Uzun farların kullanımı hakkında

Arkadaşlar merhaba, ben biraz fazla hareketli bir arkadaşım bir bakıyorum motorla oraya gitmişim bir bakıyorum buraya ilk aracımın olmasının da elbette bunda payı var :D özellikle çoğu zaman karanlık saatlerde ve gece saatlerinde motosiklet kullanmak durumunda kalıyorum. Gözlerim bozuk, bu nedenle uzun zamandır günlük yaşantımda kontakt lens kullanıyorum. Geceleri aydınlatma olmayan veya çok düşük aydınlatmalı yollarda kısa farlar ile yolu net görüyorum fakat zemini net göremiyorum. Geçen bir arkadaşa dikkat ettim uzunları yakmış rahat rahat gidiyor. Diğer araçlar umrunda değil ve ters yönden araç gelirken kıssalara geçmiyor. Siz de bu kadar uzunları rahat kullanıyor musunuz? Karşıdakinin gözünü alma ihtimali Nedir? Kul hakkına girmek istemem fakat kendi güvenliğim için de zemini görmem gerekiyor. Zemini görmem için bu karanlıklarda benimde takmadan uzunları mı yakmam gerekir ?

Aman hocam bende tekirdağlıyım beni görürsen kısalara geç zaten çok gözümü alıyo o uzunlar :)

Burak bey size tavsiyem motorunuza mercekli xenon uygulaması yapmanızdır ve bunun yanında sis lambası ekleyen arkadaşlar da mevcut. Uzunlarla gitmek tehlike yaratabilir alternatif olarak aklıma bunlar geldi. Forumda ilgili başlıklar bulmanız mümkün, kazasız sürüşler dilerim. :cat:

Arkadaşlar merhaba, ben biraz fazla hareketli bir arkadaşım bir bakıyorum motorla oraya gitmişim bir bakıyorum buraya ilk aracımın olmasının da elbette bunda payı var :D özellikle çoğu zaman karanlık saatlerde ve gece saatlerinde motosiklet kullanmak durumunda kalıyorum. Gözlerim bozuk, bu nedenle uzun zamandır günlük yaşantımda kontakt lens kullanıyorum. Geceleri aydınlatma olmayan veya çok düşük aydınlatmalı yollarda kısa farlar ile yolu net görüyorum fakat zemini net göremiyorum. Geçen bir arkadaşa dikkat ettim uzunları yakmış rahat rahat gidiyor. Diğer araçlar umrunda değil ve ters yönden araç gelirken kıssalara geçmiyor. Siz de bu kadar uzunları rahat kullanıyor musunuz? Karşıdakinin gözünü alma ihtimali Nedir? Kul hakkına girmek istemem fakat kendi güvenliğim için de zemini görmem gerekiyor. Zemini görmem için bu karanlıklarda benimde takmadan uzunları mı yakmam gerekir ?

direk motorun önünü aydınlatacak sekilde sis farı takabilirsiniz,

hem yolu daha net görmüş olursunuz hemde karsıdaki aracları rahatsız etmezsiniz.

mercekli power led den yapılan sis lambaları akunuzude yormaz.

mercek degeride ayarlı ise karsıdaki sürücüyüde rahatsız etmez

Gorebildiginiz kadar gidin en kesin guvenli surus yontemidir. Gece ve gunduz.

"KAZASIZ SURUSLER"

o arkadaşın uzunlarla gitmeye devam etsin bir gün ters bir adama denk gelir sürer üzerine arabayı o zaman uzunları görür.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------

Motorun uzunu arabaların gözünü alsa ne olur almasa nolur xenon olmadıgı sürece sıkıntı olmaz :)

motorun uzunları otomobilden daha çok gözü alıyor.

Kendi sorunların için diğer insanları tehlikeye atamazsın,göz kontrollerine gitmelisin,kesinlikle uzunlarla gezmemelisin,küfür yemenin başa bela almanın alemi yok :mrgreen:

hafife alinacak bir sey degil bu, kazaya sebebiyet vermek kim ister!

karsidan gelen arac durumunda kesinlikle uzun farlari kapatmani öneririm.. karsidan gelen arac ne zaman senin gözünü aliyorsa en gec o zaman kisa farlara gecmelisin. ayrica karsidan gelen aracin kesinlikle farlarina bakmamalisin ve bakisini farlarin aydinlattigi en uc noktaya sag taraftaki yol kenarina yönlendirmelisin.

gözlerin ile ilgili sorun varsa bir göz doktoruna gitmeni ve geceleri yasadigin sorunu anlatmani tavsiye ederim.. mutlaka bir cözümü vardir bu isin..

ayrica aydinlatma olmayan yollarda kisa farlara gectiginde yavaslamani ve hizini kisa farlarin aydinlatma mesafesi icerisinde (görüs mesafesi) durabilecegin sekilde ayarlamani tavsiye ederim. Görüs mesafesi icinde duramayacagin bir hiz ile gitmek feci sekilde sonuclanabilir (Tecrübe ile sabit)..

motorunun farını mercekli xenon ile değiştirebilirsin ek olarakta ledli sis farı takarsın en uygunu olacaktır bence güvenli sürüşler

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Gece motosiklet kullanmayin.
Hatta baska araç da kullanmayin.
Sorun kalmaz.

esc

o arkadaşın uzunlarla gitmeye devam etsin bir gün ters bir adama denk gelir sürer üzerine arabayı o zaman uzunları görür.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------

motorun uzunları otomobilden daha çok gözü alıyor.
Bu ne saçma bir yorumdur. Motorun uzunları asla karşı tarafı rahatsız etmez. Denemesi bedava. Şehir içinde değilseniz çıkıp deneyin. Öndeki araca sellektörle uyarı vermeye çalışın. Çok özel bir motorunuz veya uzun farlarınızda zenon takılı değilse sizi farketmeyecektir bile. Şehir içinde rahatsız etmesinin sebebi ise mesafenin kısa olması. Işık şiddeti candela açısından düşük olsa bile lümen olarak yüksek kalacağından rahatsız eder. O da kağıt üzerinde...

Ben bu akşam bir de trafik memuru arkadaşa sordum ya dedim hafız böyle böyle yol çok karanlık kısa farlar tahmini 4 metre ile maksimum 6 metreye kadar aydınlatma sağlıyor. Hızın da 70 olsa dahi bu bana pek bir avantaj sağlamıyor. Bu konuyu arkadaşa açtım uzunlarını yak karşıdan araç gelince kısalara geç sorun olmaz dedi. Yorum yapan tüm motosiklet sevdalısı arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler diğer arkadaşlarımdan da katılım bekliyorum :)

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-motosiklet-ledli-sis-fari-35-tl-164595770/detay

Ben bu üründen çifti 40 tl olarak aldım.. Bağlantıyı da kendim yaptım.. Hafif yere tutarsan mükemmel ötesi bir aydınlatması var.. Kendi farı 2 aydınlatıyorsa bunlar 8-9 aydınlatıyor.. Göz alma kısmı sadece fara baktığınızda oluyor yoksa adamları kör etmiyorsunuz..

Teşekkür ederim bende böyle bir şeyi düşünüyorum çare olarak açıkçası :)

Teşekkür ederim bende böyle bir şeyi düşünüyorum çare olarak açıkçası :)

tanıdık tornacı(dıs yuvası için) ve elektronikçi varsa parcaları netten alıp kendinizde yapabilirsiniz

çifti 40 lira etmez

bunlarda benim evde yaptıgım ama daha motoruma takmak nasip olmayan led ler

t8u5q.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar