uzun süre yatış duke 390

Motosikleti
Yamaha crypton 98
Selamlar,

Uzun süredir proje motor yapma düşüncem vardı. Şu an elimde almayı düşündüğüm 2016 öncesi model KTM Duke 390 var(Tam model yılını bilmiyorum ancak eski kasa). Motor uzun süredir dışarda yatıyo en az 7 8 yıldır ve motor hafif kazalı Grenajları kırık ve kozmetik olarak yıpranmış. Şase ve motor bloğu sağlam görünüyor. sadece motorun üstünde çizik var.

Yaklaşık 2 ayda toparlamayı planlıyorum. Parçaları kendim temin edip, işlemleri de elimden geldiğince kendim yapacağım.

Cub tarzı motorda epey tecrübem var ama debriyajlıda fazla deneyimim yok.

Sormak istediğim birkaç şey var:

Bu motorun kronik sorunları var mı?
Parça bulmak (özellikle grenaj, gösterge vs.) ne kadar zor ve maliyetli?
Proje motor olarak Duke 390 mantıklı mı, yoksa bu fiyata daha az uğraştıracak bir motor mu bakmalıyım?
Sizce bu motoru bu halde almak mantıklı mı?
Ne gibi sıkıntılar yarata bilir uzun süre dışarda yatmış motoru almak mantıklı mı ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler!

Motosikleti
Ns200 15"
2 Sene önce Ktm'de çalışırken Duke 250 krank kol civatası kopmuş ve karteri kırmıştı, motor hasarının tutarı motosikletin kendi tutarının %65 civarı ediyordu. Böyle bir olaya girene kadar Tft ekranlı Duke 390 alabilirsiniz, yüksek kmde kronik olarak devirdaim keçeleri yenilenmelidir aksi halde yağa su karışıyor.

Duke 390 çok güzel motosiklettir, orta segment sağa sola gitmeye ve içimdeki apaçiyi çıkartmama destek olacak bir yapıda. Böyle bir motosiklet alacak olsaydım kesinlikle alırdım.

Parçalar genelde 1.5 aya elinizde olur.

Sıfırdan düşük hacim Ktm restore etmek pekte kazançlı iş değildir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski 390'larda yağ eksiltme ve yatak sarma konusunda bir kaç olayı hatırlıyorum, yenilerde pek duymadım.

2013 modelini 2-3 yıl kullandım. yüksek devirde ayaklıklar güzel titriyor. genel olarak motor bloğu sıcak çalışıyor.

4 yıl 35k km kullandım.tek kronigi belli yılda veya kmde bozulan yağ basınc sensörü.ekranda low oil pressure yazısı verir.fiyatı ucuzdur parçanın.
çıkma veya sıfır olarak yedek parçası bol ve ucuzdur.sarf mazlemeleri çok geç eskir,mesela debriyaj,teker rulmanları,subaplar,piston,fren diskleri vs vs.
kullanımı çok kişiye yabancı gelir.sürekli 4k-9k devir bandında gezinmen gerekir.
ilk jenerasyon 2013-2016 140kg dır ve çok zevklidir.
proje motoru olarak bence verdiğim linklerdekilerine benzer birşey yapabilirsin.
linkdeki motorlar çok emek ister,ancak daha kolay proje olarak mesela jantı ve grenajı sarı ve ya mavi veya beyaz yapabilirsin.öne led far ekleyebilirsin.

4 yıl 35k km kullandım.tek kronigi belli yılda veya kmde bozulan yağ basınc sensörü.ekranda low oil pressure yazısı verir.fiyatı ucuzdur parçanın.
çıkma veya sıfır olarak yedek parçası bol ve ucuzdur.sarf mazlemeleri çok geç eskir,mesela debriyaj,teker rulmanları,subaplar,piston,fren diskleri vs vs.
kullanımı çok kişiye yabancı gelir.sürekli 4k-9k devir bandında gezinmen gerekir.
ilk jenerasyon 2013-2016 140kg dır ve çok zevklidir.
proje motoru olarak bence verdiğim linklerdekilerine benzer birşey yapabilirsin.
linkdeki motorlar çok emek ister,ancak daha kolay proje olarak mesela jantı ve grenajı sarı ve ya mavi veya beyaz yapabilirsin.öne led far ekleyebilirsin.
Önerdiğin retrolarda zincirlerde muhafaza yok bana çok tehlikeli geldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar