- Motosikleti
- Kawasaki Vulcan S
bu konuya istinaden yazılmıştır.***
hep işkembeden sallayanların argümanı da bu. bakın güzel motorcu kardeşlerim bilal'e anlatır gibi anlatıyorum.
1 Varil petrolün en pahalı olduğu dönem: 2008 yılı - 139,00 USD (tıklavegör) - 1,00 USD = 1,244 (tıklavegör)
devam edelim.
1 Varil petrolün şuan piyasası: tıklavegör - 1,00USD = hadigelbunadatıkla
şimdi bilale anlatır gibi anlattık. aradaki matematik işlemini de mi ben yapayım yoksa siz yapar mısınız?
gelelim başka bir konuya, TV'de her gördüğünüze duyduğunuza inanmayın. nasıl hdpkk barış güvercini diye gösteriliyorsa varil piyasasıda böyle gösteriliyor. yani dolardan bahseden yok. gelelim doları ben mi yükselttim diyene, hükümet elde ne var ne yok sattı yükselir tabi. yine gelelim e biz mi sattık diyenlere, ilk çıkan iphone samsungu al, durmadan japon al alman al diyip dur, ufak cc'leri beğenme burun kıvır, parayı gösteriş için dışarı gömenler, evet sizlerde bizlerde suçluyuz.
teşekkürler
Dostum millet AKP ve benzin konusunda dolu o yüzden ne zaman bu tarz konular açılsa millet haklı olarak çatacak yer arıyor.Forumumuz da ara sıra saçmalayan ve milletin tepesini attıran AK-Troller var.Sinirden senin yazdıklarını doğru düzgün okumadan seni de onlardan sandılar büyük ihtimalle.Arkadaşlar şu son bir kaç aydaki fırlayan dövizi hesaba katmadıkları için senin hesap doğru.Ama genel olarak 2008 den bu yana doların sabit izlediği petrol fiyatlarının düştüğü zamanlarda arkadaşların hesapları doğru.
Bir de senin söylediğin ithal malların tüketilmesi az da olsa döviz kurunda etkili ama AKP nin saçma sapan icraatlerini bir kenara koyarsak asıl etkili olan iki şey var ;ülkemize katma değer sağlayacak doğru düzgün üretimimiz yok.Yani bizim dışarıya satacak düzgün malımız yok.Üretimin yoksa paranın değeri de düşer.Diğer faktör Amerika'nın ekonomisini iyiye gitmesi buna bağlı olarak Dolar'ın değeri artıyor.Paramıza değer kazandırmak istiyorsak tek çaresi dışarı satabileceğimiz nitelikli üretim yapmak.Samanla,tekstille olacak iş değil bu.Doğru düzgün teknoloji üretmek lazım.
Emin Çapa'nın ekonomi konusu ile ilgili çok güzel videoları var.Vakti olan arkadaş izleyebilir.
Son düzenleme: