Sırf bu videoyu paylaşıp avantajını göstermek için foruma üye oldum.

Videoda gördüğünüz, Brezilya'da giderek yaygınlaşan bir soygun şekli. Bu gibi alarmların uzaktan kapatma özelliği sayesinde, ışıklarda silahlı soyguncuya teslim ettiğiniz motorunuzu 60-70 metre ilerden stop ettirip hırsız gittikten sonra geri alabiliyorsunuz. Yani aslında ihtiyaç halinde avantajı çok çok büyük.
Çalıştırma meselesi ise bence şovdan öteye gitmez. Ama zararı olacağını da düşünmüyorum... Şimdiye kadar kopyalanan sinyalle çalınan araba hiç duymadım ama jammer'la kilitlemenin önlenip arabanın soyulduğunu (çalınmadığını) duydum elbette.
Herneyse...
Bu paylaştığınız inwells alarmdan ben de aldım ucuz diye. İnsanların yorumları da hep çok memnun oldukları yönündeydi. Bugün taktırmaya gittim. Ustamla birlikte 4 saat kadar uğraştıktan sonra sadece alarm (titreşim duyarlığı vs.) özelliğini bağlayarak aleti topladık. Her şeyi şemaya uygun bir şekilde bağlamamıza rağmen, motoru uzaktan çalıştırtmayı başardık ancak stop ettirmeyi başaramadık. Enjeksiyon sistemiyle alakalı olabileceğini düşündü usta. Çalıştırmayı da kestik gitti...
Bu arada şimdi düşündüm de, motoru çalıştırma özelliği de bende ancak kontakt ON'a getirildiğinde çalışıyordu. Yani sinyali kopyalayan biri olsa bile kendisi alıp götüremez. Ama yine bu benim motorumun enjeksiyon sisteminin kontak çevrilmeden çalışmamasından kaynaklı. Daha küçük motorlarda farklı sonuç alabilirsiniz belki.
Alarmla ilgili yorumlarım:
- Sesi güzel, baya yüksek.
- Titreşime duyarlılığı bence yeterli değil. En üst seviyeye ayarladım, ayar kablosunu da kesmedik. Ya fazla kapalı bir noktada durduğundan (ki titreşimi bu neden engellesin bilemiyorum), ya da motor çok ağır olduğundan oluşan titreşim alete yetersiz geldi sanıyorum.