Üzüntü veren Olay

Başta kederli ailesine sabır ölen gencimize rahmet diliyorum. Lakin "Motoru icat edene sövene kadar" kendimizi ve yakınlarımızı eğitmeliyiz. Bende motosiklet kullanıyorum ama şehir içinde o kadar tedirgin kullanıyorum ki; hatta paranoya seviyesinde dikkat sarf ediyorum.

Mesela;
Kavşağa girerken bana yeşil yanıyor, daha lambanın kırmızıya dönemesine 30 sn var iken bile ben yinede hız keser kavşakta kırmızıda durmayan bir araç önüme fırlama ihtimali ile durabilmem için

Mesela;
Aynamdan sürekli arka trafiği ön trafik daha sık kontrol ederim arkamdan araç takip etmesine asla izin vermem hemen sağa geçer kendi güvenli alanınım işgal edilmesine izin vermem gibi basit fakat etkili kurallardır.

Ama ama ama..
Trafikte basit bir scootera 3 kişi binmesi, motor 80 km hızla giderken sağda solda kızlara bakmalar, hatta 3 kişiyi basit bir scooter ile taşırken kızlara bakıp didondan elini çekip bye bye yapmalar resmen kazaya yıldızlı davetiye göndermekle eştir.
O sebeb ile bu iş hobby olduğu kadar ciddi bir iştir beyler..
Şaka espri dalgınlık gibi ve burada ölen arkadaşımı tenzii ederim; saflığı kaldırmaz..
O sebeb ile lütfen ne kullanıdığınızın ve iki teker üzerinde olduğunuzu unutmadan yola devam edin..

Son düzenleme:
1-ehliyet yok
2-1 motosikletde 3 kişi
3-kask yok
4-koruma yok

şimdi bu duruma üzülmelimi?üzülmemelimi?bence kendi sonunu kendi hazırlamış.
Allah rahmet eylesin.....

Mersin İl Temsilcisi
şimdi orman var
bir de işe yarayan bir kibrit denilen olay var.

sen git ormanı yak, sonra kibrite küfret.

kask takan kaç tane motor tamircisi gördünüz? ben 1 tane biliyorum, o da benim servisteki ustam....

şimdi orman var
bir de işe yarayan bir kibrit denilen olay var.

sen git ormanı yak, sonra kibrite küfret.

kask takan kaç tane motor tamircisi gördünüz? ben 1 tane biliyorum, o da benim servisteki ustam....

Yok hacım, Allah için benim servisteki ustam da takıyor kaskını..
motoru teslim etmeden deneme sürüşü yaparken bile kaskını takıp çıkıyor..

Gencecik yaşta birisinin ölmesi üzücü tabiki,tecrübesizlik artistlik ne derseniz deyin çoğumuz ilk başlarda yaptık bu apaçilikleri eminim...tecrübe meselesi bu iş ya başına gelicek öğrenicen düşe kalka misali yada bir yakınının başına gelicek ibret alıcaksın ancak durulursun,bende o yaşlarda eğliyetsiz plakasız kasksız 50cc scooter kullanırdım benzer hatayı bende yaptım sınıftan bi kız arkadaşa el sallarken yolun kenarında ki dere yatağının içinde bulduk kendimizi neye uğradığımızı anlamadan ben kendimi refleksle hendeğe düşmekten kurtarmıştım ama arkamdaki kankamı kan revan içinde çıkarmıştım hendekten:pr:ALLAH rahmet eylesin demekten başka birşey gelmez elden ailesine sabır yaralılara şifa dilerim,çok üzücü hakkaten:salut:

alla rahmet eyelsin gencecik insanlar.hani babası motor tamircisi olmasa cahil ögreteni yok diyesim geliyor kask takmadıkları için ama motor ustası kuralları bilmeyenlere aynı zamanda ögretmeli nasihat vermeli diye düşünüyorum

Tek söylenecek şey "eğitim şart" Allah rahmet eylesin ailelere sabırlar versin:salut:

Dün okudum haberde iki kişi öldü diye yazıyordu gerçekten üzücü hayat bu kadar basit olmamalı:pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar