Ve Başladım...

Selamlar;

Ara ara girip karıştırdığım bir forumdu burası ,keşke daha önce üye olsaymışım...
30'larında ancak ailesine motosiklet sevgimi kabul ettirebilmiş biriyim.Bayan olmam da bu süreyi biraz uzattı maalesef.Daha önce kısa bir süre 150cc naked kullandım.Şimdi -5 yıl- arayla tekrar sıfırdan başlıyorum ancak biraz daha yükse bir cc ile.
Birçoklarınız gibi planım deneyim sahibi olduktan sonra (Teknik+Km) yurt içi yurt dışı uzun yolculuklar.
Forumdan da teknik konularda çok şey öğreneceğim. Bir de tekerlerimiz dost olursa tadından yenmez:)

Görüşmek üzere....

Super Moderator
Hoşgeldiniz. Tekrar hayırlı olsun diyoruz öyle ise sizlere.. Ne aldınız ya da ne alacaksınız ? Ekipman konusunda ne alemdesiniz? Bunları da paylaşırsanız bütçenize göre ekipman tavsiyeleri de olacaktır.

Kazasız sürüşler.

Hayırlı olsun, yaşı/cinsiyeti olmayan bir tutku bu. Hükmedebildiğiniz kadar da zevkinin artacağı bir aktivite.

Hükmetmek çok uygun bir kelime kesinlikle...Teşekkürler bu arada

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:12 ----------

Teşekkürler ,hoşbulduk

Duke 200 ile Z 250 SL arasındayım hatta Kawasakiye biraz daha aklım kayıyor diyebilirim.Aralarında çok az fiyat farkı var.1 hafta içerisinde hallediyorum ama yorumlara da açığım tabi...
Ekipmanı motordan önce toparlıyorum. Alpinestar ya da Dainese Mont ,Nolan Kask gönlümde yatanlar tabii ama piyasada neler var görmek lazım diye düşünüyorum...Dizlik ve eldiven için henüz kafamda birşey yok. Muhtemel bütçede 1.500-2.000 arası .Ama keyfi pahabiçilemez !!

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT
Kazasız belasız inşallah. Hayırlı olsun dostum.

Hoşgeldin, bu motorlarin abs'li olanlarina bakmani tavsiye ederim. Malum Türkiye trafigi motorlari yok sayiyorlar :( Panik freninde yardimci olur :) tekrar hosgeldin :)

Dostum sağol ; hepimize kazasız belasız sürüşler inşallah...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:24 ----------

Hoşgeldin, bu motorlarin abs'li olanlarina bakmani tavsiye ederim. Malum Türkiye trafigi motorlari yok sayiyorlar :( Panik freninde yardimci olur :) tekrar hosgeldin :)

Hoşbulduk sağolun...Evet ABS'li olanları da var 250 ABS 15.999-TL liste fiyatı vermişler. Açıkçası ben 11.000 civarı ve 2. el düşünüyordum ama malum sitede fiyatlar öyle coşmuşki 2. el ile sıfır arasında pek bişey kalmamış.Dolayısıyla sıfır araca karar verdim.Duke 200 için 13.000-TL ,Z250SL için 4.200-Eur liste fiyatı var .O da 13 küsüre gelicek. Üstüne sağlam ekipman da lazım.Toplam da 15.500 civarı olur sanıyorum.
Bunlar benim acemice ortalama hesaplarım tabii.Eklemek/düzeltmek istediğiniz varsa buyrun kulağım sizde...

Ben istanbuldan sıfır z250sl alalı bir hafta oluyor. Motor gerçekten güzel, şu an rodajı tamamlanmadığı için belli bir devri geçmiyorum fakat buna rağmen naked ruhunu hissettiriyor. Lakin bugün ufak bir devrilme sonucu fren manetinin topçuğu kırıldı, arka fren pedalı da yamuldu, başka tek çizik yok motorda. Servise orjinal parça sorduğumuz zaman bu ikisi için 180 tl fiyat çıktı. Demeye çalıştığım şu ki, KTM'nin parça fiyatlarından haberim yok fakat kawasaki'nin parçaları biraz pahalı, bunun yanında kalitesi gerçekten tatmin edici. Ben ABS'li aldım sigorta plaka vs. ile 15bin civarına geldi.

Ben istanbuldan sıfır z250sl alalı bir hafta oluyor. Motor gerçekten güzel, şu an rodajı tamamlanmadığı için belli bir devri geçmiyorum fakat buna rağmen naked ruhunu hissettiriyor. Lakin bugün ufak bir devrilme sonucu fren manetinin topçuğu kırıldı, arka fren pedalı da yamuldu, başka tek çizik yok motorda. Servise orjinal parça sorduğumuz zaman bu ikisi için 180 tl fiyat çıktı. Demeye çalıştığım şu ki, KTM'nin parça fiyatlarından haberim yok fakat kawasaki'nin parçaları biraz pahalı, bunun yanında kalitesi gerçekten tatmin edici. Ben ABS'li aldım sigorta plaka vs. ile 15bin civarına geldi.

Ben de Z250 SL almaya niyetliyim ve bence o ikisi için 180TL fiyat gayet normal, yan sanayi ürün değil sonuçta. Ybr 125 Ön siperlik (şu yarım pleksiden bahsediyorum) 85TL

tekerlerimizin dost olması tuttum bu lafı, hoş geldin aramıza. :mrgreen:

Buradaki guzel insanların arasina hoş geldin herşey gönlünce olur inşallah tekerin düz bassın

Anladğım kadarıyla KTM parçaları da almış başını gidiyor. Geçmiş yıllarda yedek parça temini sorunu da varmış hala bu sorun devam ediyor mu bilmiyorum.Çünkü son iki yılda yollarda çok fazla Duke görmeye başladım Belki bu sebeple teknik servis ve parça temini konusunda ilerleme kaydetmişlerdir... Bu arada RC 200 de iyi görünüyor Z 250 SL ile fiyatlar yakın.
Çok zormuş bu iş:(

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:16 ----------

Kazasız belasız sürüsler dilerim, egitim almayi dusunuyor musunuz?

Evet eğitim programım hazır. Pratikte yardımcı artcılar da var. Bu arada ilk motorum TVS Apache 150 cc idi.Öğrenciyken para biriktirip aldığım için çok kıymetliydi kendisi:)Ama maalesef kendi kendime öğrenmeye çalışmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar