Uzun Yolda Gece Sürüşü

Herkese Selamlar ,

Temmuz ayında tatilimi geçirmek üzere önce bodrum,orda eşya fazlalıklarını bırakıp sonrasında Fethiye inip tekrar sahilden yukarı doğru beğendiğim yerlerde konaklama yaparak 3-4 gün gibi bir sürede tekrar Bodruma dönmek gibi bir planım var ,
Bir çok defa uzun yol yaptım bununla ilgili bir sıkıntım yok ancak bu sefer akşam yola çıkmayı planlıyorum , yeni kapı - mudanya feribotunu kullanıp 22:30 da feribottan inip sonrasında bodruma kadar sürüş yapacağım, arkamda artçım da olacak, daha önce motorla bu kadar uzun bir gece sürüşü yapmadım , yaklaşık 563 km :) kadar, sizden ricam öncelikle akşam yola çıkma diyecek arkadaşlar, tecrübe edinmek için her ne kadar uyarsanız da ben o yola çıkacağım :p , bu sebepten gece sürüşünde tecrübeli olan arkadaşlardan dikkat edilmesi gereken bir kaç püf noktası varsa onları rica ediyorum, bir kaç yazı okudum gece sürüşüyle ilgili ama genede sizlerden duymak daha iyi olacaktır.

Şimdiden Teşekkürler.

Son düzenleme:
Akşam yola çıkma.Güney ege de yollar pek iyi değil..Hala pek çok mevkii de yol çalışması var. Yine de sen bilirsin.

aman dıyeyım pasam susurluk sonrası cok karanlık ben arabayla onumu cok zor gordum ve yagıs vardı ben gelırken 1 hafta once gunudz gozuyle cık yola en guzelı derım .Gumbete gelırsen caya beklerım mutlaka!

Motora bir sis farı falan tak kardeşim. Gece görüşünü ve görünürlülüğünü artıracaktır.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gece cok sakat sen ne kadar dikkat etsende ozellikle o bolgelerde alkollu arac suren cok var. .gece sahsen motor surmek zevkli olmuyor.dikkat .

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
hangi motorla gideceksin bilmiyorum ama

1.far ayarın düzgün olsun.
2.x9 ile gidiceksen farları yeterlidir.
3.senin ve artçının reflektörlü yeleği kesinlikle olsun.
4.stop ve farların temiz olduğuna dikkat et.
5.her hangi bir olumsuzluk için headlight fenerlerden yanında bulundur.

gerisi kolay. zaten çoğu bölünmüş yollar rahat gider gelirsin.

ayrıca unutmadan mümkünse kaskına bırak siyahı, renkli vizör bile takma..

Aman diyim ! Ben yaptım,vizörü kapatıyorum önümü görmüyorum.

Vizörü açıyorum mermi gibi yağmur damlacıkları suratıma doğru geliyor + rüzgarın sertliği:Surat felci...

Akşam yola çıkma.Güney ege de yollar pek iyi değil..Hala pek çok mevkii de yol çalışması var. Yine de sen bilirsin.

daha 2 ay önce kadar bu yolun çeşmeye kadar olan kısmını kullanım herhangi bir çalışma yoktu geçen senede yalnızca bafa gölünde çalışma vardı , pek çok yerde çalışma varı açarsan oralarda daha dikkatli olabilirim

aman dıyeyım pasam susurluk sonrası cok karanlık ben arabayla onumu cok zor gordum ve yagıs vardı ben gelırken 1 haftaonce gunudz gozuyle cık yola en guzelı derım .Gumbete gelırsen caya beklerım mutlaka!

Dedim gibi gece sürüşünüde tecrübe etmek için bu yolu yapma niyetindeyim , çay daveti içinde teşekkür ederim uğramaya çalışırım

Motora bir sis farı falan tak kardeşim. Gece görüşünü ve görünürlülüğünü artıracaktır.

Evet bunu araştırıyorum koruma demirlerine birer sis farı takacağım.

izmire kadar karanlık yemez yınede :pr:

Bu yolu baya gidip gelmişliğim var hem arabayla hem motorla, sürati abartmadan karanlıkla başa çıkabilirim sanırım.

Gece cok sakat sen ne kadar dikkat etsende ozellikle o bolgelerde alkollu arac suren cok var. .gece sahsen motor surmek zevkli olmuyor.dikkat .

Uyarı için teşekkürler

hangi motorla gideceksin bilmiyorum ama

1.far ayarın düzgün olsun.
2.x9 ile gidiceksen farları yeterlidir.
3.senin ve artçının reflektörlü yeleği kesinlikle olsun.
4.stop ve farların temiz olduğuna dikkat et.
5.her hangi bir olumsuzluk için headlight fenerlerden yanında bulundur.

gerisi kolay. zaten çoğu bölünmüş yollar rahat gider gelirsin.

Motorum cb 600 f hornet , yazdığın detaylar içinde teşekkür ederim hepsi dikkate alındı.

Aman diyim ! Ben yaptım,vizörü kapatıyorum önümü görmüyorum.

Vizörü açıyorum mermi gibi yağmur damlacıkları suratıma doğru geliyor + rüzgarın sertliği:Surat felci...

Genel olarak istanbul içinde de devamlı gece gündüz kullandığım için şeffaf kullanıyorum, ilk motora başladığımda denemiştim siyah visorü çok verimli değil, uyarı için teşekkürler.

Moderatör
Görünür ol, hızını düşür.
Yol kenarındaki köpeği, farı yanmayan traktörü, yolda ezilip kalmış bir hayvanı göremeyeceğini bilerek hızlan.
Göremediğin gibi görünmeyeceğini de unutma, o yüzdendir ki görünür ol :)
Reflektörlü yeleğin yok ise al, kullan.
Şimdiden iyi yolculuklar.

Lastik köpüğü al en azından patlarsa tenha bi yerden düzgün biyere kadar idare etsin

Asfaltın soğuk ve bazı bölgelerinin nemli olup tehlike çıkaracağını unutma.
Diğerlerini arkadaşlar söylemiş zaten.
Yavaş git de, gerisi pek mühim değil.

en önemlisi far tabiki. yolun bayağı uzunmuş, o yüzden, uzun farlara takviye olarak sis farı gibi dağılan değilde aydınlatmaya yönelik fark taktırabilirsin. daha çok yol kenarlarını aydınlatması için. uzun butonuna entegre edersen diğer sürücüler için sorun olmaz. köy gibi yerlerde traktörler büyük sorun. fark yada ikaz ışığı kullanmak yasak onlar için. köpekler, çiftlik hayvanları hep yol kenarından son anda beliriverir. fark iyidir far. eklet :)

izo

üstad Allah kazasız belasız gidip gelmeyi nasip etsin :king:
arkadaşlar çogu olması gerekeni söylemiş benim eski motorumun arkasında kırmızı renkli bir çakar lamba vardı stop lambasının altına monte ettirmiştim çok karanlık yerlerde öndeki ışık kadar arkadanda farkedilmen önemli taktırmanı tavsiye ederim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar