Vanalı Egsoz

Arkadaşlar içiniz de motorunda vanalı egsoz kullanan var mı ? Kullanıyorsa kendi yapımımı yoksa yaptırmamı? Silecek motoru dışındada vanalı egsoz yapılabilir mi örneklerle anlatırsanız sevinirim. Bir çok kişinin işine yarıyacağını düşünüyorum. Saygılar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:44 ----------

Hiç mi kimsede vanalı egsoz yok arkadaşlar yapmayın ya ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:57 ----------

Arkadaşlar yardım edebilecek birisi lütfen pm

benim düşüncem şuydu ki motorda egsoz açmak yasak ceza yeme riski var ki sizlrde zaten büyük cc motor olduğu için amacınız ihtiyacınız olmayabilir ama biz ufak cc motorlarımzda şehir dışı gibi yerlerde zevkini almak amaçlı bir modifikasyon diye düşünüyorum. Saygılar.

valla dostum biraz ilkel yollar düşündüm açıkcası da silecek motorlu yapılırsa egsoz saptamadan kopabilir onun için biraz daha ilkel olmalı ama fikirler olsa iyi olur :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------

Fikri olan yok mu?

benim düşüncem şuydu ki motorda egsoz açmak yasak ceza yeme riski var ki sizlrde zaten büyük cc motor olduğu için amacınız ihtiyacınız olmayabilir ama biz ufak cc motorlarımzda şehir dışı gibi yerlerde zevkini almak amaçlı bir modifikasyon diye düşünüyorum. Saygılar.

şuan altımda kanuni ronny s 150 var bildiğin 150 cc scooter bunamı yüksek cc diyorsun :S açıkcası önceki 150 cc dağ motorumda performasn egzost vardı ama susturucu olduğu için sıkıntı olmuyordu

Vanalı ekzoz arabalarda olur motorlara yapılmaz.. Vanalıdan kasıtları..Kumandalı alarm kumandası gibi.. Tus yardımıyla elektrik ile acıp kapatıyor 4 kademesi var..

http://www.youtube.com/watch?v=oPZyoDWjyRM

motorlara neden yapılmasın ki istedikten sonra :) Tek farkı şu olur arabalarda silecek motoru kullanırken motorda farklı birşey kullanılır.

aynen şu tofaşlara yaptıklarından aslında motorlarada yapılabilabilir neden ypaılamasın yapılırsa bence çok tutulur antalyada .. ( bulursam kesin alırım :D )

eğer yaparsam sana yollarım :D şuan aklımda var ufak bi proje ama bakalım uygularsam olursa burada paylaşırım ilk :)

200 Tl fiyatı var yaptırınız !! Ben arabama sırf pahalı diye slincerli aldım..motorlara olmaz ..boru ince gelir ekzoz borusu

Aklımdaki düşünce şu idi ki bazı vanalı egsozlarda bile su borusu kullanılır. ben egsoz manifoldunun tam egsoza giren kısmından egsozu kesip manifold borusunu 5-6 cm kestirip araya t şeklinde bir musluk atmaktı vana açıldığı zaman attığım t den hava çıkışı sağlanıp yüüksek ses vana kapatıldığında isi orj ses almayı düşünmüştüm. t su vanaları büyük olanlardan düz boru gibi aynı. Bilmiyorum olurmu olmaz mı ama Değerlendirmenizi isterim.

Sanayiye burda ne desek bos..Hatta ben flanslı yaptırıcam..

Son susturucum iptal olucak.. Oraya flans kaynattırıcam.. Orta susturucu ucuna..

Yeni ve eski ekzozumada aynı flanstan..4 civata somun ile takıp,sökebilicem.. 5-6 dk ugrasırım ama..Hiç olmassa kalıcı olmaz..Böylede yapabilirsin normal ekzoz alıp.

sizin dediğiniz binevi silencerlı performans egsoz gibi birşey olur benim sitediğim hemen saniyesine kapatmak uğraşmak istemiyorum.

Dostum peki bu orjinal egsozu çok fazla gürültülü değilde tok hale getirmek için ne yapabilirz polislerle uğraşmamak koşuluyla ah bide devirli egsoz yapılsa orj egsoz üzerinde :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------

Hadi arkadaşlar içinizde bilen yokmu bi el atıverin ya :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:42 ----------

yok mu yardım edecek ?

Arkadaşlar hadi ama hiçmi vanalı egsoz hakkında bilgisi olan yok ???

Ben elektronikçiyim vede samimi olduğum egzozcu bi arkadaşım var. kendi motosikletime yaptım . egzoz üzerindede birkaç oynama yaptık . Polisler ie hiç bir sıkıntım yok .kapalı konumda ortama uygun normal ses. şehirler arası açtığımda gayet tok ve kesinlikle performansı iyi yönde etkileyen ses . arabalara yapılır motosiklete yapılmaz diye bi durum yok. eğer fikir üretirsen içten yanmalı motorların tamamında uygulanır. haaa muayene sorun oluyor yalnız ben arkadaşımın egzozunu takıp giriyorum. Tekeriniz düz bassın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar