Varyatör

Merhabalar daha önceden kayış koparma problemi vardı onu çözüme ulaştırdık ön varyatör değişimi gerek dedi usta ön varyaötrü dlh performans varyatör ile değiştirdi sorun başladı motor yolda giderken zıplamaya başladı bagaları değiştirdik sorun aynı.kendisine sorun varyatör dedim ondan değildir bi bakalım dedi yarın baktıracaz bilgisi olan bil verebilir mi

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
kendisine sorun varyatör dedim ondan değildir bi bakalım dedi

Konuyla alakalı teknik bilgim yok ama usta haklı, sorun varyatör değil.
Sorun ustanın kendisi, acil değişmesi lazım. Deneme yanılma yöntemiyle iş yapan sözde ustalardan uzak durun.

zıplamaya başladı derken gaz verince ani kasılıp zıplıyor gibimi yoksa bir balans vs gibi sallantı babındamı ikisi çok farklı görmeden vs çok da doğru bir yardımı dokunmayabilir insanların ama ustanı değiş bence

Istam tam olarak 4000 devir gelip 6000 devire kadar kasılma şeklinde desem tam olarak bir kesiklik gibi zıplama yapıyor bundan önceki varyatörde herhangi sıkıntı yoktu

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:49 ----------

motor sanki gitmek istiyor ama bir kesilme oluyor daha sonrasında titremesi kalıyor sanırım sorun varyatörden çunku performans varyatör taktım dedi normal varyatör varken sorun yoktu

varyatörü söküp bagaları kontrol et eğer tam oturtulduysa başka sebeptir belki karbüratör ayarıda olabilir

Varyatörün parametreleri, ön ve arka kasnakların çapı, eğim açısı, yayların tansiyonu, kayışın kasnaklara uygun olması gereken açısı, boyu ve genişliği, bagaların ağırlığıdır. Bunlardan sadece yayların tansiyonu ve bagaların ağırlığıyla bir miktar oynayabilirsiniz. Bunun dışında yapılan hemen her şey sorun yaşatır. Tüm dönen parçaların da balanssız olması kalite ile ilgilidir.

Ustam enjeksiyonlu motor teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------

Tamamdır ustam yarın takılan varyatör sökülcek eski varyatör takılacak tekrardan gelişmeleri yazarım tekaradan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar