ege üniversitesi, astronomi ve uzay bilimleri son sınıf öğrencisiyim. ister inanın ister inanmayın, UFO diye, uzaylı diye bir şey yok.
ufo, tanımlanamayan uçan cisim demek ise, bunlar elbette var. uzaktan ne olduğunu anlayamadığınız bir uçurtma da siz ne olduğunu anlayana kadar ufodur. ancak, uzaylı aracı olarak düşünülen ufo diye bir şey yok.
iri gözleri ile, dünyayı işgal için ya da dostluk kurmak için gelen uzaylılar da yok. ancak evrenin bir köşesinde, asla irtibat kuramayacağımız canlılar var. belki de zeki canlılardır. ama varlar. bazılarının dünyasına milyonlarca yıl önce meteor çarptı ve öldüler.bazıları bizim şu an sahip olduğumuz teknolojiye milyonlarca yıl önce sahip oldu. bazıları milyonlarca yıl sonra yaşamaya başlayacak. bazılarında şu an dinozor benzeri yaratıklar var belki.
ama uzaylı yoktur. ufo yoktur.
Vaay bir Astronom üye varimiş forumda, celestron astromaster 130eq+xcell 2.3mm+filter set+32mm+10+20mm ökülerler+2x barlow+ al çanta, ay takip motur yoğh,biraz çiziklerde var olsun, öküler dişli cnc de yenilemek gerek, ilgilenirsen pm
Zuzaylı ufo işine dönersek, "benim uzaylıyla birebir sevişen arkadaşım var":mrgreen:
Birkaç yorumum olacak ; bunlar yüksek teknolojik askeri oyuncaklar , yahut tam tersi dendiği gibi vrill konusu antik dönemler ötesinde kullanılmışlar, başka yorumlarda 3. boyut varlıkların istdraç halleri gibi yorumlara prim veriyorum.
Kendim astronomi ile bir dönem ilgilenip amatör gözlemler yapmışlığım var, astromaster ile Ay' gözlemlerimde oldukça süratli geçen nesneler gördüm yorum açık tabii, sanırım hızlı ve gece uçucusu kuşlardı.
Ancak sözlerine güvenilir bir ruhsal rahatsızlığı olmayan birçok kimseden görme olayları dinledim, bir olayda ise , ilçemde 15 yılkadar evvel, belkide 1000 lerce kimse görmüş tıpkı anlatımlarda olduğu gibi,
güpe gündüz dağ üstünden su kaynağı gölet üstünde yaklaşık 100 metre yukarıda askıda kalıp birden ışık / lazer hızı ile tüyüvermiş.
Rahmetli dedemden bizatihi topçu tugayı askeri iken(1930'lu yıllar olsa gerek), tüm tugayın üstünde
güpe gündüz yakınsak mesfade ifadeye göre enfazla 600-700 metrede duran hava aracına top ateşi açmışlar tabii, karavana ve atış sonrası birşey olmadan şimşek hızında tüymüş.
Ortak nokta araçların/görünenlerin rengi durağan iken(benim dinlediklerim) gri/gümüş parlaklığında metalik objeler olmaları , hiçbir gaz topu, göksel gezegen yıldız ile benzerliklerinin bulunmayışı , görünüp tepki sonrası ışık hızı yahut lazer gibi(hızı taılamak adına) birden düz doğrultuda seyir etmeleridir.
Hasılı kelam bende UFO meselesine en azından görsel ve bir inşaa tekniği ile yapıldıklarına inanıyorum "ama kim/kimler tarafından inşaa edilmişler" işte bütün mesele bu.