Uzun Yol

bence zor zaten scooter'ların kullanım amacı şehir içi 1200 km yol bence biraz uzun gidemezsin diyemem ama yolda başına iş gelebilir yinede sen bilirsin ama ben tavsiye etmem. :cyclopsani:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Motor dayansa bile sen dayanamazsın o kadar mesafeye. Kesinlikle tavsiye etmiyorum...

ya arkadaşlar mondial kt 125 denilen motor şu 5 vitesli kanunide olan modelin aynısı o motor baya dayanıklı benc eyapılır ama varibrasyon yüksek olduğu için gideceğin yere vardığında yaklarını hissetmesin heralde.

zaten yazın tatil amaçlı düşünüyorum geze geze emre1159 un dediği gibi vibrasyon çok
desparadost o yolu hiç gaz kesmeden mi yaptın yoksa dinlene dinlene m?i

yok scooter değil honda titan tarzı yanlış hatırlamıyorsam commüniter diye geçiyo

Sevgili devilcerkez arkadaşım o uzun uzun resmini koyduğun motor çok hoşuma gitti max hızı nedir iki kişi bayağı sardım ben bu motora :thumleft:

sym joyridelar da güzel de bnimde pek bi bilgim yok motorun fiyat performansıyla ilgili ama güzel motor... bilen arkadaşlar motor hakkında bilgi verirse iyi olur... :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşım ben bu konuda sanırım epey bilgi ve fikir sahibiyim. zuhutpaşanın her zaman reklamnı yaptığı gibi Mondial ZAT 150 öyle uzun yol motoru falan değil. Grubumuz var bizim izmirde, sürekli bilgi sahibi oluyoruz. 150 ZAT kullanan arkadaş pek memnun kalmadı, değiştirecek. Düşük fiyatlı scooter arıyorsan benim kullandığım Keeway ARN 125 gerçekten çok iyi ve sorunsuz motor. Ben İzmir-Ayvalık-Kuşadası ve Bodrum yaptım, yormadı bile diyebilirim. Eğer daha fazla para verebilirsen Kymco B&W 150 çok iyi seçim, su soğutmalı ve güçlü bir motor, Kymco bu pazarda çok güçlü geliyor ve motorları Honda, Yamaha ayarında. Maxi scooter alacaksan Brgman iyi seçim olabilir ama ben ondan çok daha iyi seçimler olduğunu düşünüyorum. Mesela Gilere Nexus 500 Kendime de alacam önümüzdeki ay. Tam uzun yol motoru, tüö Türkiye'yi gez rahatça. Oyakbank vade farksız 24 ay kredi veriyor. Ondan sonraki 2. tercihim Kymco Xciting 500 olur. Bu modellere netten bak anlarsın neden bu kadar övdüğümü...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla hocam ben bu yaza doğru kısmet olursa haftasonu ööle bi çanakkale turu planlıorum , katılıcak dostlar olursa hepbirlikte gideriz. tekirdağa kadar gidicem ,bakıcam sorun yok devam edicem... ama baktım sıkıntı yapıyo. gezinin son durağı orası olcak :) şehiriçinde kesintisiz 45km mesafe yaptım şu ana kadar tek marş ile. onun üzerine çıkmadım. benim evden tekirdağ 100km kadar. tek marş ile o mesafeyi yapacakmı görcez. yaparsa eğer bu demektir ki , 3 marş ile çkale de yapar :) tüm bunlar mondial 150 zat için geçerlidir tabi....

çkale olayını düşünün arkadaşlar.... :cat: :cherry:

bende var 125 kt 650 km yol yaptım sorun yok 110 km hıza rahat çıkıyo ama vibrasyon oluyo tabi aslında daha çok şehir içi için ideal ama istenirse dediğin mesafeyi yapar bu pazar hava güzel olursa tekirdağ tarafına doğru gidecem bakalım?

peki herkesin cevapları için teşekkürler yazın inşallah güzel bi gezi yapa bilirim bilin ki akşam haberlerin de motor üstünde tepinen deli, :cherry: diyebi haber görürseniz kesin benimdir

Motor dayansa bile sen dayanamazsın o kadar mesafeye. Kesinlikle tavsiye etmiyorum...

Ben buna katılmıyorum insan istedikten sonra yürüyerek bile gider ben inat etmiş olsam motoruda sırtlanır gideri ama 3 saatte giderim ama 5 günde giderim.

Ama giderim

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
GRKN dostum yürüyerek gidilir iş inata binerse motora ip bağlayıp çeke çekede gidersin, ama bu iş için uygun olmayan bir motosikletle çok uzun yol katetmek belli bir seviyeden sonra tehlikeli olmaya başlar. Uygun motosiklet ile binlerce km yapabilrsin rahatlıkla, ama şehir içi kullanım için üretilmiş ve kalitesinden şüphe duyulan bir motosiklet ile yola çıktıktan belli bir süre sonra (mesela 200 km diyelim) ayakların kolların ve popon uyuşmaya başlayacaktır ve dinlenmek için duracaksın. 15 dakika dinlendin diyelim, bir sonraki menzilin daha kısa ve dinlenme süren daha uzun olacaktır. Bu böyle böyle devam edecek ve bir süre sonra yolculuk eziyete dönüşecektir. Dağılan dikkatini ve kaybolan reflekslerini hesap etmiyorum bile. Saygılar...

vibrasyonun emsallerine göre çok az derecede olan ybr ile bile 120-130 km gidilince bel, sırt ve ayaklarda ağrı ve uyuşmalar meydana geliyor. Makina 125 cc olduğu için uzun yolda getirdiği baygınlıkta cabası. Ama gitmek istedikten sonra motorun özelliklerine göre hareket edersen gidip gelebilirsin. Tavsiyem 125 cc motorla 600 km mesafeye gitmemendir.

Arkadaşlar ben Haojin 125 t kullanıcısıyım ve motortum scooter 125 cc motorum 8100 km ve gtimediğim yer kalmadı. Birde çin malı gitmez falan diyolar mühim olan motorun bakımı kontrolleri. Ben Bursa'da oturuyorumve bizim orda oturan bir yaşlı amca var yaşı 55 60 civarında. Adamın motoru 23 000 km de ve tık yok diyo ve adamı adana, istanbul, ankara gibi yerlerde görüldüğü söyleniyo ve kendide diyo ben bu motora iki kişi binerim ve koyulurum yola bir ben birde nineniz(eşi) bu yüzden uzun lafın kısası motoru kontrollu bakımlı bi şekilde kullanırsak motorumuzla değil 1200km dünyayı dolaşırız.

GÖRÜNÜŞTEN ZİYAADE SAĞLAM VE SORUNSUZ OLMASI ÖNEMLİDEĞİL Mİ HİÇ KİMSE O PARAYI SOKAKTA BULMUYOR ANLININ TERİYLE ALIYOR BELKİDE ÇOLUK ÇOCUĞUNDAN KISARAK ALIYOR ABİLERİM KARDEŞLERİM MASRAFI HİÇ BİTMEYECEK BİR GÜN GARANTİDENDE ÇIKINCA DÜŞÜNÜN İLLAKİ KAFA YA KOYDUYSANIZ ONADA YAPMAYIN DERİM AMA UĞUR DAHA YENİ GEÇTİ BEKLEYİN İMALATINADA GEÇSİN NEDEN BAŞIMIZ AĞRISIN DEĞİLMİ İYİ Bİ USTAYA SORUN BAKALIM MONDİALICISINA NE DİYOR AMA GERÇEKTEN İÇİNDEN GEÇENLERİ SORUN USTA ALICIYA : ZATAN İLK DEFA ALIYOR YA BİDE O MOTOR TUTKUSU GEÇİCİYSE DİYE ZEVKİNİ ALSIN DİYOR PEKİ 2 YIL BİNİPTE BİZE MASRAF ÇIKARAN Bİ MOTOR ALACAĞIMIZA 2 YIL BEKLEYİP NEDEN ÇOCUKLARIMIZA BİLE KALACAK OLAN MOTOR ALMI YORUZ BU YAZIYI AOKUYUPTA BE Nİ DIŞLAYAN LAR OILACAK UNUT MAYIN MONDİ ALACAĞIM NASILDIR DİYEN LER BENİ DIŞLAYACAK OLANLAR KESİNLİKLE MONDİLERİ SATAN BAYİ OLACAKTIR İNSAN MÜŞTERİSİNİ KAYBETMEK İSTERMİ İNANIN BANA HEVESİNİZ GEÇİCİYSE O ÇIKARDIĞI SORUN LAR SİZİ BIKTIRICAK Bİ DÜŞÜNÜN O FİYATA ANCAK BU OLUR SATARSIN 2 YIL BİTMADEN PEKİ NE OLURSA OLSUN ZARARA GİRİCEK İNSAN ADAM BEN 2 DAHA EKLERİM SIFIRINI ALIRIM DİYECEK ZATEN UCUZ DİYCEK PEKİ 10 YIL VE ÜZERİ MOTOR KULLANAN VE TUTKUSU OLAN BİRİSİNE Bİ SORUN BAKALIM NE DİYORLAR?????????? İNANIN BANA O ZAMAN HAK VERECEKSİNİZ UNUTMAYIN BENİ HAKSIZ BULANLAR BİLİN Kİ MONDİ BAYİSİDİR YADA YENİ ALAN BİRİSİDİR UNUT MAYIN KİSE """""""YUMURTA GELEN YERDEN CİVCİV ESİRGEMEZ"""""""""""

Öncelikle Merhaba Uzun yol İçin Ekonomik Ve Sağlam Keeway ın Yeni Modeli Matrix 150 Beni tatmin Etti Vede fiyatı 2.490 ytl Test Yapmış Olanlar Lütfen Cevap Verebilirmisiniz...Son Olarak Arn 125 ten Farkı nedir Gerek Performans Gerekte sağlamlılık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar