Uzun yol

Arkadaşlar cg ile 70 kmlik bi yol gidip 70 kmde geri dönücem tek gitmeyi düşünüyorum yolda herhangi bir sorun yaşarmıyım lastik konusunda korkuyorum şambrelli lastik olduğu için nasıl yapmalıyım yedek şambrel pompa takım taklavat alıpmı gitmem gerekli

dostum 70+70 uzun yol değil :D
sağlam bi makina olsa uzun yol sayılmazda cg ile uzun yol oluyo işte abi :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

70 kilometre kısa mesafe sayılır, gönül rahatlığı ile gidip gelebilirsiniz.
Asfalt zaten düzgün bi 50 km gidip 15 dk motoru dinlendirip gitsem sorun olmaz herhalde motor şişiyor çünkü çok rampalı inişli çıkışlı yol

Motosikleti
Ns200 15"
Geçmişte çok CG kullandım ve şişme gibi problemi yaşamadım, yinede uzun yol değil. :)

sağlam bi makina olsa uzun yol sayılmazda cg ile uzun yol oluyo işte abi :)

Asfalt zaten düzgün bi 50 km gidip 15 dk motoru dinlendirip gitsem sorun olmaz herhalde motor şişiyor çünkü çok rampalı inişli çıkışlı yol
Şişme olasılığı varsa 50KM bile uzun yol sayılır tabi buna hava sıcaklığı , rüzgar , rampa vs. etken olabilir. 70KM yolu neredeyse 1 saatte gidersin , 20 30DKda bir durup 10DK dinlendirmen sana sadece 20-30DK kaybettirir . Bence 20-30DKda bir dur dinlendir ve yoluna yeniden devam et. Motosiklete su vs. tutma soğuması için ama şişeceğini sanmıyorum bu motorun durumuna bağlıdır ama o kadarda korkulacak değil performanslı kullanmazsan 1 saatlik yolun hepsini.

Geçmişte çok CG kullandım ve şişme gibi problemi yaşamadım, yinede uzun yol değil. :)
Şişiyo abi rampalarda 100 lük olduğu için herhalde. çekişten düşüyo hatta şişince bi yerde durdunmu kendi stop ediyo daha fazla gidesi gelmiyo motorun😂

Şişme olasılığı varsa 50KM bile uzun yol sayılır tabi buna hava sıcaklığı , rüzgar , rampa vs. etken olabilir. 70KM yolu neredeyse 1 saatte gidersin , 20 30DKda bir durup 10DK dinlendirmen sana sadece 20-30DK kaybettirir . Bence 20-30DKda bir dur dinlendir ve yoluna yeniden devam et. Motosiklete su vs. tutma soğuması için ama şişeceğini sanmıyorum bu motorun durumuna bağlıdır ama o kadarda korkulacak değil performanslı kullanmazsan 1 saatlik yolun hepsini.
Evet abi yol güzergahını biliyorsan daha önce gittiysen pınarhisar-iğneada arası aşırı rampalı yollar ve havalar ısındığı için daha çabuk şişiyor rüzgarda tersten estimi zaten hiç gitmiyo

Motosikleti
D400
dert etme dostum, yanına en fazla bi kücük avadanlık bir de lastik kiti al devam et

Şişiyo abi rampalarda 100 lük olduğu için herhalde. çekişten düşüyo hatta şişince bi yerde durdunmu kendi stop ediyo daha fazla gidesi gelmiyo motorun😂
O şişme değildir. Şişme dediğin olay iki zamanlı motorlar zamanındaydı.

Uygun bir zamanda ustaya göster.

Şambrelli ise yanına tamir köpük spreyi al yeterli. O köpük bir hafta idare ediyor, patlak durumuna göre.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Evet abi yol güzergahını biliyorsan daha önce gittiysen pınarhisar-iğneada arası aşırı rampalı yollar ve havalar ısındığı için daha çabuk şişiyor rüzgarda tersten estimi zaten hiç gitmiyo
3 hafta önce gittim oralarda. Pınarhisar - iğneada arası yol çok güzel olmuş. iğneada yönüne giderken Demirköy'e gelmeden önce "yol bitti komutanım" denen bir yer var, çok virajlı yollarda demirköy'ü tepeden gören kesin bir dönemeçte mola verilecek yer var, zamanında askerler oradan geçerken keskin viraj nedeniyle yolu görememiş de yol bitti komutanım demiş derlerdi eskiden. orada mola verirsen hem sen dinlenmiş olursun hem motor dinlenir, orada minibüsle biri çay-tost satıyor ama yanında termosla çay-kahve götür, bir çaya 25 lira aldı çok geldi bana. :)

https://maps.app.goo.gl/G9wiJARXKLddiwed9

İğneada'ya varınca meydanda Dobrodoşli köftecisi var Tomygun'dan öğrenmiştim ben de orayı, köftesi güzel.
Sahilden devam edip limanköy'e kadar gidebilirsin oraları da güzel.

korkanın çocuğu olmaz.

bu kadar tedirginsen, atla minibüse/otobüse, gazozunu içe içe git; zaten havalar sıcak.

3 hafta önce gittim oralarda. Pınarhisar - iğneada arası yol çok güzel olmuş. iğneada yönüne giderken Demirköy'e gelmeden önce "yol bitti komutanım" denen bir yer var, çok virajlı yollarda demirköy'ü tepeden gören kesin bir dönemeçte mola verilecek yer var, zamanında askerler oradan geçerken keskin viraj nedeniyle yolu görememiş de yol bitti komutanım demiş derlerdi eskiden. orada mola verirsen hem sen dinlenmiş olursun hem motor dinlenir, orada minibüsle biri çay-tost satıyor ama yanında termosla çay-kahve götür, bir çaya 25 lira aldı çok geldi bana. :)

İğneada'ya varınca meydanda Dobrodoşli köftecisi var Tomygun'dan öğrenmiştim ben de orayı, köftesi güzel.
Ah keşke bilseydim geleceğini abi bi çay kahve ısmarlardım

korkanın çocuğu olmaz.

bu kadar tedirginsen, atla minibüse/otobüse, gazozunu içe içe git; zaten havalar sıcak.
Kapalı kutuda gazoz içiçegime motorumla gider istediğim yerde durur bakkaldan alıp içerim 😂

Evet abi yolun virajlarıda mükemmel yeniceyi çıkınca sağ tarafta bi çeşme var ordanda su içmişsindir umarım. dağdan geliyo su buz gibi. bide o manzaralar mükemmel zaten kafam attımı moralim bozuk oldumu giderim o çeşmenin oraya kadar terapi gibi gelir. birdahaki gelişinde haber ver abi birlikte gideriz😂

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ah keşke bilseydim geleceğini abi bi çay kahve ısmarlardım

Kapalı kutuda gazoz içiçegime motorumla gider istediğim yerde durur bakkaldan alıp içerim 😂

Evet abi yolun virajlarıda mükemmel yeniceyi çıkınca sağ tarafta bi çeşme var ordanda su içmişsindir umarım. dağdan geliyo su buz gibi. bide o manzaralar mükemmel zaten kafam attımı moralim bozuk oldumu giderim o çeşmenin oraya kadar terapi gibi gelir. birdahaki gelişinde haber ver abi birlikte gideriz😂
Bir daha o tarafa gelecek olduğumda kesin haber veririm.
Pınarhisar - İğneada yolu çok sevdiğim bir yok. Yolu yenilemişler, asfaltı falan çok iyi ama ben daha çok Demirköy'den sonra Avcılar köyünden geçen orma/dağ yolunu sevmiştim, tam benim motoruma göre yol, güzel asfaltta viraj yapmaktan daha eğlenceli gelmişti o yol.
Bu yaz sık sık gelirim, Trakya'nın tam ortasındayım zaten, yakın yere gideyim deyince girdiğim yollar.

Bu yaz Kıyıköy'den başlayıp patika yollardan, haritada görünen yollara çıkmadan iğneada'ya kadar sürme planım da var.

Srk 125R motorumla hataydan Antalya Alanya Nevşehir ve bir çok yere uzun yol gerçekleştirdim yanımda KTM RC 390 olan bir eski arkadaşımda vardı hepsinde 70 km pek bişey değil ama Cg gibi motorlarda ısınma ve şişme sorunları çok oluyor yarım saate bir dinlendirirseniz 15 dk falan sorun olacağını sanmıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar