7-8 km yol yapmak tahminimce o bir marşın yediği elektriği(ki ne kadar yiyecek ki) hayli hayli fazlasıyla şarj eder diye düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------
Oğlum ne şarj ettiriyorsun uğraşma.Takviye kablosu çek bir arabadan bas marşa çalışıyorsa bitti gitti değiş akünü.
Hatta aküyü direk değişsene sen,o aküyle için rahat edecek mi bundan sonra?
V strom kolay kolay kömür bilmemne arızası vermez. Yurtdışı forumlarda 20 dolarlık iki dandik parça değişimi hariç normal bakım dışı hiçbir şey yapılmadan 200000 mil yapanlar var.
Hele 1. videoyu gördükten sonra belki 0.1 wattlık led ampulü bile besleyecek hali kalmamış akünün motorunda elektrik namına bir şey yok neden bu kadar tereddüt ettin ki?
Akü diyorum.
Yok hayır aküyü şarj edicem derken sorunun aküden olup olmadığını anlamak için. Baktımki çalışıyor gidip değiştireceğim aküyü.. Yardımınız için teşekkürler.
Uzun süredir soğukta yatan motosikletimde aynı sorun var. Şu an akü evde motosiklet dışarda :mrgreen:
Motosiklet için akü şarj cihazı aldım kargodan gelince bu sorunum çözülecek umarım
Bende söktüm aküyü bugün

yarın fırsat bulursam oto elektrikçiye götüreceğim.
kardeşim denemek için şarj edelim istersen sulu aküyse safsuda alırız 2 sene en az götürür eğer yine olmazsa ustanın değiştireceği yer muhtemelen marş rölesdir boschun şarj aleti var bende
Abi sağolasın , biz sanayinin dibinde oturuyoruz. Hemen bir tane oto elektrikçiye götürücem. Zaten alacağı 10-20 tl birşeydir herhalde. Teklifin için teşekkür ederim
Ocak ayının 3 ünde aküyü değiştirmiştim.Havalar soğuyunca motosiklet brandanın altında bu güne kadar kaldı.Bu gün hava güzel olunca hem yeni taktırmış olduğum lastikleri deneyeyim hemde akü ne alemde bir bakayım dedim.Akü dediğimde çin malı 120 liralık dandik bir akü.Marşa basar basmaz motosiklet çalıştı ve benim birkaç aydır bozuldu herhalde dediğim otomatik jiklede çalıştı

garibim jigle meğer akü zayıf olduğu için devreye girmiyormuş.
Ufacık kutu koskoca aleti olduğu yerde bırakıyorya ben ona yanıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:14 ----------
Peki birşey soracağım , benim aküm 5 aylık aşağı yukarı. Ama yazında hafif hafif tekliyordu ve servis şarjının olmadığını söylemişti.
Nasıl olursa yazın akü 1 ayda biter.
Acaba elektrik sisteminde kaçak olma olasılığı varmı ?
Çünkü bolca sonradan eklenen şey var motorun üstünde.
Çakarlar , sisler , çakmaklıklar , ısıtıcılar vs.