Uzun yol motoru

Herkese merhaba, şu anda Mondial 150 mash sahibiyim. Uzun yol yapmayı seviyorum ve motorumu değiştirmek istiyorum. 4000-5000 lira aralığında 125 ya da 150'lik bir şey olabilir. ybr125 lere baktım hoşuma gitti. Ancak motur hacmi küçük gelir mi diye düşünmüyor değilim. Deneyimlerinize göre tavsiyelerinizi verirseniz sevinirim.

ben bu uzun yol motoru tabirini hiç anlamıyorum ordulu dayı 9 beygirlik vespayla dünyayı gezmiş biz halen uzun yol motoru arıyoruz.
kusura bakma kardeşim cidden merak ettigimden yazıyorum. ben şöyle bi köşede durayım yorumlara bakayım

ben bu uzun yol motoru tabirini hiç anlamıyorum ordulu dayı 9 beygirlik vespayla dünyayı gezmiş biz halen uzun yol motoru arıyoruz.
kusura bakma kardeşim cidden merak ettigimden yazıyorum. ben şöyle bi köşede durayım yorumlara bakayım

ordulu dayı o motorla dünyayı gezerken dünyada tehlike yoktu .. böyle araçlar yoktu . bukadar kalabalık yoktu . zaten motosikletin gitmeyeceğinden değil insanların korkusu tehlikelerden kaçabilmek için uzun yol motoru tabiri .. sadece yazmak için yazıyoruz yine yorumları :)

başkan küçük cc ile uzun yol biraz sabır birazda çelikten sinir gerekiyor, dik rampalarda 60 70 lere hız düştüğünde de bu sefer arabalar yanından geçerken tehlike yaratıyorlar. Kamyon ve tırlar pek sıkıntı yaratmıyorlar... Benim şahsi görüşüm rahat bir uzun yolculuğu için en azından 25 30 hp lik bir makineyle rahat edersin gerektiğinde 140 km hızlara çıkar stabil 110 km hızla gidersin rampalarda sorun yaşamazsın..

Gel gelelim ybr ile uzun yola bende birebir benzeri var makine 10 hp güç üretiyor düz yolda 90 95 le saatlerce gidebiliyorsun ama sollamaya çıktığında 110 lara gelene kadar makine tabiri caiz ise kıçını yırtıyor ''çelikten sinir gerektiren durum sollama '' : ( ve art niyetliler seni zor durumda bıraka biliyor.. Rampalarda ise düşüncesiz sürücüler çok fena taciz ediyorlar ( ben yolu ortalıyorum o zaman sadece arkadan sıkıştırıyorlar en müsait anda yol verip elimle geçmeleri için işaret ediyorum ) ve motor 60 70 lerde can çekişiyor..
Küçük cc makineyle şehirler arası yollarda kesinlikle ve kesinlikle arkanı çok çok iyi kollaman gerekir.. ( wiwi marka kocaman dikiz aynası taktım o iş daha rahat oldu ve kendimi 2 kere kurtardım )
Düzenli olarak Isparta Antalya git gel yapıyorum küçük makineyle yaşadığım sıkıntılar bunlar.. Unutmadan makinenin maşallahı var 240 km yolu tek seferde hiç sıkıntı çıkarmadan gidebiliyor..
Umarım küçük cc ve şehirler arası yol gitmek hakkında size biraz fikir verebilmişidir..

Son düzenleme:
Kuba CR1 iyidir. Isparta-Nazilli arası kaç kere gidip geldim.. Uzun yolda 3 saat hiç üstünden inmediğim de oldu... Bu fiyat aralığında ve 90-120 km/h bandında, tavsiye ederim.

Yalnız, alacaksan yeşilini al :cherry: .

Cg 200 65.5 full yapılı motora sahip herhangi bir çinli motor uzun yolda seni üzmez.

cidden uzun yol motoru diye birşey tabi ki yok. her motorla gidilir de... kalite olursa daha güzel olur tabii ki. türkiyeyeyi baştan sona ybr ile cbf le modenas 135 ile çok rahat gezersin. illaki herkesin bir kucak parası olupta yüksek cc alacak hali yok. ayrıca küçük motorlar iyidir daha güvenlidir...

Yardımlarınız ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim, aklıma Bajaj pulsar ve Tvc Apache ler de girdi. Bu iki motorda deneyim yaşayanların görüşleri nedir acaba? Ya da cbf 150 tercih edeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar