Uzun yol motorları

Arkadaşlar hangisi en iyi uzun yol motoru diye başlık açmışlar. Cevaplara şöyle bir göz gezdirdim. BMW 1150, 1200 serisi çok gözde. Arkadaş sohbetlerinde konuşulanlarda bu modelleri ön plana çıkarıyor. Neymiş çok rüzgar yemiyormuşsun, çok yorulmuyormuşsun, ABS veya entegre ABS varmış, basınca duruyormuşsun, virajda bile frene bassan hatanı affediyormuş, ağırmış ama öyle dengeliymiş ki hiç ağırlığını hissetmiyormuşsun. Ön amortisör bilmemneymiş. Arkası bilmemne. Yol bilgisayarı, GPS, 300-500-1000 Euro.luk çantalar. falan falan falan. vede filan

Sizce de motorla 4000-5000 veya 10000 km.lik Avrupa turları çok kolay değil mi bu motorlarla ? GPS ile yolunuzu buluyorsunuz. Son model 1200 GS model motosikletiniz ile gazlıyorsunuz. Otobanlarda rahatça turing camınız ile intercom vasıtasıyla artçınızla konuşup bir sonraki hedefinize doğru yola çıkıyorsunuz. Stres yok. Bence heyecan yok. Yolda kalma korkusu yok. Yol üstü kısa tamiratlar yok (Kimse bana 1200 GS inin kısa tamiratlarını kendi yapabileceğini söylemesin). Seleniz rahat. Kıçınız ağrımıyor. Yolda durup içeceğiniz bir çayın değerini size hatırlatacak bir rahatsızlık yok. Çünkü motorunuz üreticinin tabiri iie "OTOMOBİLDEN BİLE DAHA RAHAT" O zaman neden motosiklete biniyorsunuz ? Arabadan daha rahat olduğu için mi ? Yoksa rüzgarı vücudunuzda hissetmek için mi ? Rüzgarı vücudunuzda hissetmek için arabanızla giderken camınızı açın veya adam gibi bir enduro touring ile seyahat edin. Nedir mi onlar ?

XL 600/650 Transalp
XRV Africa Twin
XTZ 660 Tenere
XTZ Super Tenere
DR800 (Emin değilim)
Ve daha ismini sayamadığım birçok tek/çift silindirli enduro.

BENCE MOTOSİKLET RUHU DELİKANLILIKTAN İYİCE UZAKLAŞIYOR. DELİKANLI OLUN YUKARIDAKİ MOTORLARLA TURLAYIN YİYİYORSA. 20 KÜSÜR BİN EUROYA ALDIĞINIZ 1200 GS LER İLE DÜNYA TURU ATMAYI MARİFET Mİ SAYIYORSUNUZ ?

İMZA:
SERMAYE DÜŞMANI

Arkadaşlar biraz alkollüyüm, kusura bakmayın :)

Hocm rahat varken neden zoru seçelimki fikrini tasdiklemiyorum Benim param olsa gs1200 varken neden rahat olmayan motor alayım bu delikanlılık degil salaklıktır. Fikrim :) ve hocam istersen bi Coffee iç sona tkrar yaz :mrgreen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Paran varsa BmW1200 kt
Honda goldwing
Paneuropean

Fazlasına gerek varmı?.....

Arkadaşlar hangisi en iyi uzun yol motoru diye başlık açmışlar. Cevaplara şöyle bir göz gezdirdim. BMW 1150, 1200 serisi çok gözde. Arkadaş sohbetlerinde konuşulanlarda bu modelleri ön plana çıkarıyor. Neymiş çok rüzgar yemiyormuşsun, çok yorulmuyormuşsun, ABS veya entegre ABS varmış, basınca duruyormuşsun, virajda bile frene bassan hatanı affediyormuş, ağırmış ama öyle dengeliymiş ki hiç ağırlığını hissetmiyormuşsun. Ön amortisör bilmemneymiş. Arkası bilmemne. Yol bilgisayarı, GPS, 300-500-1000 Euro.luk çantalar. falan falan falan. vede filan

Sizce de motorla 4000-5000 veya 10000 km.lik Avrupa turları çok kolay değil mi bu motorlarla ? GPS ile yolunuzu buluyorsunuz. Son model 1200 GS model motosikletiniz ile gazlıyorsunuz. Otobanlarda rahatça turing camınız ile intercom vasıtasıyla artçınızla konuşup bir sonraki hedefinize doğru yola çıkıyorsunuz. Stres yok. Bence heyecan yok. Yolda kalma korkusu yok. Yol üstü kısa tamiratlar yok (Kimse bana 1200 GS inin kısa tamiratlarını kendi yapabileceğini söylemesin). Seleniz rahat. Kıçınız ağrımıyor. Yolda durup içeceğiniz bir çayın değerini size hatırlatacak bir rahatsızlık yok. Çünkü motorunuz üreticinin tabiri iie "OTOMOBİLDEN BİLE DAHA RAHAT" O zaman neden motosiklete biniyorsunuz ? Arabadan daha rahat olduğu için mi ? Yoksa rüzgarı vücudunuzda hissetmek için mi ? Rüzgarı vücudunuzda hissetmek için arabanızla giderken camınızı açın veya adam gibi bir enduro touring ile seyahat edin. Nedir mi onlar ?

XL 600/650 Transalp
XRV Africa Twin
XTZ 660 Tenere
XTZ Super Tenere
DR800 (Emin değilim)
Ve daha ismini sayamadığım birçok tek/çift silindirli enduro.

BENCE MOTOSİKLET RUHU DELİKANLILIKTAN İYİCE UZAKLAŞIYOR. DELİKANLI OLUN YUKARIDAKİ MOTORLARLA TURLAYIN YİYİYORSA. 20 KÜSÜR BİN EUROYA ALDIĞINIZ 1200 GS LER İLE DÜNYA TURU ATMAYI MARİFET Mİ SAYIYORSUNUZ ?

İMZA:
SERMAYE DÜŞMANI

Arkadaşlar biraz alkollüyüm, kusura bakmayın :)

Valla hocam çok süpersin yaa :) harbiden öyle gerçekten lavuklar kuruluyorlar geziyoruz diyorlar.Bi heyecan yok adrenalin yok ot gibiler ama o kadar parayı bayılıyorlar.İnsan bi elleri üşür,bi kıçı ağrır,beli ağrır,ağzı kurur,sigara içmek ister.Biraz tırsar bunlar öyle git gel o kadar.ulan o zaman niye motor aldın.Git arabana bin.:)

bence en iyisi senin de bildiğin gibi 1200GS . Ama benim içi ondan sonra transalp gelir.
çok konforlu bir motor bence.

Yine ama, benim hayalimde senin motordan var (( BMW F650GS ))

:queen: :queen: :bounce:

Gerçekten doğru aslında. (Tabii ki bence)

Motosiklet ilk önce macera işidir. Biraz aksiyon olmalı.:)

Ümmet abi nin kulakları çınlasın şimdi.. O macera adamı ki Türkiye yi tarumar eden
Diğerlerine Delikanlılık demiyelim de ucuz (para olarak diil) kahramanlık diyelim...

uzun yola racingle gideceksin usta yahu ... asıl zevk onda ... delikanlılık da onda :) uzun yola racingle gitmek çok eğlenceli ... evet çok yorucu ama ... çok eğlenceli :)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
arkadaş tatlı su motorculuğuna veryansın etmiş.

Motorlarin nasil gorundugune nasil calistigindan daha fazla onem veren populist motosiklet suruculerinin doneminde olduğumuz gerçeğiyle malesef karşı karşıyayız,sadece parası olan ve motor mekanik bilgi bakımdan "sıfır" en ufak arıza yada ayar gerektiren durumlarda servislere koşan,sadece motorunu sürebilen bir nesil hangi uzun yoldan hangi motordan nasıl bahsedebilir?
R1200 denmişken; BMW zengin bebelerine oyuncak üretiyor artık, ne zaman ki AİRHEAD lerin üretimi bitti OİLHEAD ler başladı malesef çok onemli bir dönem ne yazık ki sona erdi
uzun yol motoru mu diyorsunuz?
gelmiş geçmiş üretilen en sağlam,en dayanıklı,en sorunsuz,en en en motor olarak kabul edilen 1980-1986 arası üretilmş bir BMW R 80 G/S dir.kıyas kabul etmez!
konfor cok göreceli bir kavram ? nepalin taşlı yollarında R1200 paraleverini dağıtır,abs lambası yanar,elektroniği arıza yapar,yaparda yapar.kaderinle baş basa kalırsın....

başka bir motosiklet sitesinde okudum. motorcu dostum ve eşi (bu arada eşi hamile) kanuni seyhan ile avrupa seyahati yapmış. okurken hayretlere içinde kaldım. başka bir sitenin linkini veremiyorum ama okumanızı isterdim.
işte o motor. Van'dan yolan çıkıp İtalya ispanya İsviçre'ye bu motorla gitmiş.
51.jpg

AAAAAAAAAHHHHHH ne yazık ki tekerleğin dahi sökülebileceğinden bi haber nesiller yetişiyor.

Moderatör
Tamamen zevk ve maddi imkanlarla ilgili bi$i bu.. Param vardir ama Race kullanirim. Belki garajimda bi tanede 1200 GS bulundururum..
Yola cikmak icin illa tamirden anlamak da gerekmiyor sanirim.. Otoyollarda bir suru Porche Mercedes var. Bunlarda $imdi $ahine Dogan'a mi binip dunya turuna ciksinlar ? Porche her yola giremez, Dogan'i istedigin yere sok.. Mantik bu duz mantik mi sadece? Yeterki macera ruhu olsun, Ümmet abi gibi scooter'la da tura cikilir, R6 ile de Mz ile de.. Hepsi ki$isel tercih meselesi maddi imkanlar dahilinde.. Motorculugun tanimini bastan yapmaya gerek yok, herkes zevkine gore tanim yapacaktir zira..

Zenginin malı züğürtün ağzını yorarmış atasözü bu konu için tam söylenecek söz. Arkadaşlar bırakın bunları kim neye binerse binsin. Sen bunları söyleyince birşeyler mi değişecek. BMW motoru üretir satar. Eğer karşıysan almazsın biter. Yok zengin çocuğu yok lavuk gibi laflar ederek seviyenizi düşürmeyin. Konuşacak olursak daha motora binmeyi bilmeyen adamlar Honda goldwing alıyor. Boşverin bunları alın adam gibi gönlünüze, ihtiyacınıza göre motor sonrasında da güzelce gezin.

Görüşmek üzere.

Moderatör
AAAAAAAAAHHHHHH ne yazık ki tekerleğin dahi sökülebileceğinden bi haber nesiller yetişiyor.

Abi birak yeti$sin.. Motor tamircilerinin de colugu cocugu var.. Hanimlari evde ekmek ister tuz ister ister de ister :)
Cok haklisin ama, eskiden yollarda Mz'ler Jawa'lar vardi.. Arabalarda da durum farkli degildi.. $imdi turbo'nun beyni, ABS'nin hidroligi, hiz sabitleyicisi, denge kontrolu sensoru cartti curttu derken kendi kendine tamir becerisi imkansiz hale geliyor ve servise bagimli kaliyor insanlar. Olmasi gereken de bu.. i$inin ehli birinin sokup takmasi, ki daha sonra maddi manevi daha buyuk kayiplar ya$amayalim

Sevgili makine doğru demişsin,içimizde hangi arkadaşa imkan verilseydi alabileceğinin en iyisini almaya çalışmazdı ki.teknoloji bizler için üretiliyor.Durumu olanda bunu alıyor.Bu kadar basit.

Zenginin malı züğürtün ağzını yorarmış atasözü bu konu için tam söylenecek söz. Arkadaşlar bırakın bunları kim neye binerse binsin. Sen bunları söyleyince birşeyler mi değişecek. BMW motoru üretir satar. Eğer karşıysan almazsın biter. Yok zengin çocuğu yok lavuk gibi laflar ederek seviyenizi düşürmeyin. Konuşacak olursak daha motora binmeyi bilmeyen adamlar Honda goldwing alıyor. Boşverin bunları alın adam gibi gönlünüze, ihtiyacınıza göre motor sonrasında da güzelce gezin.

Görüşmek üzere.

ağzına sağlık makine.kim neye binmek isterse binsin.her motorun kendine göre farklı yönleri var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar