Uzun yol için 350cc Scooter Mantıklı Mı ?

Motosikleti
Xp400
evet biraz daha hafif ve döküm jantlı gelmesi iyi olurdu , birde sesi çok takırtılı 😬
Ilk cikan modellerde opsiyonlar vardi simdi de getirdiler ama agirliktan kazanim saglanamamis maalesef. Cunku arka suspansiyon sisteminin sadece kendi agirligi 55kg diye duymustum ve orijinal egsoz 8.5kg civari. Motorun kendi blogu maalesef sessiz calismiyor bir traktor sesi mevcut dogru ama inanin rahatsiz etmiyor :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkada yolcu varken çukur , tümsek yada yamalı yollarda nasıl tepki veriyor o Peugeot , arka süspansiyon farklı bir dizayna sahip , konfor yönünden iyimi yoksa klasik sukuter sertliği var mı ?

yakalamışken bir soru daha 😊
5 litrelere nasıl bir kullanım sonucunda ulaşıyor ? yani ortalama 100-120 arada 140-150 ise çok yakıyormuş diyeceğim 😁
5.500 - 6000 devir iki kisi 115-120km/h 4.8, 4.7 ama 130-135lerde 5.0, 5.2leri gecmeye baslar. 6 gordugum filan da olmustur tapa gaz 230km de bezin (13.5lt depo) :D

Son düzenleme:
E ekonomik arabaya göre 😁 ben arabayı evin önüne çekip işe her gün motorla gitmeye başlayınca ettiğim karı ilk görünce şok olmuştum 😁

Mak 200 km gidiş olur. Diyar Diyar Anadolu gibi gezecek vaktim ve heyecanım yok

Otomobil banada hem sıkıcı hem gereksiz masraflı geliyor artık işte
Max 200 km yol düşündüğünden daha basittir
80-90 km/h bandında sür 2.5-3 saatte gidersin hiç sorunsuz

motorumu ilk aldığım zamanlar ben de bu hızlarla izmit istanbul yapardım fena gazlıyorum sanardım hiç öyle değil :)
Üstad daha hızlısı motorda sakat limitlerimizi ve haddimizi bilerek sürmekten yanayız hep. Yoksa racing makinası olan adam 150 sabit hız akıyor geçiyor yanımızdan ama olmaz sevenimiz çok. Birde ben arabada da hep 120 125 severim araba hızımda aynı benim. 140 misal arabada korkutur beni

• Beğen
Tepkiler: Ged
Amacınız eşinizle birlikte sorunsuz yol gitmek değil mi?
Arada gazlarsınız ama sürekli o hızlarda seyretmek için 350 lik sukıtıra çok güvenmemek gerek
Neden ki ? Bende işte 200cc bobber motor açık yolda 110 altına zor düşerim gayet sorunsuz motor. Motorlara neden oyuncakmışta hemen bozulur muamelesi yapılıyor ?

Neden ki ? Bende işte 200cc bobber motor açık yolda 110 altına zor düşerim gayet sorunsuz motor. Motorlara neden oyuncakmışta hemen bozulur muamelesi yapılıyor ?
ufak hacim motor yüksek süratlerde 8000-9000 devir çevirir , sürekli yüksek devirde kullanınca Honda , Yamaha bile olsa 50-60-70bin gibi yağ yakmaya başlıyor maalesef..yani 200 cc motor 120-130 gidince ha diye patlayıp çatlamaz ama iki üç sene sonra her hafta yağ eklemek zorunda kalabilirsin , semt tamirhanelerinin önünde sıralanmış o motorların çoğuda yağı ihmal edilen kilitlenip kalmış motorlardır 😬

Neden ki ? Bende işte 200cc bobber motor açık yolda 110 altına zor düşerim gayet sorunsuz motor. Motorlara neden oyuncakmışta hemen bozulur muamelesi yapılıyor
Dostum açtığın postun başlığı ile sorduğun bu soru arasında çok ciddi çelişkiler mevcut sizin kafanızda bir senaryo var sanırım ve bizden onu onaylatmaya çalışıyorsunuz gibi cevap vermişsiniz.
Asıl mevzuya dönersek motosikletlerin ömrünü uzatmanın en önemli adımı redline/2 devirlerde kullanmaktır.
Bu Ispatlıdır ufak bir google araştırması ile görürsünüz.
Yolda kalan motosiklet sürücülerinin ekseriyeti motorun limitlerini zorlayanlardır.
FAKAT
sürekli ortala üzeri gidip yolda kalan oranı hiç de az değildir.
Şunu diye bilirsiniz hayır efendim hiç sorun yaşamayanlar da var
Evet hiç sorun yaşamayanlar var onların çoğu motorların 20 bin km psikolojik limitinin olmasının başlıca aktörleridir

Dostum açtığın postun başlığı ile sorduğun bu soru arasında çok ciddi çelişkiler mevcut sizin kafanızda bir senaryo var sanırım ve bizden onu onaylatmaya çalışıyorsunuz gibi cevap vermişsiniz.
Asıl mevzuya dönersek motosikletlerin ömrünü uzatmanın en önemli adımı redline/2 devirlerde kullanmaktır.
Bu Ispatlıdır ufak bir google araştırması ile görürsünüz.
Yolda kalan motosiklet sürücülerinin ekseriyeti motorun limitlerini zorlayanlardır.
FAKAT
sürekli ortala üzeri gidip yolda kalan oranı hiç de az değildir.
Şunu diye bilirsiniz hayır efendim hiç sorun yaşamayanlar da var
Evet hiç sorun yaşamayanlar var onların çoğu motorların 20 bin km psikolojik limitinin olmasının başlıca aktörleridir
Anladım doğrudur bende zaten motorum kesiciye 10 bin devirde giriyorsa 8500 8800 devirde yada 9000 devirde sürüyorum yüksek hızlarda. peki bana CC ve silindir öneriniz ne ? Benim Mayıs ayında çünkü gerçekten bir başka motosiklet planım var ben motor değiştirmeyi seven biriyim. Ya ikinciyi Alcam yada belki öbürünü de satıp daha da büyük bir motor alcam

Motosikleti
Forza 250
Yahu allah aşkına ne kadar ekonomi yapabilirsin bunu bi hesapladın mı? Bak şimdi, diyelim ki bir Forza 250 aldın, bırak cc kısmını bi kenara ve bu araçla iki kişi 100 km hızla gidiyorsun. 3,5 - 4 lt yakıt harcarsın 100 km de. Ben çok kullandım bundan dolayı rahatça konuşabilirim yakıt konusunda. 90 ı geçmezsen ve de akıllı uslu gaz açıp kaparsan tek kişi 3,2 gibi yakar.
Blade 350 aldın, bi defa RKS markası, hayvan gibi şikayet var, gir bak oku, vazgeçersin. Sonra aldığın paranın 50 bin lira altına, o da ikinci el aldıysan tabi, ancak satarsın satabilirsen. Bir ton sorun çıkma olasılığı da yanına bonus olsun oldu mu? İki kişi bineyim, görece ekonomik olsun, yormasın vs diyorsan XMax 300 bakacaksın.
Ama ben olsam sadece ekonomi olsun diye asla böyle bir tercih yapmaz, arabama biner, o benzin parasını da düşünmezdim, bunlar çok küçük hesaplar, olur da alırsan bizzat anlarsın.
Bin arabana, yak 7-8 lt öyle git yazlığa. Yok keyif yapacağım eşimle vs diyorsan da sırf keyif için al bi 150 cc Vespa gez dolaş yine yazlığına arabanla git :)
Hayırlısı olsun.
Valla keşke birden fazla beğenebilsem bu yorumu,ay başı forzayı satıp j kasa astra veya fiesta falan alcam.Motor olarakta şehiriçi takılmalık hanımın vespasının yanına gts250 bakıyorum.

Anladım doğrudur bende zaten motorum kesiciye 10 bin devirde giriyorsa 8500 8800 devirde yada 9000 devirde sürüyorum yüksek hızlarda. peki bana CC ve silindir öneriniz ne ? Benim Mayıs ayında çünkü gerçekten bir başka motosiklet planım var ben motor değiştirmeyi seven biriyim. Ya ikinciyi Alcam yada belki öbürünü de satıp daha da büyük bir motor alcam
Hocam artçılı olarak 110-120 bandında hiç durmadan 2 saat yol gitmek istiyorsanız eğer minimum 500 cc mümkünse çift silindir ve üzeri
Yol endurosu tabir edilen motosikletleri tavsiye ederim.
Scooter istiyorsanız eğer biraz paraya kıymanız gerekecek

Hocam artçılı olarak 110-120 bandında hiç durmadan 2 saat yol gitmek istiyorsanız eğer minimum 500 cc mümkünse çift silindir ve üzeri
Yol endurosu tabir edilen motosikletleri tavsiye ederim.
Scooter istiyorsanız eğer biraz paraya kıymanız gerekecek
Benekli trk 502 nasıl. Şehir içinde bana çok büyük kalır mı

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
bizim araba uzun yolda otobanda benim motordan az yakıyor ama ailecek bir yere gideceksek ya da tek başıma da olsam hava kötü, çok sıcak, çok soğuk vb. diyorsam arabayla gidiyorum, hafta sonu eğlence için yola çıktıysam da motor ne yakmış düşünmüyorum, bizim köfteci yollarnda arabadan az yakıyor ama otobana çıkınca 8 litre altında yakarsa o yolda canım sıkılıyor.
Abi...benim arabam da motorumdan az yakıyor. 100 km ile gidersem 4,5 lt yi geçmiyor kesinlikle 4,2-4,5 lt ortalaması var otobana çıkınca. Motora binince de basıp gidiyorsun, ben motorun üzerinde yavaş gidemiyorum ama yine de yaktığım yakıt 7-8 lt aralığında oluyor o da 160-180 gidersem. Arkadaş Chevrolet kullanıyormuş, keşke hangisini kullandığını da söyleseydi. Tahoe mi Captiva mı Kalos mu Aveo mu...ona göre yorum yapardık. Ben nereden bileyim senin hangi arabayla kaç lt yaktığını :)
Ama yine yine yine tekrarlamam gerekirse, hanımımı alıp keyfe keder uzun yol yapmayacaksam, yazlığa git gel için asla motora binmem.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi...benim arabam da motorumdan az yakıyor. 100 km ile gidersem 4,5 lt yi geçmiyor kesinlikle 4,2-4,5 lt ortalaması var otobana çıkınca. Motora binince de basıp gidiyorsun, ben motorun üzerinde yavaş gidemiyorum ama yine de yaktığım yakıt 7-8 lt aralığında oluyor o da 160-180 gidersem. Arkadaş Chevrolet kullanıyormuş, keşke hangisini kullandığını da söyleseydi. Tahoe mi Captiva mı Kalos mu Aveo mu...ona göre yorum yapardık. Ben nereden bileyim senin hangi arabayla kaç lt yaktığını :)
Ama yine yine yine tekrarlamam gerekirse, hanımımı alıp keyfe keder uzun yol yapmayacaksam, yazlığa git gel için asla motora binmem.
Bizim motor da araba da suzuki.
araba biraz iri, 2 tonluk scross, 1.4 motorla hibrit olmasına rağmen otobanda 140km hızla gidince 7.1 falan görüyorum ortalamada. ama çocuklarla 4 kişi bindiğimiz için sorun etmiyorum, boyuna göre yakıtı fena değil yine. belki 110-120 ile gitsem daha az yakar ama hız sınırı neyse o hızda gidiyorum yakıyor biraz haliyle.
Aynı otobanda motorla da 130-140'la gidersem 5.5 falan yakıyor ama dümdüz boş otobanı görünce insanın arada gazlayası geliyor, 140-150 arası gidiyorum 6'yı geçiyor, hatta bazen hava güzel yol uygunsa 180 görürsem 8i geçiyor.

Ben de işim varsa arabayla gidiyorum, motoru sadece keyif gezileri için kullanıyorum. Bir yere gitmeye mecbursam, zaman kısıtlıysa motor sürmek zevk vermiyor o kadar. Tek istisnası İstanbulda işim varsa ve yanımda eşy ataşımayacaksam istanbul trafiğine girmektense motorla giderim diyorum.
Geçenlerde istanbula arabayla gittik, o trafiğe girmemek için arabayı Beylikdüzünde otoparka bırakıp metrobüsle geçtik Kadıköy'e, gece de yine metrobüsle döndük, otoparktan arabayı alı devam ettik, istanbul içindeki trafiğe arabayla girmek istemem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar