Uzun Yol

tubelles lastik patladığı zaman patlıyan yer bulunur yama görevi gören kauçuk tıpa dilenen yere bu iş için özel yapılmış bir şiş ile sokularak lastik şişirilir işte bu kadar ama iç laştikte böle diil içinde şambrel tabir ettiğimiz iç lastik çıkartılır patlak bulunur yama yapılır ve öle yerleştirilir tabi bu benim anlattığım en basit anlatım biçimi :cherry:

500 km oldu.ilk bakım yapıldı.110 km ye kadar çıkabiliyor.hala servisinde çözemedigi bi ses var.biraz gaz verince yapıyor,devrini bulunca ses gidiyor.Ama hala memnunum.akşamları Tem eryaman girişinden.opitimumum önünden yani gişelere kadar gidip geliyorum.arzu eden arkadaşlar eşlik edebilirler.maksat muhabet.

arkadaşlar bende ankaradayım ve bir motor alacagım mondial 150 ut hakkında bilgisi olan varmı cross türü bi şeyler almayı düşünüyorumda tavsiye ettiginiz marka varmı iikinci elde olabilir

UZUN YOL SCOOTER HANGİ MODEL?

arkadaşlar uzun yolda scooter kullanmak istiyorum çok model var kararsız kaldım kanuni bopcat 150 düşünüyorum sizce bu model uzun yola gider mi? Farklı fikri olan varsa bekliyorum .

Motosikleti
Su Motoru
Kardeş Bobcat 150 nin mtorunun İtalyan olduğunu tahmin ediyorum ve su götürmez bir gerçektir ki dış grenajıda İngiliz. Sıvı soğutma olmasıda motorun uzun yolda pek zorlanmayacağının garantörü olabilir. En fazla 100 km. de bir dinleneceğinide düşünürsek tercihin uygundur ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence bu konu paranlada alakalı..Ben sahsen Mondial zat 150 ci biri olarak uzun yol için param olsa Suzuki Burgman dısında bişi almam derim.. :cat:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Uzunyoldan kastın nedir, ölçü verebilir misin? Sonra sadece motorun dayanması yeterli mi senin için? Sen de dayanabilmelisin uzun yola...

uzun yol yardımı

selamlar.
ilk motorum bir mondial 250 mct, henüz 450 km'lik bir tecrübem var ve ehliyet için gün sayıyorum.
kask, eldiven, mont ve çizme gibi koruyucu aksesuarlarımı tamamlamak üzereyim. niyetim ehliyete kavuştuktan ve rodajı tamamladıktan sonra fethiye'den izmir'e gitmek. yaklaşık 370 km'lik bir yol, belki tecrübeli arkadaşlar için uzun gelmeyebilir, ama bana göre oldukça uzun bir parkur. yolun bir kısmı oldukça virajlı, bir kısmı ise otoban.
sizden ricam uzun yola çıkarken nelere dikkat etmek gerekir, yanıma neler almalıyım, uzun yollarda varsa eğer genellikle ortaya çıkan arızalar neler olabilir, bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Hocam öncelikle kendini ve motorunu iyice tecrübe etmeden yola çıkma yani biraz daha km yap.
Hocam bu motorlar yeni yani herzaman her arızayı çıkarabilir ama basit bir arızadan yolda kalmak adama koyar. Lastik patlaması, tel kopması, elektrik arızası. Bunlar için yanına alet edavat al ( motorla verdikleri iki anahtar yetmez ). Biraz kablo, izole bant, teflon bant, bir miktar yag ( gerekirse zinciri yada tozdan sertleşen hareketli aksamlar için.) tabii bunlar say say bitmez sen edine bildigini al. Hava nekadar sıcak olursa olsun gerektiginde içine giyebilecegin polar tarzı birşey ve mutlaka yagmurluk pantalon ( mont su geçirmez olanlardan tabii ).
Motorunda herzaman yiyecek birşeyler ve su olsun (yollarda genelde hep su kaynagı bulunur ama olsun ). ( sigara içiyorsan ki benim için en önemli malzeme sigara ve ateş ) Bir bıçak alet kutusunda falçata.
Yola tek olarak çıkma birini daha bul olmadı tereince teçrüben varsa bir artçıyla beraber.
Ve kritik birşey, bindigin motorlar uzun yolda insanı yormayan ama trafikte zor olan makinalar. Yani şu olacak kmlerce durmaya gerek görmeden gideceksin sonra şehir içine girip trafige ve işıklara takılınca motora ilk defa binen biri gibi olacaksın motoru ayakta tutmakta durmada kalkmada zorlanacaksın ve kaza yapman muhtemel olacak. Bu yüzden sık sık mola ver vücudunu hareket ettir. Bezen km lerce duracak bir yer olmaz gölge yoktur hep güneş canın durmak istemez bir de o kıyafetler durunca sıcak ama sen dur hocam motorun etrafında bir tur at elini kolunu oynat ve devam et.
Birde yol güzergahındaki servislerin yerini telefonlarını ögren. (cebin şarjı dolu chargerın yanında olsun)
370km gimine göre kısa kimine göre uzun yeni başlayan biri için gayet uzun.
Resim çekmeyi gelince yolculugu anlatmayı sakın sakın esgeçme.
Hadi hayırlı yolculuklar.

Süper Moderatör (BBRR)
lostdwarf,
yanına alacağın aletler çok yer kaplayacaktır oysa aşağıdaki alet çok işlevli bir çok aleti bünyesinde toplayan kaliteli bir malzemedir sadece uzun yolda deil devamlı yanında taşımanı öneririm ne kadar işe yaradığını görsen şaşarsın deri bir taşıma çantası var kemerine taktınmı tamamdır :bounce:
leathermansupertool3lf.jpg

bu arada üzerindeki aletler göstermelik deil testeresi ile ayak bileğim kalınlığındaki bir ahşap parçayı yaklaşık 30 saniyede
demir testeresi ile parmak kalınlığında inşaat demirini 3-4 dakikada rahat kesersin
aletin üstündeki her parça tam olarak işlevini görür
biraz reklam gibi oldu ama yapmış adamlar ben ne yapabilirimki :cherry:

eklemek istediklerim
+yedek benzin bulundur her ihtimale karşı
+korumalarını sıcak bile olsa tak hareker halinde iken sıcağı fazla hissetmezsin
+molalar vererek git
+yolculuktan önce dinlenmiş ve zihinde ol
+virajlı yollar olduğunu söyledin her ne kadar uzun yol için iyi olsada cruiserlar virajlarda pek hamarat değiller onun için belli bir tempo limit yakala kendine
+manzara güzelliği yada başka bir olay dikkatini dağıtmasın eğer aktarmak yada o anı ölümsüzleştirmek istiyorsan hemen dur ve fotoraf çek
benim aklıma gelenler bunlar şimdiden hayırlı yolculuklar farın açık kaskın takılı olsun :cat:

boy

Yanına alman gereken tek ve en önemli şey lastik köpüğü. Tubeless olmayan lastiklerde işe yarıyor mu bilmiyorum ama lastiğin patlaması uzun seyahatlerde en istenmeyen şeydir. Yedek benzin almana gerek yok çünkü heryerde adım başı benzin istasyonu var. Zaten 370km öyle devamlı benzin alınacak bir mesafe değil. Senin motor ne kadar yakıyor bilmiyorum ama zorlasan bir depo ile bile gidebileceğini düşünüyorum. Haa uzun yol tecrüben olmadığını göz önünde bulundurursak, şehirlerarası yolculuk şehiriçi yolculuktan çok daha risksiz ve keyifli. Gece yolculuk yapacaksan (ki bunu işe yeni başladığın için tavsiye etmem) kamyonlara dikkat et, yolculukta en tehlikeli şey kamyonların karterlerinden akan yağdır. Geceleri göremezsin ve yağa girdiğin anda dengen kaybolur, karşıdan gelen veya arkandan gelen arabanın altında kalma riskin var. O nedenle sana tavsiyem gündüz yolculuğu yap. Hem daha keyifli.

boy

@BBRR
bu arada üzerindeki aletler göstermelik deil testeresi ile ayak bileğim kalınlığındaki bir ahşap parçayı yaklaşık 30 saniyede demir testeresi ile parmak kalınlığında inşaat demirini 3-4 dakikada rahat kesersin

BBRR, artık motorlar ahşaptan mı yapılıyor? Motosiklet teknolojisini takip etmede biraz geri kaldım herhalde :p Bahsettiğin alet özellikle doğa aktivitelerine meraklı olan arkadaşlar için vazgeçilmez bir alet. Dediğin gibi de her türlü hakkını veriyor.

Süper Moderatör (BBRR)
motorda yıldız tornavida lazım olumu :bounce:
motorda düz tornavida (boy boy) lazım olumu :bounce:
motorda pense lazım olurmu :bounce:
motorda eğe lazım olurmu :bounce:
motorda bıçak lazım olurmu :bounce:
motorda konserve açacağı lazım olurmu :bounce:
motorda ne lazım olur :silent:
testerede lazım olur :cat:

Hocam izmire gideceksen motrun karekteristlik özelligini soyleyim eger mondial se ben hiç durmadan 130 km yaptım istanbul-izmit arası motor hızı 80km den sonra titreme yapıyo rüzgara dikkat et MOTOR BAZEN LASTIKLERDFEN hafif koyma yapıyor.bilgin olması için soyledim dostum sana hayırlı yolculuklar :cat:

Scoter konusunda bende eskiden yamaha bws 100 wardı. Uzun yol için scoter yerine daha iyi yol tuttan buyuk lastıklı bi motor alsan daha iyi olur .

7.jpg

HONDA FJS 600 SILVERWING ABS

Teknik Özellikler
Motor Sıvı soğutmalı 4-zamanlı 8 sübaplı DOHC paralel 2 silindirli
Motor hacmi (cc) 582
Silindir çapı & strok (mm) 72x71.5
Sıkıştırma oranı 10,2 : 1
Yakıt sistemi PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Max güç (hp @ dev/dak) 50.3 hp / 7000dev/dak
Max tork (Nm @ dev/dak) 54 Nm / 5500dev/dak
Ateşleme Elektronik avanslı bilgisayar kontrollü dijital transistörlü
Çalıştırma Elektrikli
Şanzıman V-matik
Güç Aktarımı V-kayışı
Boyutlar (UxGxY)(mm) 2275x770x1430
Tekerlekler arası mesafe (mm) 1595
Sele yüksekliği (mm) 740
Yerden açıklık (mm) 140
Yakıt kapasitesi (litre) 16 (3,5 litre rezerv dahil)
Tekerlekler
Ön/Arka U profilli 3 kollu alüminyum döküm
Lastikler Ön 120/80 14M/C 58S
Arka 150/70 13M/C 64S
Süspansiyon Ön 41mm´lik teleskobik çatal, 120mm esneme aralıklı
Arka 5 kademeli yay ön yüklemeli çift geleneksel tip amortisör, 115 mm esneme aralıklı
Frenler Ön Kombine 3 piston kaliperli 265x5mm´lik disk, ABS, cüruflu metal balatalar
Arka Çift piston kaliperli 240x6mm´lik hidrolik disk, ABS, cüruflu metal balatalar
Ağırlık 229,6 kg
Renk seçenekleri Gümüş, Gri, Mavi

Resimler
03.jpg

11.jpg

04.jpg

10.jpg

Fiyatı 14.725 YTL

2005 Burgman 650

AN650K5.jpg

Özellikler
Engine: 638cc, four-stroke, liquid-cooled, twin-cylinder, DOHC, 4-valve
Bore Stroke: 75.5 x 71.3mm
Compression Ratio: 11.2:1
Fuel System: Fuel Injection
Lubrication: Wet Sump
Ignition: Digital/Transistorized
Transmission: Electronically-controlled, CVT- automatic
Final Drive: Gear
Overall Length: 2260mm (89.0 in.)
Overall Width: 810mm (31.9 in.)
Overall Height: 1435mm (56.5 in.)
Seat Height: 750mm (29.5 in.)
Ground Clearance: 130mm (5.1 in.)
Wheelbase: 1595mm (62.8 in.)
Dry Weight: 238kg (524 lbs.)
Suspension Front: Telescopic, oil damped
Suspension Rear: Twin shock, adjustable preload
Brakes Front: Dual hydraulic disc
Brakes Rear: Single hydraulic disc
Tires Front: 120/70-R15
Tires Rear: 160/60-R14
Fuel Tank Capacity: 15 liter (4.0 gal.)
Color: Silver, Black

Resimler

AN650BK5.jpg

AN650K5.jpg

Fiyatı $7,799.00

arkadaşlar ilginize teşekür ederim fakat her zaman daha iyisi ve güzeli olacaktır fakat ne benim o kadar param var nede o canavarı aldığım zaman koruyaca garajım ondan bopcat 150 olur mu diye sordum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:bounce: Arkadasım o zaman alacaksın bir zat 150 bakacaksın keyfine...Nedeni içinse bakacaksın mondial sayfasına... :bounce:
S&S :bestmt:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar