Uzun yola uygun,çevik,ekonomik,kaliteli modeller?

Merhaba arkadaşlar,

26'sında A2 pratik sınavına girip, geçtikten sonra ilk motorumu almak istiyorum.

Bundan önce Honda 50cc scooter ve Honda Cbf 150 kullandım.

1) Uzun yol ve şehiriçinde kullanacağım.
2) Özellikle uzun mesafeleri kısa sürede katetmeyi seviyorum. Bu yüzden 500-650cc arası bir motor olacak sanıyorum.
3) Görünüş ve ses olarak naked ve süpermoto'ları seviyorum. Yine de önerilerinize açığım.
4) Yakıt ekonomisi önemli.
5) Yolları bozuk olan İzmir'de çukurlara girip çıktığımda konfordan ödün vermemesini, gece şehirlerarası yolda 120 ile giderken yoldaki bir sorun yüzünden büyük denge kaybı olmamasını ve şehiriçinde trafik çok yoğunlaştığında yasak olduğunu bilsem de eğer boşsa bir süre için kaldırımdan gidebilecek bir motor olmasını istiyorum. (büyük jant gerekiyor özetle, gerçi belli bir cc'nin üzerindekiler de büyük jantlı oluyor genelde)
6) Geliri fazla olmayan biri olarak fiyatı 10.000tl'lerde olan motorları çok istesem de elemek zorundayım. Banka kredisi ile alacağımdan sınırımı bilmiyorum ama herhalde bankalar 5000-6000tl kredi verirler. Bu da benim bütçem olacak.
7) Teknoloji hayranı biri olduğumdan çok eski modellere bakmıyorum. Bu yüzden 2000 modelden ne kadar yukarı olsa o kadar seviniyorum :)
8) Kalite/işçilik ön planda olmalı. Mesela Honda cbf 150'yi kullandıktan sonra (Çin motorlarının çoğuna göre daha iyi olduğunu bilsem de) kalite seviyesi benim için pek tatmin edici olamadı. Bisikletinde amortisörü Marzocchi ve frenleri ön-arka hidrolik disk olan biri olarak bunları hissetmem normal tabi :)
9) Fiyat/performansa çok dikkat ederim.

Piyasada er5, er6n, pegaso, sv650, xt660x, 640 dukeII gibi ciciler, en çok konuşulan veya öne çıkanlar gibi görünüyor.

Görüntü olarak favorim Ktm 125duke idi ama uzun yolda yavaşlıktan beni sıkacağını öğrenerek eledim.

Bir ara Aprilia Scarabeo 200ie'yi bile düşündüm. 180cc'den 19 küsür beygir gücü alması, eko ve performans modlarının oluşu, düşük yakıt tüketimi, 2 kişi taşırken bile 145km hıza erişebilmesi, büyük jantları, aprilia ismi ile hoş bir seçenekti.

Ama daha güçlü bir vitesli motor daha memnun edebilir. Verdiğim bilgilere göre bana nerileriniz neler olurdu?

Bende önderileri takip ederim ama GT250 comet bu isteklerine cevap veren tek alet gibi geldi bana

Fiyat aralığı işi bozuyor yoksa er-6 falan olur ama 5000 6000 e zor :( uygunu gt250 comet bencede :cat:

Bahsettiğin talepleri 250'likler karşılar sanırım CBR250 R 9.000 TL sıfırı. Biraz daha para varsa 12000 Tl civarı Ninja 250 tavsiye ederim, görünüm ve performans daha iyi. Yalnız ikinci elleri yüksek bu motorların tutuluyor çünkü.

bu bütçeyle gt250 - gt250r yada Kymco xciting - SYM gts250 olabilir ikinci el.

scooter düşünecek olursan xciting'in işçiliği, aksesuarları ve bagaj hacmi çok iyi. (çift disk ön fren ve çelik fren hortumlarıyla üretiliyor, çakmak çıkışı var)

CBF250'nin cbf150'ye göre bile daha kötü bir motor olduğunu duydum. Cbf150'den daha hızlı olmayan, aksine daha ağır ve sadece daha pahalı bir motor olduğu yönünde bilgi aldım. Bir de commuterdansa naked ve supermoto daha hoşuma gidiyor.

Peki başka model önerebilecek olanlar? Ya da saydıklarımdan hangisi daha öne çıkar? 500-1000tl daha kredi çekebilsem başka bir model önerilebilir mi?

7bin kredi aldın diyelim, üzerine 1000 - 1500TL para biriktirip ekleyebilirsen ikinci el cbr250r alırsın.

seni tatmin edecek motor er5....pegaso da olabilir...ikisinin de çok sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum...

üst baş da alacaksan o paraya anca kanuni phantom 180 cc alırsın.:D uzun yola uygun,çevik,ekonomik,kalitesiz. bi tek kalite kısmı uymuyo :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar