Uzun yol motorları

Motorlarin nasil gorundugune nasil calistigindan daha fazla onem veren populist motosiklet suruculerinin doneminde olduğumuz gerçeğiyle malesef karşı karşıyayız,sadece parası olan ve motor mekanik bilgi bakımdan "sıfır" en ufak arıza yada ayar gerektiren durumlarda servislere koşan,sadece motorunu sürebilen bir nesil hangi uzun yoldan hangi motordan nasıl bahsedebilir?
R1200 denmişken; BMW zengin bebelerine oyuncak üretiyor artık, ne zaman ki AİRHEAD lerin üretimi bitti OİLHEAD ler başladı malesef çok onemli bir dönem ne yazık ki sona erdi
uzun yol motoru mu diyorsunuz?
gelmiş geçmiş üretilen en sağlam,en dayanıklı,en sorunsuz,en en en motor olarak kabul edilen 1980-1986 arası üretilmş bir BMW R 80 G/S dir.kıyas kabul etmez!
konfor cok göreceli bir kavram ? nepalin taşlı yollarında R1200 paraleverini dağıtır,abs lambası yanar,elektroniği arıza yapar,yaparda yapar.kaderinle baş basa kalırsın....

öyle bir yorum yapma hakkını sana kim verdi onu anlamadım .... ben motoru sürerim ama tamirini anlamak zorunda değilim ... o ettiğin laf ayıp başka da bişey değil .... R6 benim ilk motorum ... bana istediğin arabayı getir parçalara ayırırım ve tekrar toplarım ... motor işine yeni girdim merak etme, yakında onu da parçalara ayırıp tekrar toplarım .... bu benim merakım sonuçta .... senin ve başkalarının yorumuna açık bir konu değil ... servise koşarım koşmam ... o da seni ilgilendirmez, öğrenene kadar koşarım servise bu kadar basit. ama belli bir yere kadar giderim servise ... iyice öğrenirim ondan sonra ... oturup motor toplamayı kendi kenime öğrenmeye niyettim yok şu an ... o zaman zararlı çıkarım .... bunada niyettim yok doğrusu

kesınlıkle haklısın abi

Arkadaşlar hangisi en iyi uzun yol motoru diye başlık açmışlar. Cevaplara şöyle bir göz gezdirdim. BMW 1150, 1200 serisi çok gözde. Arkadaş sohbetlerinde konuşulanlarda bu modelleri ön plana çıkarıyor. Neymiş çok rüzgar yemiyormuşsun, çok yorulmuyormuşsun, ABS veya entegre ABS varmış, basınca duruyormuşsun, virajda bile frene bassan hatanı affediyormuş, ağırmış ama öyle dengeliymiş ki hiç ağırlığını hissetmiyormuşsun. Ön amortisör bilmemneymiş. Arkası bilmemne. Yol bilgisayarı, GPS, 300-500-1000 Euro.luk çantalar. falan falan falan. vede filan

Sizce de motorla 4000-5000 veya 10000 km.lik Avrupa turları çok kolay değil mi bu motorlarla ? GPS ile yolunuzu buluyorsunuz. Son model 1200 GS model motosikletiniz ile gazlıyorsunuz. Otobanlarda rahatça turing camınız ile intercom vasıtasıyla artçınızla konuşup bir sonraki hedefinize doğru yola çıkıyorsunuz. Stres yok. Bence heyecan yok. Yolda kalma korkusu yok. Yol üstü kısa tamiratlar yok (Kimse bana 1200 GS inin kısa tamiratlarını kendi yapabileceğini söylemesin). Seleniz rahat. Kıçınız ağrımıyor. Yolda durup içeceğiniz bir çayın değerini size hatırlatacak bir rahatsızlık yok. Çünkü motorunuz üreticinin tabiri iie "OTOMOBİLDEN BİLE DAHA RAHAT" O zaman neden motosiklete biniyorsunuz ? Arabadan daha rahat olduğu için mi ? Yoksa rüzgarı vücudunuzda hissetmek için mi ? Rüzgarı vücudunuzda hissetmek için arabanızla giderken camınızı açın veya adam gibi bir enduro touring ile seyahat edin. Nedir mi onlar ?

XL 600/650 Transalp
XRV Africa Twin
XTZ 660 Tenere
XTZ Super Tenere
DR800 (Emin değilim)
Ve daha ismini sayamadığım birçok tek/çift silindirli enduro.

BENCE MOTOSİKLET RUHU DELİKANLILIKTAN İYİCE UZAKLAŞIYOR. DELİKANLI OLUN YUKARIDAKİ MOTORLARLA TURLAYIN YİYİYORSA. 20 KÜSÜR BİN EUROYA ALDIĞINIZ 1200 GS LER İLE DÜNYA TURU ATMAYI MARİFET Mİ SAYIYORSUNUZ ?

İMZA:
SERMAYE DÜŞMANI

Arkadaşlar biraz alkollüyüm, kusura bakmayın :)

Valla abi sonuna kadar haklısın düşünsene tura çıkıyorsun yolunu kaybetmemış yanlış yoldan donmemış motorun arıza yapmamış tüm güzel manzaraları tam gaz geçmişsin bencede bunlar yalan abicim insanın anlatacak birşeyleri olmalı ben 3 saatlik bı yere gezıye gitmiştim motoru sıkıştırmısım bıraz sorun yarattı hava filtresınden yag verdı temızledim yine yaptı yıne temızledım ama sonuçta başardım ve çok ta güzel di eylendim sana katılıyorum

sadece parası olan ve motor mekanik bilgi bakımdan "sıfır" en ufak arıza yada ayar gerektiren durumlarda servislere koşan,sadece motorunu sürebilen bir nesil hangi uzun yoldan hangi motordan nasıl bahsedebilir?

konfor cok göreceli bir kavram ? nepalin taşlı yollarında R1200 paraleverini dağıtır,abs lambası yanar,elektroniği arıza yapar,yaparda yapar.kaderinle baş basa kalırsın....

Tamamen saçmalamışsın....

ne yani herkes bindiği motorun her türlü tamiratını yapacak kadar mekaniker mi olmak zorunda.

Bak arkadaş yazdığından anladığım kadarı ile evinde musluk kaçırınca , priz patlayınca , kofre patlayınca elinde alet edevan oradan oraya koşan bilimum motorlu araç tamirinde kendini otorite zanneden , her işi ben yaparım tarzında birisn anlaşılan.

Belki elinde bazı işler geliyor olabilir.Bu iyi bişeydir. Bazı durumlarda ayrıcalık yaratır. Ancak senin bu kabiliyetlerini ön plana çıkarıp hava atmana , başkalarını aşağılamanı gerektirmez.

Var mı arkadaşım , ben motorumda hiçbir şeyini kendim yapmam. Çünkü zarar vermekten korkarım. Yaklaşık 2 senedir yaptığım tek tamirat sinyal lambasını değiştirmektir. Bunun dışındaki herşeyi servisimde yaptırırım. Çünkü motorum benim evladım gibidir. Sen nasıl ki çocuğun hastalandığı zaman ot ,yaprak toplayıp kaynatıp şifalı diye içirmeyip doktora görütürüyorsan , bende öyle yapıyorum.

Sen kalkmış motor mekaniğinden anlamayan nasıl uzun yol yapsın diyorsun. Bi kere şu anki motor teknolojisinde çok extrem arızalar dışında motorda bir problem olmaz. Uzun yoldan kastın nedir. Çünkü çok genel bir kavram uzun yol....

İstanbul - antalya da uzun yoldur , istanbul dan katmandu ya nepal e gitmekte uzun yoldur. Hem öyle senin yazdığın gibi herkesin harcı değildir nepalin taşlı yollarında motor sürebilmek. istediğin kadar iyi mekaniker ol , sırf bu tecrübenle öyle nepal turu yapamazsın.
Öyle ülkeler aşırı yerlere gitmek ;
Güven , Özveri ve Tecrübe ister.

Yapacağın uzun yol masıl bir yol. Bİr avrupa seyahati düşünüyorsan daha çok pan europan , Deauville , Fjr veya K 1200 LT/GT veya R 1200 RT serisi motorlar seçilebilir.

Ancak bozuk yollar haritaya dahil olacaksa , R1200 GS , varadero , DL 1000 gibi dual - purpose sınıfı motorsikletler tercih edilmelidir.

Bu yukarıdaki tipteki motorlarda mondialler gibi zırt pırt arıza çıkmaz.Yani sana fazla iş düşmez.....

Biz motorlarımızla antalya da yaptık , çeşme de ... Bu grubun içinde motor tamirinden anlayan kimse de yoktu.....

Motorlarımızın tipleri uzun yola pek müsait olmasa da yaptığımız turlarda çok neşeli geçti. İçtiğimiz çayda da keyif aldık , verdiğimiz molalarda yediğimiz yemeklerden de....

Sen kendi motorunu kendin tamir et , kendi musluğunu kendin onar biz alkış tutarız , ancaaaak kalkıpta patavatsızca motor tamir etmeyi bilmeyen motorcu değildir dersen işler karışır....

Valla abi sonuna kadar haklısın düşünsene tura çıkıyorsun yolunu kaybetmemış yanlış yoldan donmemış motorun arıza yapmamış tüm güzel manzaraları tam gaz geçmişsin bencede bunlar yalan abicim insanın anlatacak birşeyleri olmalı ben 3 saatlik bı yere gezıye gitmiştim motoru sıkıştırmısım bıraz sorun yarattı hava filtresınden yag verdı temızledim yine yaptı yıne temızledım ama sonuçta başardım ve çok ta güzel di eylendim sana katılıyorum

atilla şu sizin ktm yi satmaya giderken ki maceraa 3 saatlik gezii ne maceraymış :)

endurocu değilim ama uzun yol ve adrenalin denince asıl adrenalin temde yanlış yola saptığını sanıp, bu yol nereye çıkacak diye düşünürken benzin ikaz lambasının yanmasından sonra acaba yolda kalmadan temden çıkıp en yakın benzin istasyonuna varabilecek miyim? dir.
Uzun yola çıkıyorum vakit buldukça ama boy kısa enduroyla değilde cruiserla çıkıyorum. ama yolda hangi sürprizlerle karşılaşıcam diye düşünerek gitmek ve eve sağ sağlim döndüğünde waay bee! demek ve uzun yoldan gelmiş motoruna bakmak çok ama çok zevkli.

sağlıcakla.

Zenginin malı züğürtün ağzını yorarmış atasözü bu konu için tam söylenecek söz. Arkadaşlar bırakın bunları kim neye binerse binsin. Sen bunları söyleyince birşeyler mi değişecek. BMW motoru üretir satar. Eğer karşıysan almazsın biter. Yok zengin çocuğu yok lavuk gibi laflar ederek seviyenizi düşürmeyin. Konuşacak olursak daha motora binmeyi bilmeyen adamlar Honda goldwing alıyor. Boşverin bunları alın adam gibi gönlünüze, ihtiyacınıza göre motor sonrasında da güzelce gezin.

Görüşmek üzere.

işte budur dostlar :cat: :cat:

Zenginin malı züğürtün ağzını yorarmış atasözü bu konu için tam söylenecek söz. Arkadaşlar bırakın bunları kim neye binerse binsin. Sen bunları söyleyince birşeyler mi değişecek. BMW motoru üretir satar. Eğer karşıysan almazsın biter. Yok zengin çocuğu yok lavuk gibi laflar ederek seviyenizi düşürmeyin. Konuşacak olursak daha motora binmeyi bilmeyen adamlar Honda goldwing alıyor. Boşverin bunları alın adam gibi gönlünüze, ihtiyacınıza göre motor sonrasında da güzelce gezin.

Görüşmek üzere.

UpS hocam demek istedigimi Sölemiş işde yaaa helal abi Buda KOnuya KApak Olsunnnn :D:D:D:D

Sizi gidi rüzgarı hissetmeyen tatlı su motorcuları siziiiiii.Benim kide F650 bende bir dahaki yaza GS1200 alacam.Dağ tepe dolaşacam ama merak ediyorum tatlısu motorcuları asfalt yoldan çıkacaklarmı.Çıktıklarında farları yanmasa nasıl bir panik yaşayacaklar.Allaha şükür onlardan çok ekmek yiyoz.:).Benzinlerinin bittiğini anlamayan tatlısu motorcuları binin binin.Verin bayılın paraları.

Son düzenleme:
Motorculuk kendi bozuğunu tamir edebilmekle övünmek değil yolda kalan motorcu yoldaşına yardım etmekten haz duymaktır. Yanından geçen diğer motorcuya hasetle bakmak değil görünüşünün güzelliğiyle neşelenmektir. Kendiki dünyanın en korkulan hobisini gerçekleştirip saygıyı hakkederken yandaşlarına da her ne olursa olsun bu saygıyı göstermektir.
Her 2 teker güzeldir Arkadaşlar. Biniciside kendiside bu dünyaya güzel kareler ve muhteşem bir karakter kazandırır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar