650 transalp varsa o fiyata bi bakalım hocam

benim tahminime göre o fiyata aldığın motora lastik lazımdır akü lazımdır gerekli birkaç aksesuarıda taktın mı en az 3 bin lira tutar sanki. pegasso 650 nasıl motor bilmiyorum kle konusunda da tereddütlerim var enduro takıntısıda yok aslında adamın chopper naked filanda olabilir
xl650 transalpler 2000 modelden başlıyo , 2007 modele kadar gidiyo.Ben 2005 model aldım fakat siz 2002 falan bakarsanız pazarlıkla rahatlıkla alabilirsiniz.Benim transalpe aldığımdan beri yaptığım masraflar :
1. Zincir dişliden ses geliyodu , değiştirdik.Komple toplam 500 TL civarı tuttu.Aslında ön dişli ters takıldığından ses yapıyomuş , ancak bi kere değiştirmiş bulunduk.
2.Arka disk eski sahibinin ucuz balata kullanması nedeniyle , balatanın tamamen bitip diski bozması nedeniyle değiştirdik.Balatalarla beraber disk toplam 550 TL civarı tuttu.Orijinal balataların tanesi 90 TL.Önde çift disk var.
3.Lastikler çok eski.Şimdi onları değiştiricez.En pahalısı michelin anakee2.Ön arka toplam 650 TL'ye geliyo.Ama daha ucuzları da piyasa da bol bol mevcut.Lastikleri heralde bi 4 sene kullanırım.
4.Motoru ilk aldığımda bakıma sokup , yağ , yağ filtresi , hava filtresi , bujiler .... Sağlam bi bakıma soktum.400 TL civarı tuttu.En pahalısı orijinal hava filtresi 190 TL.Onu da 4 sene kullanırım.
Aslında transalp çok masrafsız bi motor.Ancak eski model alırsanız bu yukarda yazdığım masrafları da göz önünde bulundurmalısınız.Belki bin binbeşyüz TL masraf açabilir.Zamanla bu parçalar yavaş yavaş değiştirilir.Ancak yıllarca götürür.Gerçi hangi motoru alırsan al bundan kat kat fazla masraf açacağı kesin.İnsanlar hevesimi aldım , nasıl olsa satacağım diye sağolsunlar hiç bir parçasını değiştirmiyolar.