Uzun Yol Bağımlılığım...

Evet arkadaşlar yıllardır bu böyle...küçük yaşlardan süregelen memleket köye gittiğimde otobüslerle 2-3 aylığına tatillerde giderken bile böyleydi...otobüsün camından gözümü hiç kırpmadan izlediğim yollar evler...:p

o evlerin içinde yaşayan insanların küçük dünyalarını düşünmek...metropolde olmanın verdiği garip ama ahmakca bir ukala tavırla İstanbul haricinde insanlar nasıl yaşar acaba buralarda diye iç geçirmeler...:)

o küçük ölçekli illerin ilçelerin köylerin insanlarının aslında huzurun gerçek sahipleri olduğunu keşfetmek çok geç olmadı...

uzun yolun en güzel yanı karayollarının doğanın dağın taşın bir parçası olmak...ne kadar büyük bir dünyada yaşıyor olmanın verdiği heyecan yok mu...

kısa anlamsız 60-70 yıllık ömrüne inat gezdiğin kafanı çevirdiğin saniyelik de olsa baktığın topraklar yüzbinlerce yıldır orada durmakta...biz yarın yokuz ama onlar kıyamete kadar varolacaklar...

gezgin olmalıymışım diyorum bazen...motorcular biraz gezgindir...havalar soğuk ne İzmit körfezine ne Çınarcık taraflarına açılamıyorum...bunaldım ülen...az dağ havası lazım bana...

İstanbul dışında yerşeimin olmadığı uzun ovalarda yol yapmak istiyorum ...bir 100 km kasaba dahi olmayan bölgelerde tın tın gitmem lazım...mevsim kış olunca eve çakılı olunca klavyeye vurdu hasret...

ve çok ileri yaşlara varmadan sağlığımı kaybetmeden bir Türkiye turu yapmayı çok istiyorum...bakalım ne zaman kısmet olacak...

Hele ki motosikletin verdiği keyif hiç bir şeyde yok...yani aracla otobüsle uçakla değil de motorla keşfin bir parçası olmanın tadı anlatılmaz yaşanır...geçen Uşak gezimde bir ara mutluluktan tebessüm ettiğimi farkettim...Kütahyayı geçtikten sonra Uşak tabelasını görmeye başladığımda öyle sevinçliydim ki...

adeta çocuk gibi şendim...

Son düzenleme:
Kardeşim gel aklını başa al evine geri dön bak çoluk çocuk perişan oldu bırak artık şu motor sevdasını.........

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı'nı okumanızı tavsiye edebilirim; havalar ısınana kadar insanın içini sıcak tutuyor

Ekmek davası ne yapacaksın kardeşim Allaha emanet olun....

Kübada yaşayaydım keşke...:p kahrolsun kapitalizm...ulan evimi satacam 200 bine dünya turuna çıkacam şerefsizim...:p dönüşü hiç düşünmeden...

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı'nı okumanızı tavsiye edebilirim; havalar ısınana kadar insanın içini sıcak tutuyor

ben kışında çok seviyorum motorla gezmeyi hocam...kar yağmur çamur demem ama maalesef zaman bulamadım...halbu ki en baba yağmurda bi Çınarcık yapıcam...

şu geziye bi baksana...tadı damağımda ...

http://www.motordelisi.com/forum/ge...zisiquot-cinarcik-1000-rakimda-11-cbf150.html

Yok ben de seviyorum motorun üzerinden karı buzu temizleyip de yola gittiğim çok olmuştur; tam takım yağmurluk da aldım hazırım herşeye. Zamanında sonbaharda kamyonların arasından çamurun içinden yağmurda şileye gitmiştim mesela iki günlük, kıyafetim kahverengi olmuştu, gece de tiril tiril titremiştim ama çok zevkliydi; tam bir özgürlük hissi. Ama iş güç de girince araya uzun yol yapması biraz zor oluyor şu aralar; az bişey ısınsın; çadırımı alıp uyku tulumuyla da şöyle haftasonları en azından 2 günlük geziler yapmayı planlıyorum.

Yok ben de seviyorum motorun üzerinden karı buzu temizleyip de yola gittiğim çok olmuştur; tam takım yağmurluk da aldım hazırım herşeye. Zamanında sonbaharda kamyonların arasından çamurun içinden yağmurda şileye gitmiştim mesela iki günlük, kıyafetim kahverengi olmuştu, gece de tiril tiril titremiştim ama çok zevkliydi; tam bir özgürlük hissi. Ama iş güç de girince araya uzun yol yapması biraz zor oluyor şu aralar; az bişey ısınsın; çadırımı alıp uyku tulumuyla da şöyle haftasonları en azından 2 günlük geziler yapmayı planlıyorum.

iç çamaşırım ıslak bi rşekilde 150-200 km yaptığım günleri bilirim...ama sonunda eve dönüyorsam çekilir bir hal oluyor bu...:p

çamaşırınız ıslak yolculuk yapmak istemiyorsanız , giymeyin kardeşim.

eve girince de bir sıcak duş...ama küvet ful olacak...15 dakkada vücus ısısı normale dönüyor...hey gidi heyy...hiç unutmam geçen Eylülde altımda pantolon (içimde pijama var ama) üstümde sadece bir ceket...kasksız Manisa Salihliden Bursaya kadar 7 saat gece karanlığında yolculuk yaptım...kappa çantamı kaybedince kask dahil hiç bir korumam yoktu...ertesi günde İstanbulda olmam gerekiyordu...Bursaya girdiğimde artık dayanamayacağımı anladım ve Çekirge Polis evini aradım yer varmı diye sordum...şansıma vardı...duşa girdiğimde parmaklarımı halen hissetmiyordum...dedim ben kesin zatürre olacağım...ama olmadım nasıl bir dayanıklılıksa artık...vücud alışmış soğuğa...

yolda Balıkesire yaklaşırken telefondan arandım ve kaybettiğim malzemelerimin bulunduğunu öğrendim...o sevinçle Bursaya totoşum donarak geldim ama mutluydum...

yaaa işte paşam motorcu dediğin her şartda yolalabilendir... :p

Bugün çok sağlam fırtına vardı, prosevin motorcu yağmurluğu takımını almıştım onu test etme fırsatım oldu. Normal motor montunun pantalonunun üstüne giydim; astranot gibi hissettim kendimi o kıyafetlerle. Ama gıdım rüzgar, yağmur hissetmedim, artı kalın da bişey yapmış adamlar rüzgarı da kestiği kadar soğuktan da koruyor. Göz gözü görmezken yarım saatlik yolu inanılmaz rahat geldim; daha uzun yolda da bir ara test etmek gerek ama öyle bir kıyafeti tavsiye ederim.

F54

ya bırak bu tr turu hayallerini gel biz seninle bu sahillere atalım kendimizi bak ortalık nasıl şen:cherry:

url=http://bit.ly/c25MCx]
19k7z.jpg
[/url]

eğer bana uyarsan paran çar çur olmaz adam gibi birkaç hafta geçirebiliriz o paraya daha değişik projelerde değerlendirirz anlayacağın:cherry:

Bugün çok sağlam fırtına vardı, prosevin motorcu yağmurluğu takımını almıştım onu test etme fırsatım oldu. Normal motor montunun pantalonunun üstüne giydim; astranot gibi hissettim kendimi o kıyafetlerle. Ama gıdım rüzgar, yağmur hissetmedim, artı kalın da bişey yapmış adamlar rüzgarı da kestiği kadar soğuktan da koruyor. Göz gözü görmezken yarım saatlik yolu inanılmaz rahat geldim; daha uzun yolda da bir ara test etmek gerek ama öyle bir kıyafeti tavsiye ederim.

Bende DIFI üst aldım çok memnunum...alt yağmurlağa da ihtiyacım var ama nasip olmadı almak...birde TEM ve görev yaptığım AYAZAĞA bölgesinde öyle bir çamur atıyor ki araclar...hem yağmurdna korunuyorsun hem o çamurdan...yani yağmur yağarken ve sonrası inanılmaz çamur yiyoruz farkındasın dğeil mi...o çamuru normal korumada hissetmiyosun ama yağmurluk giyince siyah üzerine deli çamur geldiğini anlıyorsun...

ya bırak bu tr turu hayallerini gel biz seninle bu sahillere atalım kendimizi bak ortalık nasıl şen:cherry:

eğer bana uyarsan paran çar çur olmaz adam gibi birkaç hafta geçirebiliriz o paraya daha değişik projelerde değerlendirirz anlayacağın:cherry:

gangam benim tatil anlayışım daha farklı...ben köyüme...(Uşak Karahallı Kırkyaren Köyü)

köyümdeki çaya...

derelere...

kavaklara...

diğer komşu köylerin kahvelerine...

tütün tarlalarına...

aşığım...

neyleyim 5 yıldızlı tatil köyünü be kuzen...:p

banstarım hayat boş... çalış çalış nereye kadar... bırak bu işleri... takıl bana hayatını yaşa :) bak ne güzel senle gizemli yerlere akmıştık :)

Kocaeli İl Temsilcisi
sık lan dişini şunun şurasında yaza ne kaldıki, yeminle böyle bir konu açmışınki, sanki konuyu ben açmışım, sanki mete beni anlatıyor ulem bu kadarmı benzer insanın sıkıntıları hayelleri vay kutup pandasu vayyyy,

harbi kalk gel diyecem emme soğuk be kanki , bu arada benim yemek hazır , sizlere hayırlı akşamar yiyip zıbaracam gece gene iş var ....:cherry:

aç insanlar beni bekler...:cherry::queen:

Buraları kimse bilmez böceğim...:flower:Aşk yuvalarımızı deşifre etme lenn...:queen:

ganga valla ER6 N çakıcam yazın cebeymiş yebereymiş falan uğraşamam kusura bakmayın...:pbana yetişenlerle gezicem...:mrgreen:uğraşamam abi düşük si si lerle sorry bebiş...:queen:

Buraları kimse bilmez böceğim...:flower:Aşk yuvalarımızı deşifre etme lenn...:queen:

ganga valla ER6 N çakıcam yazın cebeymiş yebereymiş falan uğraşamam kusura bakmayın...:pbana yetişenlerle gezicem...:mrgreen:uğraşamam abi düşük si si lerle sorry bebiş...:queen:

gangam muhtemelen yetişemem sana ..artçın olurum :queen:

Bende DIFI üst aldım çok memnunum...alt yağmurlağa da ihtiyacım var ama nasip olmadı almak...birde TEM ve görev yaptığım AYAZAĞA bölgesinde öyle bir çamur atıyor ki araclar...hem yağmurdna korunuyorsun hem o çamurdan...yani yağmur yağarken ve sonrası inanılmaz çamur yiyoruz farkındasın dğeil mi...o çamuru normal korumada hissetmiyosun ama yağmurluk giyince siyah üzerine deli çamur geldiğini anlıyorsun...

Abi keko işi dediğin bu sarı difi mont süper yahu farketmişsindir.69 liraya beklemiyordum bu kaliteyi.Hem bel altına iniyor hem sıfır rüzgar sıfır üşüme...İçliği termalmiş...Onun da etkisi var ama...Yine de adamlar işi çözmüşler...

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Tır şöförü olacak adamdın sen Metehandro...

F54

gangam benim tatil anlayışım daha farklı...ben köyüme...(Uşak Karahallı Kırkyaren Köyü)

köyümdeki çaya...

derelere...

kavaklara...

diğer komşu köylerin kahvelerine...

tütün tarlalarına...

aşığım...

neyleyim 5 yıldızlı tatil köyünü be kuzen...:p
abi zaten seni almazlar ki o köye sarı çizmeler falan o köylere ters be köylü güzeli:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar