Uzun yolda kasık ve bacak ağrısı

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Pandemi öncesi boksa gittim, nasıl gundi bir yer bulmuşsam ısınması bile antrenmanlardan daha yorucuydu. Bana cennet müjdelense bile yarım saat güreş + yarım saat sparring kick box benden çıkmaz. Bunlar çok ciddi rakamlar. Antrenman sonrası seninle selfie çekeriz Hashtag "ilk kalp krizim" , "El Fatiha" , "Sakız çiğnemek orucu bozar mı"
ben 22 yaşındayım ben geç kaldım bi spora başlamak için sizin neyinize......

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bana gel bütün agrilarini cözümü bende. Ögrenme garantili egitim veriyorum.

Ben kim miyim ???

Diplomam asagida :cool:

468574723_10162224837863624_3130091969201262731_n.jpg

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Geçmişte bizden yaşça büyük arkadaşlarımızdan biri üye olduğu spor salonunda 6 seans hamaklı yoga dersi satın almıştı. Adama ladyboy muamelesi yaptık, bir daha da ciddiye almadık.
Valla ashtanga yoga diye bir şey var içinde tanga lafı geçmesine rağmen hiç ladyboy bir şey değil. 1m2 içinde insanın imanını gevretir. (Bir deneme seansına katılmıştım hanım istedi diye, öyle aşkın ızdırabını ... dedim bir daha gitmedik.)

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Valla ashtanga yoga diye bir şey var içinde tanga lafı geçmesine rağmen hiç ladyboy bir şey değil. 1m2 içinde insanın imanını gevretir. (Bir deneme seansına katılmıştım hanım istedi diye, öyle aşkın ızdırabını ... dedim bir daha gitmedik.)
Taa kac sene once bi yerde okumustum. Yurtdisinda yoga uzerine bi arastirma yapiyorlar, orada yogaci ablalarin en cok zorlandiklari sey yoga yaparken gaz salmamaya calismakmis😂

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Taa kac sene once bi yerde okumustum. Yurtdisinda yoga uzerine bi arastirma yapiyorlar, orada yogaci ablalarin en cok zorlandiklari sey yoga yaparken gaz salmamaya calismakmis😂
Ashtanga'da en son düşüneceğin şey olabilir; fazla hızlı / tempolu / agresif bir tarz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ulen moruklar spor yaptık tabi bu zamana kadar ben herhangi bi combat sporuna başlayıp en üst seviyelere gelmekten bahsediyorum yoksa ne yapayım jiujitsu öğrenip ne işime yarayacak

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Spor sağlığa zararlıdır. Ben bunu bilir bunu söylerim. Hafif bir yürüyüş yeterli. Ayrıca konu ile alakalı dizinle depo arasına bir kağıt koy düşürme tamamdır.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ortalamanın üstünde motosiklet üstünde olmama rağmen (aylık 2500 km civarı), ne zaman uzun yola çıksam yaklaşık 100 km sonra bacaklarım tutmamaya başlıyor kasıklarım ağrıyor ve bacaklarım yorgunluktan titremeye başlıyor artık motoru tutamaz hale geliyorum. Acaba motoru olması gerektiğinden fazla mı sıkıyorum yoksa bu sizde de böyle mi ?
Burada farklı senaryolar üzerinde düşünmek gerekir;

-Motosikletin yapısal ergonomisi,
-Sürücünün fiziksel ergonomisi,
-Sürüş koşulları,
-Zemin koşulları,
-Motosiklet üzerindeki hatalı pozisyonlanmalar,
-Ve hatta motosikletteki lastik seçimi

Dahi sizin yaşadığınız soruna altyapı hazırlıyor olabilir.

Ama bence asıl gözden kaçan kısım, motosiklet seçiminde sürücü/makine uyumunun çoğu zaman göz ardı edilmesi. Halbuki marka/model/tarz/güç, vb. kriterlerden çok daha fazla üzerinde durulması gereken meseledir.

Bisiklet kullanıcıları çok daha iyi bileceklerdir ki (özellikle müsabık olanlar), satın aldığınız bir bisiklette doğru pozisyonlanmak için mutlaka iyi bir bike fit yaptırmak elzemdir. Tam emin olmamakla birlikte muhtemelen aynı durum müsabık motosiklet kullanımında da geçerlidir. Superbike veya MotoGP gibi yarışlardaki motosikletler kişiye özel yapılandırılmış olmalılar.

Aslında bu meseleyi tartışalım diye konu da açmıştım ama sidik yarıştırmaya odaklı forum zemininde doğal olarak yürümedi...

Bir diğer problem, sizin uzun süreli kondisyonunuzdaki eksiklik ve/veya alt bölge kaslarınızdaki zayıflık olabilir ki, bunu da yazarak ifade etmek zahmetli iş. İyisi mi işini bilen bir PT'den (ki bulması kolay değildir) yardım alın.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
ulen moruklar spor yaptık tabi bu zamana kadar ben herhangi bi combat sporuna başlayıp en üst seviyelere gelmekten bahsediyorum yoksa ne yapayım jiujitsu öğrenip ne işime yarayacak
Ne güzel işte bakkalı, manavı daha teknik bir şekilde döversin. Adamlar da "veledin tekinden dayak yedik" demezler de "Boksörden dayak yedik, Krav Maga hocasından dayak yedik" derler. Böylelikle rezil olmaktan kurtulurlar. Win-Win

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ne güzel işte bakkalı, manavı daha teknik bir şekilde döversin. Adamlar da "veledin tekinden dayak yedik" demezler de "Boksörden dayak yedik, Krav Maga hocasından dayak yedik" derler. Böylelikle rezil olmaktan kurtulurlar. Win-Win
hiiç velet sanma beni bi gün mangal yaparsanız denk geliriz trafikte özellikle motorcuysa yüklenenler kavga arayanlar olur bana bu güne kadar korna basan bile olamadı :ROFLMAO:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar