V kayışlı motosikletlerde,ilk kayış değişiminden sonraki randıman...

szr

Arkadaşlar şu ana kadar 2 motorum oldu , 2 side scooter(Activa,Bws)

İkisindede ortak yaşadığım bi sorun var; bu motorların ikisininde debriyaj

kayışları değişti(orjinalleri ile) ve o değişimden sonra bende özellikle kalkışlarda

titreme eksik olmadı ve scooterdan soğumaya başladım ; Örnek verirsem Bws

de , debriyaj takımı ve varyatör kapaklarını aklınıza ne gelirse herşeyini

değiştirmeme rağmen hala titreme geçmedi nedeninide bilmiyorum:pr:

Sizlere sormak istediğim ,kayış değişimlerinden sonra böyle sorunlarla sizlerde

karşılaştınız mı:silent: Özelliklede marka tabir edilen Piaggio, Honda vs.. gibi

markalardada bu sorunu yaşayanlarınız var mı:silent:

Ayrıyeten hepinizin yeni yılınızı kutlarım arkadaşlar:rendeer:

Son düzenleme:
varyatorun içindeki parçalara dikkat et kayışın takıldıgı kasnak rulmanlarını kontrol et ve titreme çoksa krankına elveda diyebilirsin başka bir yer kalmadı çunki

szr

varyatorun içindeki parçalara dikkat et kayışın takıldıgı kasnak rulmanlarını kontrol et ve titreme çoksa krankına elveda diyebilirsin başka bir yer kalmadı çunki

Belo , hepsi değişti ; varyatör içindeki parçalar, kayışın hareket ettiği tüm parçalar değişti ama olmadı , o günden sonra birtek kayış değişmedi ; kayışı mı değiştirsem diye düşünüyorum:pale:; ayrıyeten egzost,karbüratör temizlendi ayarları yapıldı , motora segman atıldı ama olmuyor

Sorun o debriyaj kutusunun içinde , onun içinide komplecdeğiştirdim orjinalleri ile ama olmuyor:pr:

Son düzenleme:
öncelikle seninde yeni yılın kutlu olsun ben de yeni kayış değiştim bende hiç bir sorun yok ayriyetten çekiş arttı vede gaza fazla yüklendiğimce patinaj bile çekiyor titreme bendede biraz da olsu oluoyo ama çok değil belli bir gaz aarlığında titriyor o da sorun yağmıyor ama tabiki seninki nasıl bilmiyorum bu arada markalı olsun demişin ama bizimkide markalı sayılır

szr

öncelikle seninde yeni yılın kutlu olsun ben de yeni kayış değiştim bende hiç bir sorun yok ayriyetten çekiş arttı vede gaza fazla yüklendiğimce patinaj bile çekiyor titreme bendede biraz da olsu oluoyo ama çok değil belli bir gaz aarlığında titriyor o da sorun yağmıyor ama tabiki seninki nasıl bilmiyorum bu arada markalı olsun demişin ama bizimkide markalı sayılır

Marka dediğime bakma:) hepsini merak ediyorum ama bindiğim motorlar Honda ve Yamaha olduğu için özellikle onları demiştim , tabi ki tüm markalar için önemli bu.

Esasında , bendeki titremede belli gaz aralığında oluyor(0-10km/s arası) ama bu titreme bazen dik rampa kalkışlarında gazın tamamen kesilmesine de neden oluyor , trafik içinde motorumun gaz yemediğini çok gördüm ve tehlikeli olabiliyor,ayrıca tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederim:cat:

Dylan kullanan arkadaşlarımız DAYKO marka taktırdılar ve çok iyi bir performans artışı yakaladılar, bence denemelisin. Ya da göztepe sanayi sitesinde kayış-rulman dükkanı olan Servet Arkadaşa danışabilirsin

o titreme bendede oluyor.ben daha kayış deyiştirmedim motor 10000km yi geçti.ustaya sordum soğuktandır dedi ama:silent:

Son düzenleme:

szr

o titreme bendede oluyor.ben daha katış deyiştirmedim motor 10000km yi geçti.ustaya sordum soğuktandır dedi ama:silent:

Bende yaz kış oluyor:) Mevsimle bi ilişkisi olduğunu düşünmüyorum ama malesef ki bu scooterların kronikleşmiş bi hastalığı gibime geliyor:pale: Bişeyin orjinalliğini bozunca eski havayı yakalıyamıyorsun malesef:farao:

Dylan kullanan arkadaşlarımız DAYKO marka taktırdılar ve çok iyi bir performans artışı yakaladılar, bence denemelisin. Ya da göztepe sanayi sitesinde kayış-rulman dükkanı olan Servet Arkadaşa danışabilirsin

Muzaffer abi özleden bi kaç soru yönelttim sana:) , verdiğin bilgiler için teşekkür ederim..

Son düzenleme:
bende özellikle yol yaptıktan sonra oluyor benim diğer bir tahminim motor hararet yapıyor galiba ama doğrumu bilmem sadece benim fikrim:silent:

Bende de 2 zamanlı 100cc var Peugeot Trekker hiç kayış değiştirmedim ve böyle bir sorunla karşılaşmadım. Gerçi motor 5500km de böyle bir problemide ilk defa duyuyorum. Geçmiş olsun. Takılan kayış sert ve tırtıklıysa belki sorunun kaynağı olabilir.

szr

Özrace; benim sürekli oluyor , ömrümü ve paramı yedi bu motor, bulursam dayco taktıracam , olmazsa.................

THE_LANCET; kayışı değiştir görelim seni sonucu cok merak ediyorum; kayış sert ve tırtıklı olmaz mı zaten , üstelik yamaha bayisinden aldım:pr:Benden tavsiye elinden geldiğince kayışı geç değiştirmeye bak, yardımın içinde ayrıca tşk

BEnim motor 2003 olduğu için japon üretim.Ama şimdiki yedek parçalar Çin de veya tayvan da üretiliyor(bws için konuşuyorum) ,Acaba diyorum ; tayvan da üretilen yedek parçaların , ki debriyaj gibi hassas bi yerde , orjinal japon parçalara uyumluluğu mu zayıf:silent:

Kardeşim madem japonyada üretiyosun , yedek parçasınıda orada yap ; bilemiyorum benim şüpelerim bu yönde:silent: saçmalamış olabilirim....

varyator kısmında motor rolantideyken boşta olup devir artıkça gucu aktaran balatalar var onları kontrol et onların genellikle yaylı olurlar o tertibatta sorun olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar