Uzun yol yapınca yakıt azalması sorunsalı

Motorumu yeni aldığım zamanlar diğer motorcu arkadaşlar uzun yolda motorun az yakar yap bide uzun yol yapıp yakıtı tekrar ölç dediler ama dedikleri gibi yaptım ne yaptımsa 4 litrenin altına düşmüyor arkadaşlar bunun sorunu ne olabilir.Neredeyse her pazar uzun yol yapıyorum sonra depoyu fulleyip işe gidiyorum sonra ölçüyorum gene aynı mesela geçen pazar 150 km yaptım bu pazar 200 yaptım daha mı fazla yapmam gerek yada teknik bi arıza mı var?

Motosikleti
Suzuki burgman 200
Uzun yolda motoru zorlar ust devirlerde kullanirsan cok yakar

"Uzun yol yapmak motosikletin yakıt tüketimini düşürür" şeklinde bir bilgi mi verdiler size? Yanlış anladıysam lütfen düzeltin.
Ama böyle birşey nasıl olsun ki?

Devirli kullanırsan evet az yakar uzun yolda.

Benim zonghsen cross vardı. Son devire dayadım Konya Aksaray yaptım. Tofaş kadar yaktı. :mrgreen:

He son devir dediysem hızımda 80 90 :mrgreen:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
100-110km/saat hız ile 3.5 litreye düşürebilirsin. hyosung için söylüyorum. açık egzoz varsa uzun yolda az yakmayabilir.

"Uzun yol yapmak motosikletin yakıt tüketimini düşürür" şeklinde bir bilgi mi verdiler size? Yanlış anladıysam lütfen düzeltin.
Ama böyle birşey nasıl olsun ki?
Öyle değil mi yani ben öyle diye ara sıra uzun yola çıkıyorum?

Öyle değil mi yani ben öyle diye ara sıra uzun yola çıkıyorum?

Önce bizi keklediğini düşündüm inan. Çünkü sana çoook yanlış anlatmışlar, ya da sen çok yanlış anlamışsın.
Uzun yol yapmak, yakıt tüketimini azaltmaz, motosiklet, uzun yolda, şehiriçinde (trafikte, arazide) yaktığından daha az yakar. Yani örnek olarak,sen tutup İzmir-Alanya yapsan 3,5 yakar, ama İzmir de trafikte 4,5 yakar.

Şehir dışı =Ritmik yürüyüş

Şehir içi =Bir koş,ip atla,takla at,dur,maç yap.

Hangisinde daha çok yorulursun.
Tabiki 2.si.
Haliyle
Daha fazla kalori =daha çok yakıt yakar.

Kabul çok saçma bir örnek,idare ediniz.

Şehir dışı =Ritmik yürüyüş

Şehir içi =Bir koş,ip atla,takla at,dur,maç yap.

Hangisinde daha çok yorulursun.
Tabiki 2.si.
Haliyle
Daha fazla kalori =daha çok yakıt yakar.

Kabul çok saçma bir örnek,idare ediniz.

depoya 2 ölçek protein tozu koy pistonlar güçlensin.

Uzun yolda daha yüksek ısılar oluşacağı için belki kurumları temizlediği için söylemiş olabilirler.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Uzun yolda motosikleti zorlamadan sabit bir devirde gidilirse yakıt şehir içinden daha az olacaktır.

Örnek verelim;

125 cc bir naked motosiklet ile sabit 80 km/h ile 6000 devir ile gidilirse 2,0-2,5 litre tüketme imkanı varken,aynı motosiklet ile redline çizgisinde sürekli gidildiğinde yakıt 3,0-3,5 litreleri görebilir.

Şahsen çift silindir 250 cc bir naked için değerlerinizin makul olduğunu düşünüyorum.

Hocam durumu yanlis anlamışsın sen sanirim :)

Uzun yolda motor az yakar, ama uzun yol yaptın diye şehir içinde az yakmaz :)
Senin aradığın cevap bu sanirim :)

ya sabır çekerek 90 km/h ile gidersen uzun yolda evet daha az tüketir ama o doksandan sonraki her 20 km/h artışında ortalama bir litre tüketim artar..

uzun yolculuklarda 90 ile giden nadir olduğu için şehir içindeki tüketimden daha fazlası ile karşılaşırız..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar