Uzun bir aradan sonra CBF150

Herkese merhaba, 2024 ekim ayında 0 km activa 125 ile motor kullanmaya başladım. Acemiliğimi biraz attıktan sonra 4000. km de motorumu satıp pcx125 aldım. Yaklaşık 10.000 km de onu kullanıp dominar400 almak için sattım. İşler istediğim gibi gitmedi dominarı alamadım bir süre daha alamayacağım ama bu süreçte de motorsuz kalmak istemiyorum. 2016 model 60.000km de CBF150 buldum. Vade farksız taksit ile 60k ya satıyorlar. Hem vitesli motora alışayım hem de ileride yedek motorum olarak kalsın istiyorum. Ancak bugüne kadar aldığım iki motordan biri sıfırdı diğeri 15.000 deydi. Bu motoru alsam başıma çok fazla masraf çıkartır mı? Motoru kullandım bir gariplik hissetmedim motorsiklette. Ola ki motor bozulsa vs çok başım ağrır mı? Motor bozulsa diye yüzeysel konuşuyorum parçaları vs ne var ne yok bilmediğimden dolayı. Bu konuda cahilim.
NOT: İstanbul/Ümraniye de yaşıyorum.

Motosikleti
İki Teker Havada
Herkese merhaba, 2024 ekim ayında 0 km activa 125 ile motor kullanmaya başladım. Acemiliğimi biraz attıktan sonra 4000. km de motorumu satıp pcx125 aldım. Yaklaşık 10.000 km de onu kullanıp dominar400 almak için sattım. İşler istediğim gibi gitmedi dominarı alamadım bir süre daha alamayacağım ama bu süreçte de motorsuz kalmak istemiyorum. 2016 model 60.000km de CBF150 buldum. Vade farksız taksit ile 60k ya satıyorlar. Hem vitesli motora alışayım hem de ileride yedek motorum olarak kalsın istiyorum. Ancak bugüne kadar aldığım iki motordan biri sıfırdı diğeri 15.000 deydi. Bu motoru alsam başıma çok fazla masraf çıkartır mı? Motoru kullandım bir gariplik hissetmedim motorsiklette. Ola ki motor bozulsa vs çok başım ağrır mı? Motor bozulsa diye yüzeysel konuşuyorum parçaları vs ne var ne yok bilmediğimden dolayı. Bu konuda cahilim.
NOT: İstanbul/Ümraniye de yaşıyorum.
Cb125 f almak daha mantıklı
Hem cbf 150 den daha az yakar daha az sorun çıkarır

Temizse alınır, orjinal yedek parçası en uygun japonlardan birisi, parçası da ustası da hala rahat bulunur.
Yine de 60 binde 10 yaşında bir motor alıyorsanız, ufaktan da olsa mekanikten anlamakta fayda var...

Günümüzde karbüratörüyle, halojen farlarıyla, analog göstergesi ve yaşı ile 2026 yılı teknoloji standartlarından kalıyor.
Ancak sözde veliahtı 2026 üretimi CB 125 F hala ABS'siz, arka kampana frenli. Arka süspansiyonlar çift.

Cefakar model, şahsen ben de bir tane düzgün bulursam keyfi almayı düşünüyorum.

Çok rahat. Çok güzel motor. 250 cc enjeksiyonlu ve abs li olsa evladiyelik alır satmazdım. Bildiğim tek derdi 2 zamanlı gibi yağ yakması.
Kuryeler yedek yağ ile biniyordu. O derece yağ yakıyor.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Çok rahat. Çok güzel motor. 250 cc enjeksiyonlu ve abs li olsa evladiyelik alır satmazdım. Bildiğim tek derdi 2 zamanlı gibi yağ yakması.
Kuryeler yedek yağ ile biniyordu. O derece yağ yakıyor.
Dediğin gibi şimdi çıksaydı vadesiz taksitle falan bende kovalardım. Miras olarak torunlarıma falan kalırdı motor :D

Bende CBF'in Hintli akrabası Hero Thriller 150 var. Burada iyi durumdaki CBF 150'ler fahiş fiyatlardan satılıyor. Bu model pek tutulmadığı ve çekme belgeli olduğu için motoru 29,000₺ gibi kelepir bir fiyata aldım. Komple motor bloğundan karbüratörüne, lastik ölçülerinden ayaklıkları tutan demire kadar pek çok parçaları ortak, kalanların hepsi değilse bile gene bir kısmı uyumlu.

Motorun adını Nazlı koydum. Bendeki 30,000 km sınırına dayanmasına rağmen yağ yakmıyor ama başka sorunlarım var. Sabah motor ısınsın da kendine gelsin diye Jikle ve gaz koluyla bildiğin flörtleşiyorum. Karbüratörde ısıtma bujisinin bu modelde olmayışı yardımcı olmuyordur diye düşünüyorum. Motor soğukken rölanti 1000 devir, şehir içi biraz turlayınca 1500, çok gezersem devir 2000-2500 arasında geziyor ve devir yüksekken gaz kesince devir biraz gecikmeli düşüyor. Denedim otobanda bir süre son sürat bile yapsam o devir orada kalıyor daha çıkmıyor. Bunların dışında gidişi çekişinde sorun yok, yukarıdaki rölanti sorunu nasıl çözeceğimi bilen varsa sevinirim.

Son düzenleme:
60bin TL biraz fazla gibi geldi
vade farksız demiş ama aslında vade farklı 8 taksit ))

peşinde 47-50 ye biter
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motor soğukken rölanti 1000 devir, şehir içi biraz turlayınca 1500, çok gezersem devir 2000-2500 arasında geziyor ve devir yüksekken gaz kesince devir biraz gecikmeli düşüyor. Denedim otobanda bir süre son sürat bile yapsam o devir orada kalıyor daha çıkmıyor. Bunların dışında gidişi çekişinde sorun yok, yukarıdaki rölanti sorunu nasıl çözeceğimi bilen varsa sevinirim.

afr ve subap ayarı

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
vade farksız demiş ama aslında vade farklı 8 taksit ))

peşinde 47-50 ye biter
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

afr ve subap ayarı
Teşekkür ederim, maddi olarak toparlandığım vakit motora baktıracağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar