2003 yılından beri aktif olarak otomobil kullanıyorum. 2006 yılında sıfır aldığımız araç 260 bin km'yi buldu, bu arada bir dönem evde çift araç vardı. Diğerinin km'sini bilmiyorum. Her neyse, birkaç tane irili ufaklı kazam oldu, otomobil alırken yakıta falan bakmam, hatta baktığım araç mondeo. Bilenler ebatını, güvenlik durumunu falan bilir. Kemer takarım. Hızlı da kullanırım. Şimdi mevzu şu, otomobil, hele de böyle büyük bir otomobil trafikte neredeyse hiç sıkıştırılmaz, ancak motosiklet kullanırken kimse beni vasıtadan saymıyordu. Kadere inanmakta sıkıntı yok ama tedbir almak elimizde.
Tanıyanlar bilir, motoru satana kadar yaz kış demeden işe, gezmeye her yere motorla gittim. 1 ay kadar geçen kış garaja çektim, onda da bakım ve gerekli tamiratlar için. Şimdi hem otomobil hem motosiklet alacak bütçede değilim. İlk mesajda yazdıklarımı düşündükçe işe motorla gidip gelmek saçma geliyor. Benim işe gidip gelirken kullandığım rotada motorun vakitten kazancı olmaz çünkü öyle trafik sıkışması falan yok. Çubuk'tan Pursaklar'a gidip geliyorum. Motor kullanırken aldığım zevkti mesele, düşünüyorum da çok riskli. İlerleyen zamanlarda, maddi durumu biraz daha iyi hale getirince garaja bir motosiklet koyup sadece keyfi biner miyim? Evet. Ama işe motosikletle gitmek bana artık korkutucu geliyor. Her yer kamyon, otobüs, TIR, şahin, doğan dolu. İki ihtimal var, ya araba alıp ilerde keyfi olarak motor kullanacağım, ya da evi iş yerimin arka sokağına taşıyıp, işe yürüyerek gidip gelip, motoru keyfi olarak kullanacağım. Ancak bir şekilde motosikleti "ulaşım aracım" konumundan alıp "hobi taşıtım" konumuna çekeceğim.