Varyatör sökme problemi....

Selam arkadaşlar.Hobi amaçlı araçlar için kullandığım scooterın motorunu varyatörünü birtürlü sökemiyorum.Özel varyatör sökme aparatım da var ama somuna yüklenince varyatörün üzerindeki sökmek için kullanılan karşılıklı 2 delikten birini yarısı koptu yarım kısmı duruyor.Bir daha zorlasam eminim komple kopacakya da öbürüde kopacak.Şimdi 2 sorum var:
1)Somun bilindiği gibi sola doğru mu açılıyor.Saçma bi soru ama bu da aklıma geldi.
2)Ya da varyatörün görünen somunundan başka görmediğim ama açılması gerek başka bir yer mi var.?
Not:Lütfen tavsiyeleriniz içinde motosiklet tamircisine git olmasın.Saygılar....

havalı tabancayla kolay sökersin
metric motorlarda çoğu parça her zaman saat yönünde sıkılır
amerikanlarda yönler farklı olabiliyor

sakın öyle bir şey deneme anında kafayı koprırsın. o kadar yumuşak malzemesi var sanırım koptuğuna göre.. havalı tabanca sıkılan torku açmak için milim milim güçlü güçlü darbeler verdiği için titreşim oluyor. yaptığı bu işlem darbeli matkap stiliyle uzaktan yakından alakası yok yani.

havalı somun sökme tabancasının dışında sanırım senın iini başkası göremez,
tamam tamırcıye gıtme,
Goturebılıyorsan Bı Lastıkcıye gıt tabanca ile soksunler işin bitince yıne gıt sıksınlar 5.10 lıra verırsın işin görülür...

Tamam.Havalı tabancada uzlaştık da youtube daki videolara bakıyorum adamlar bildiğimiz lokma anahtarla açıyor da bu benimki neden açılmıyor işe bu olaya gıcık oldum.

Tamam.Havalı tabancada uzlaştık da youtube daki videolara bakıyorum adamlar bildiğimiz lokma anahtarla açıyor da bu benimki neden açılmıyor işe bu olaya gıcık oldum.

sen yin bi lokma yla açmaya çalış:mrgreen:sonuçtan bizi haberdar et kolay gelsın

Adamlar ilk açmalarında zorlanmıslardır,
sonrakı acmalarında cekmıslerdır o vıdeoları,
cunkı ilk acılırken zor acılır,
sonrasında elle sıkıldıgından dolayı basıt acılır,
fabrıkada veya tamırcıde tabanca ıle sıkıldıgından dolayı aşırı sıkıdır ve kolay kolay acılmaz...

tahminim ön varyatörü sökmeye çalışırken kırdın orayı. bende kırmıştım çünkü:) hatta o fan perdelerinide kırdım:) malzeme dandik, döküm direk, tornavidayla kırmıştım ben o kadar dandik yani
neyse, seninkide benimkiyle benzer durumda ise havalı tabancada sökemeyecektir çünkü benimkini sökememişti. tamirciye git, onlardaki alet o deliğe daha iyi oturuyor sanırım ve gücü eşit dağıttığı için kırılmıyor. fazla zorlamadan, daha fazla kırmadan ustaya git bence.

(birde varyatörü niye söküyosun ayıptır sorması?)

tahminim ön varyatörü sökmeye çalışırken kırdın orayı. bende kırmıştım çünkü:) hatta o fan perdelerinide kırdım:) malzeme dandik, döküm direk, tornavidayla kırmıştım ben o kadar dandik yani
neyse, seninkide benimkiyle benzer durumda ise havalı tabancada sökemeyecektir çünkü benimkini sökememişti. tamirciye git, onlardaki alet o deliğe daha iyi oturuyor sanırım ve gücü eşit dağıttığı için kırılmıyor. fazla zorlamadan, daha fazla kırmadan ustaya git bence.

(birde varyatörü niye söküyosun ayıptır sorması?)

Marş dişlisi yerinden çıktı kardeş.Yani aslında varyatörde bişey yoktu ta ki kırana kadar.Sizinkiyle aynı olay,sonumuz tamirci galiba.

dostum neden illa kendım yapacagım dıyorsun anlamıs değilim :)
1 seferlıgıne gıt tamırcıye eger dusundugun kadar basıt ıse bır dahakı sefere kendın yaparsın.
malum sana zor gelebılecek bı konu çünki,
varyatör sökmek,
salıncak burcu sökmek,
grank dişlisi çektirmek her babayiğidin harcı değildir,
elınde takımların olacak uğraşacak sabrın olacak,
ve birazda vaktin olacakki işin görülsün...

::angry2::
dostum neden illa kendım yapacagım dıyorsun anlamıs değilim :)
1 seferlıgıne gıt tamırcıye eger dusundugun kadar basıt ıse bır dahakı sefere kendın yaparsın.
malum sana zor gelebılecek bı konu çünki,
varyatör sökmek,
salıncak burcu sökmek,
grank dişlisi çektirmek her babayiğidin harcı değildir,
elınde takımların olacak uğraşacak sabrın olacak,
ve birazda vaktin olacakki işin görülsün...

Aslında mantıklı sonuçta gene gidilecek.Tek bir somunu açamamak gıcık etti yoksa 40 tl parça dahil 30 dk da değişiyormuş.Benim derdim parası değil o tek somunu açamamak bende takıntı yaptı:pr:muhakkak onu sö ke ce ğimmmmm::angry2::

aradığın alet edevat bumudur bi bak ama adını bende bilmiorum
8BHXG.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu tarz değil ama benzer bir şekilde varyatörü sabitledim.pas sökücü dediniz ama somunun arasına nasıl gececek o kimyasal.

siz wd 40 sıkın biaz oraya hiçbişey kalmaz kolayca çıkar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar