Uzun süredir yatan motor .

Herkese Selam ,

Uzun süredir yatan bir motorum var ns 160. Bugün motorun yakıt filtresi , hava filtresi ,buji , yağ, yağ filtresi hepsini değiştirdim.Yeni akü taktım motor çalışmadı ekrana güç gelmedi ayrıca aşağıdaki resimdeki arkadaştan da aküyü takınca kontağı çevirmeden sürekli ses geliyor. "tırrr"şeklinde bir ses. ABS beyninden mi geliyor yoksa orda başka bi yerden mi anlamadım.

Fikri olan var mı ?

g4595lx.jpg

Motosikleti
Ns200 15"
Kutup başlarının yönündende eminseniz farın arkasındaki bağlantılara bakmanız sağlıklı olur, soketlerde oksit olabilir.

Kutup başlarının yönündende eminseniz farın arkasındaki bağlantılara bakmanız sağlıklı olur, soketlerde oksit olabilir.
Yine beni aşan bir iş desene :D Halbuki ne güzel her şeyi değiştirmiştim :) Ateşleme de yapmadı. Kickstart denedim o da çalıştırmadı.

Teşekkürler

Biraz işten anlayan biri olması gerek.

Akü değeri nasıl ? Kontağı açınca enerji geliyormu ? Sigortaları ne durumda.. Kablolardan birisi gevşek yada çıkık.. yani o kadar çok ihtimal varki..

Ölçü aleti Takım taklavat olucak , Çayıda duble bardakta koyacaksın sandalyeye otur yak cigaranı Akülerden başla ..

Biraz işten anlayan biri olması gerek.

Akü değeri nasıl ? Kontağı açınca enerji geliyormu ? Sigortaları ne durumda.. Kablolardan birisi gevşek yada çıkık.. yani o kadar çok ihtimal varki..

Ölçü aleti Takım taklavat olucak , Çayıda duble bardakta koyacaksın sandalyeye otur yak cigaranı Akülerden başla ..

Akü değerine bakmadım avometre vardı evde bakarım diğer motoru çalıştırdı ,sigortalar sağlam arka selenin altındaki tüm sigortaları kontrol ettim ama kafa kısmına hiç elektrik gelmediği kesin :)

Motosikleti
Ns200 15"
Akü değerine bakmadım avometre vardı evde bakarım diğer motoru çalıştırdı ,sigortalar sağlam arka selenin altındaki tüm sigortaları kontrol ettim ama kafa kısmına hiç elektrik gelmediği kesin :)
Birde akünün orada bir büyük sigorta olması lazım, kutup başını ters takıp patlatmış olma ihtimaliniz var mı? Oradaki sigortaya bakmanızda sağlıklı olacaktır.

Birde akünün orada bir büyük sigorta olması lazım, kutup başını ters takıp patlatmış olma ihtimaliniz var mı? Oradaki sigortaya bakmanızda sağlıklı olacaktır.

Açıkçası kontrol ederek taktım ters takmadığıma eminim ama inşallah sigorta işidir :) Haftasonu bakacağım artık akünün ordaki sigorta hiç dikkatimi çekmemişti.

Motorsiklet hiç tamir etmedim ama genel olarak O kafa kısmına gelen elektriğe yön veren bir röle olmalı. Mantık basit.. Enerji var ama kafada enerji yok ise problemde o hat üzerinde.

Zoru başarıp aküyü ters takmışım ana hattaki 30v sigorta yanmış . Kontrol ederek takmıştım muhtemelen ikincide aküyü ters koydum ve bakmadım.Allahtan yedek sigorta koyuyorlar içine ama bu seferde marş motoruçalışmıyor marşa basınca tık yapıp duruyor. Kickstart ile çalışıyor. tane röle var yerlerini değiştirdim .Marşa basmayı denedim ama olmadı .

Motosikleti
Ns200 15"
Zoru başarıp aküyü ters takmışım ana hattaki 30v sigorta yanmış . Kontrol ederek takmıştım muhtemelen ikincide aküyü ters koydum ve bakmadım.Allahtan yedek sigorta koyuyorlar içine ama bu seferde marş motoruçalışmıyor marşa basınca tık yapıp duruyor. Kickstart ile çalışıyor. tane röle var yerlerini değiştirdim .Marşa basmayı denedim ama olmadı .
Marş motoruna sert bir takoz ile tatlı tatlı vurun, belkide kömürlerden ötürü yapıyordur.

Merhaba herkese, ben de nasip olursa yakın zamanda yeni bir motor alacağım, 6 aydır çalıştırılmıyormuş, sahibi yeni akü taktırıp bana öyle teslim edecek. Akü harici nelere dikkat etmem gerekir? Bursa'ya geldikten sonra bi bakıma götürmek istiyorum veya aldığım gibi de götürebilirim, İstanbul'dan alacağım motoru. Sıvı değişimi dışında aklıma da bir şey gelmiyor. Önerileriniz varsa alabilirim, teşekkürler şimdiden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar