler ve motorunu geri alacağını beyan edersin kendini biraz daha sağlama alabilirsin...

345

Ben üç motor sattım iki tanesinde vekalet verdim 1 ay süreli... bi sorunla karşılaşmadım Allaha şükür... Ama tavsiye etmem adam üstüne alana kadar insan tedirgin oluyor ki benden vekalet alanlar adam gibi adamdı sözünün eri insanlardı ama yinede rahatsız oluyor insan:farao:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vekaletname verdiğin zaman aralığı içinde yapıcağı bir suçta ruhsat sahibi sen olucağından zanlıda sen olabilirsin. Yediği trafik cezaları sana gelebilir. yada vekaleti geçirip motoru üstüne almaya bilir ve daha sonra yüklü bir vergi borcuyla karşı karşıya kalabilirsin.

Ainen Doğrudur Arkadaşın Söyledikleri Kesinlikle Tavsiye Etmem...

Bence pek mantıklı değil. Aynı olayı ben yaşadım. Çok güvendiğim birine vekaletle motosikleti verdim. Konulan süre içinde motosikleti üzerine almamış. Dahasına gelince bir müddet sonra motosikleti başkasına satmış. Tabi bu işlemler hep sözlü olarak gerçekleşmiş. Bu arada motosikletin vergileri, kaçak otoban ve köprü geçişleri, trafik cezalarının tamamı adeta şiddetli dolu yağarcasına benin ikametime yağmaya başladı. Emniyete müracaat edip motosikleti bağlatmak istedim fakat çözüm olmadı. İlk sattığım kişi ikamet değiştirmiş olduğundan onu da bulamadım. Tabi bu arada sefasını başkaları cefasını da ben çektim. Hani derlerya Allahtan ümit kesilmez.! Birgün motosikletim yayaya çarparak yakayı ele verdi. Tabi süçlü kaçtığı için polislerin aradığı kişi ben oldum. Yayanın hastane masraflarını motosikletı hemen oracıkta bir başkasına satarak kurtardım. Karar senin.....

Bencede vekalatname ile verme baksana burdaki arkadaşların canı yanmış motoru kime vericeksin oda önemli çok yakınınsa akrabansa güvendiğin biri ise verebilirsin ama tanımadıklarına bencede satma.

Vekalet verirseniz kesinlikle belli bir süresi olsun!
Mesela; ben şu şahsa şu aracı şu tarihler arasında satabilmesi için satıs vekaletimi veriyorum. Mesela bu 15 günlük ; 1 aylık; 3 aylık olabilir !

Vekalet verdiğiniz kişi motoru kendi üzerine alamaz sadece bir baskasına satabilir!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar