uzun yolculuk ve minimum yorgunluk ve sürüş planlaması

şimdi seyahat tecrübesi bakımından bazı sorularım olacak:
1.uzun yolda dikkatimi çekti hızlı gitemnin pek çok tehlikesinin de ötesinde hem beynen hem de vücut olarak daha çabuk yoruluyoruz.ancak yavaş gidildiğinde ise sürüş süresi uzuyor ve gene yorgunluk.bu her bedene göre değişir ancak bunun bir ortalaması vardır.
trafiğin akışına göre kendimizi ayarlayacak şekilde sizce bir günde kaç km/saat hız ortalamasıyla maksimum kaç km yola gitmek işin zevk boyutunu eziyete geçmekten alı koyar.(yasalar 70 diyor ama biz otobanı kullanıyoruz diyelim.)

2.diyelim 5-10 günlük bir gezi planladınız.bünyenin yıpranmaması için günlük limitler çok daha aşağı çekilecektir.ve diyelim 10 günlük bir gezi ayarladınız(ayarlanmaz demeyin yıllık izinde akdeniz ege turu hiç fena olmaz akşamları yol üstü temiz pansiyonlar hiç te fena kaçmaz değil mi?)sizce bu 10 günlük gezi güzargahında ortalama kaç bin km tatili yol çilesine dönüşmekten kurtarır ve bu durumda günlük kaç km den fazla gitmemelidir.misal 10 gün için 2000-2500 km çok mu(günlük 250 km).

3.trafik kanunu otomobiller için maksimum 9 saat ama tek seferde 5 saat sürmeyi zorunlu kılıyor(buna uyan var mı?).ama bence bu motosiklet için çok çok fazla.uzun yolda ve özellikle sıcakta her 80-100 km de bir mola vermek iyi mi?yani ben eminim herkes hiç bir hesap yapmadan yola çıktığından sadece yorulunca duruyordur.

benim aklımdaki ilk sorular bunlar.sizin ekleyeceğiniz şeyler varsa memnun olurum.

valla cok guzel sorular seyahat edem cok arkadasımız var onlar sana mutlaka yardımcı olurlar.

Abi şimdi fz6 ile günlük 250 km çok mu diye bana sorarsan komik bulurum.:) Yani şöyle hergün yolculuklara sabahın erken saatlerinde başlanılırsa 250 den çok yapılır amaaa yavaş gidip zamanın çogu foto çekiminede ayırırsan o zaman olabilir

4 saat kesintisiz gittiğimi bilirim bu arada

motosikletinize, yol durumuna, hava durumuna, selenize bağlı olarak değerler değişecektir.

Ben kendi cruiserımın orjinal selesiyle 150 200 km yaptığımda ondan sonraki her 10 km bir ömür gibi geliyordu.

Mustang marka seti (kendi selem kendi arkalığım yolcu selesi yolcu arkalığı) alıp motosikletime monte edince farka inanamadım. Kesintisiz 300 km yol yaptım. kendi motosikletim için ideal olan sürat 120 km/s civarı.

Bakın ben 9 günlük (19-27 Temmuz) bir karadeniz turu planladım nasip olursa bu temmuz ayında grup halinde (5 veya 7 motosiklet) yapılacak:

9 gün / 3286 km / yaklaşık 57 saat motor üstünde

1. GÜN
İzmir-Karasu (Sakarya) 520 km

2. GÜN
Karasu-Bartın 214 km
Bartın-Abana (Kastamonu) 165 km toplam 379 km

3. GÜN
Abana-Sinop 115,3 km
Sinop-Samsun 168,6 km
Samsun-Ordu 163 km toplam 446 km

4. GÜN
Ordu-Sürmene 213,5 km
Sürmene-Pazar (Rize) 76,9 km toplam 290,46 km

5. GÜN
Pazar-Sarp-Pazar 148,4 km
Pazar-Akçaabat 126,3 km toplam 274,5 km

6. GÜN
Akçaabat-Samsun 327,3 km

7. GÜN
Samsun-Ilgaz (Kastamonu) 294,4 km

8. GÜN
Ilgaz-Ankara 178,2 km
Ankara-Afyon 255,76 km toplam 433,9 km

9. GÜN
Afyon-İzmir 317,5 km

7. ve 8. gün haricinde kamp alanlarında kalınacaktır. ( Uygun kamp alanı yoksa oluşturulacaktır )

Ama yukardaki rakamlar çok ciddi boyutlarda eğer daha önce uzun yol tecrübeniz yoksa asla arka arkaya bu rakamlara ulaşamazsınız. Bu sebeple ara ara giderek artan kilometrelerde uzun yol yapmak yararlı olacaktır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gittiğin motora görede değişir... yorgunlugun....

abi scooterla gıdılır mı delırmıs bu mıllet gercı ben vespayla dunyayı dolasanını bılıom ama nese

abi tek tek ezın barı benı herkes ne kadar gezıomus ben en fazla 2 saat bındım oda dur kalkla helal olsun sıze

uyumlu bir grupla yolculuk ederseniz bayağı yol alırsınız hemde tüm aktiviteleriyle! Foto çekmek,yemek molası vs vs.......

ama uyumlu katılımcılardan önemlisi,katılımcıların motosikletleri:bounce:
oturma pozisyonu rahat olamayan motosiklet kullanıcısı böyle büyük ve uzun etaplı turlarda işkence çeker:salut:

arkadaşlar mesele gidebilmek değil.geçen sene yeni iyileşmöiş kırık ayak sonrası:
zonguldak ankara bir gece dinlenip öbür gün ankara mersin-silifke -taşucu ovacık yaptım(ilk gün 300 km ikinci gün ise 60 km ve bunlar hiç durmadan ybr ile.).
ama ne çektiğimi bir de bana sorun.ben bu işin en sağlıklısını bulmatya çalışıyorum.

arkadaşlar mesele gidebilmek değil.geçen sene yeni iyileşmöiş kırık ayak sonrası:
zonguldak ankara bir gece dinlenip öbür gün ankara mersin-silifke -taşucu ovacık yaptım(ilk gün 300 km ikinci gün ise 60 km ve bunlar hiç durmadan ybr ile.).
ama ne çektiğimi bir de bana sorun.ben bu işin en sağlıklısını bulmatya çalışıyorum.

YBR uzun yol katetmek üzere tasarlanan bir motosiklet değilki:silent:
ancak kısa mesafe ve şehiriçinde hızlı ulaşım düşünülerek geliştirilmiştir yaniiii
%75 ve fazlası kuryelere hitapetmekte:cat:

uzun yol motosikletlerine Touring diyorlar demi yaaa oysa YBR bir Comutter dir!

YBR uzun yol katetmek üzere tasarlanan bir motosiklet değilki:silent:
ancak kısa mesafe ve şehiriçinde hızlı ulaşım düşünülerek geliştirilmiştir yaniiii
%75 ve fazlası kuryelere hitapetmekte:cat:

uzun yol motosikletlerine Touring diyorlar demi yaaa oysa YBR bir Comutter dir!
bende ybr dışında bir de fazer var.
bir arkadaş limit koymamakla beraber faz6 fazer için 250 km yi çok az bulmuş.
tabii ki ben 7-8000 km ybr ile gezdikten ve onun yorgunluğunu tatıktan sonra aynı şeyleri yaşayarak görmek istemiyorum.
ha ybr için uzun yol tavsiyesi isteyen olursa onu da ben anlatırım.
ama unutmayınız iş beceriye kaldıktan ve gözünüz kestikten sonra yürüyerek dünya turu dahi atılır.
maksat sağlıklı ve yorulmadan yol alabilmek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar