Üzücü Haber 19 ve 20 Yaşında 2 Gencimizi Daha Kaybettik Lütfen Dikkatli olun

allah rahmet eğlesin ailesine rabbimden sabırlar dilerim
arkadaşlar gaz kolu elimizde lütfen kendimize hakim olalım herşeyin yedeği bulunur ama can 1 tane lütfen dikkat

Allah rahmet eylesin. Yazık!
Fakat sadece kask takmak da işe yaramıyor, bu kazadan da anlaşıldığı gibi, kask olsa da kamyonun altına girmişler, sonuç değişmeyebilirdi belki de. Öncelikle bilinçli motosiklet kullanımı yani eğitim gerekiyor sanırım. Ve artık bu konuda ciddi kampanyalar gerekiyor bence. Motosiklet eğitim merkezlerinin fiyatları yüksek, bir şekilde ücretsiz eğitim kampanyaları şart, aynı zamanda internet ortamında burası gibi siteler de inanılmaz faydalı oluyor, bilinçli motorcular yetişmesi için. Bence motosiklet satıcılarının da özellikle genç müşterilerini hem eğitim almaya hem de internetteki mecralara yönlendirmeleri çok önemli.

Bizler de tanıdığımız tüm motosiklet kullanıcılarını eğitim almaya ve en azından internet ortamından faydalanarak bilinçlenmeye yönlendirmeliyiz kişisel olarak.

Bu gençler doğru sürüş tekniklerini bilseydi, doğru giyim kuşam kullanıyor olsaydı belki de bu kaza hiç olmayacaktı. Asıl insanı üzen de bu!

"Yeni aldığı motosikletle gezintiye çıktı. İki arkadaş Üçevler Mevkii'nde hızla girdikleri virajda bir anda kontrolü kaybettiler."

Muhtemelen gençlerin ilk motorlarıydı , ama yeterli (belki de hiç) motosiklet eğitimleri olmadığı için hayatlarını kaybettiler... Mekanları cennet olsun...

Bu yaşlardaki gençlerin motosiklet kullanmaları çoğu zaman böyle olaylara yol açıyor. Biz de o yaşlarda olduk, biliriz o delikanın nasıl aktığını. Burada ailelere büyük sorumluluk düşüyor, fakat ülkemizde ebeveynler de bu konuda oldukça cahil. Motosiklet kültürü oturana kadar böyle kayıplar vermeye devam edeceğiz anlaşılan, allah rahmet eylesin...

inanmıyorum ya hay allahım(c.c)büyüksün gene acı bir haber şu an öğrendim çok üzgünüm' hazırlanıyorum arkadaşlar inanın eğer nasip olursa çok kısa zaman'da bilinç'siz motosiklet'ci kardeşlerimizi 'hemde oto sürücülerini uyaracak bir gündem'le haykıracağım.
yandı anneler babalar kardeşler gene feryat gene figan çok acı yerleri mekanları cennet olsun...................

allah sevdiklerine sabırlar versin. o yaşta insanların kaybı yakınlarını daha çok yaralıyor. burada en önemli nokta kask takmamaları değil,yeni motosikletle 2 kişi gezmeleri,hızlı viraja girmeleri vs... birçok şey daha sayılabilir.bu işin hava atmak için yapılmaması gerektiğini topluma yaymak zor.bu kafayla daha çok kayıp olur bu camiada

Ailelerin suçu çok büyük , bu rahmetli kardeşlerimizde 2 günde sürmeyi öğrenip İstanbul gibi yerde trafiğe bırakılırsa olacaklar vahimdir.

ALLAH rahmet eylesin demekten başka yapacak birşey yok kardeşlerimiz için.

Ölenemi , Kalanamı, yanarsın. :pale:

Suçlu eğitim sistemidir.Eğitim sistemi akılcı ve bilimsel olmadığı sürece malesef bu tür haberleri daha çok okuyacağız.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
;Yazık...Allah ailesine sabır versin...Umarım son olur diycem ama?....

Arkadaşlardan Allah rahmet eylesin kederli ailelerine'de sabır versin.

Sadece sürücü belgesi, motorsiklet ve donanımla olmuyor bu iş:silent:
fakat dikkate alan ya da eğitime yönelik bir girişim yokki kimseden:salut:

Sponsorlar bu konuya el atıp MEB den eğitici programların hazırlanaran sıkça gösterime girmelerini sağlayabilirler.
Eğitim herşeyden önce olmalı ama yok, yok, yok.

heryer Allahın belası çin mallarıyla dolu bi arkadas demis beyaz esyacılar satıyo diye motor iyice saka aracı oldu cılkını çıkarttılar isin yazık gencecik kardeslerimiz allah rahmet eylesin su motorlarında ithalatı bi sekilde yasaklansın herkes motor sahibi olmasın kardesim ölümler arttı ucuz mallar sayesinde millet bilinçsizce alıyo kafada ne kask nede baska bi koruma nede bilgi????olmazzz!!!!1

"Bu motor kaç basıyo abi?" zihniyetinin acı bir sonucu... geride kalanlara sabır, bizlere biraz daha dikkat diliyorum...

Ne denilebilir ki! Allah rahmet eylesin.
Ülkemizdeki Eğitim eksikliği, kanunların yetersizliğine kurban edilmiş iki can daha. Bu gençler hatalıydı diyemem, sistemimiz hatalı ve kusurlu.

Maalesef Türk insanı tesadüflerle yaşıyor, ama bir avrupalı tesadüfler sonucu ölüyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu sabah gastede okudum çok üzücüAllah rahmet eylesin. Fakat motoru kullananın da biraz akıllıca davranması gerekiyor. Motor yeni plaka yok, ruhsat yok, ehliyet yok, kask yok, koruma yok ilk motor deneyimi, gece karanlık, yetmiyormuş gibi bir de artçı taşınmış. kaza kaçınılmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar