Uyuşturucuya hayır !

UYUŞTURUCU MADDE NE DEMEKTİR

Uyuşturucu madde kavramı genellikle, uyuşturma özelliğine sahip maddeleri ifade eder.Ancak, keyif veren, kışkırtan, yatıştıran, uyanıklık sağlayan kimi maddeler içinde kullanılmaktadır.. ( esrar, eroin, kokain vs gibi.. )

ZARARLARI
BEYİN VE MERKEZİ SİNİR SİSTEMİNDE :
Sigaradan itibaren bütün uyuşturucuların en büyük zararı ve tahribatı beyin ve merkezi sinir sistemi üzerindedir.
Bu sebeple beynin mazrufu olan aklı ve iradeyi işlemez hale getirir. Kişiyi dengeden, normal yaşam ve davranışlardan uzaklaştırırlar.
Bağımlılarda beliren ilk olgu; akıl ve sinir hastalıkları ve arızalarıdır. şuur kaybı, uykusuzluk, felçler,halüsinasyon , zeka ve hafıza kayıplarır

SİNDİRİM SİSTEMİNDE :
Bulantı, kusma, karın ağrıları, kabızlık, ishal, mide ve bağırsak spazmları, kanama ve yaraları, gastrit, ülser vs.

SOLUNUM SİSTEMİNDE* :
Nefes darlığı, öksürük, boğulma hissi, bu yolla kalp sıkışmaları, solunum felçleri ve ölümler bilinen olaylardır.

GÖZLERDE :
Işık ve mesafede uyumsuzluk, şaşılık gece körlüğü, göz bebeği büyümesi, küçülmesi, göz adele felci bilinen sonuçlar ve tezahürlerdir.

KAN ORGANLARINDA :
Kansızlık ,kan zehirlenmeleri, kan hücrelerinde şekil ve miktar değişiklikleri, kanın korkulu arızası olan pıhtılaşma ve kangrenler

(kısa kısa bilgilendirdim daha detaylı bilgi için facebooktaki grup sayfasına yada www.uyusturucular.com adresinden yararlanabilirsiniz.. )

Arkadaşlar gençlerimizi her geçen gün kaybediyoruz bu aramızdan biride olabilir uyuşturucu madde hakkında bilgi sahibi olalım ve çevremizi uyaralım !

Facebook'tan destek olmak ve daha detaylı bilgi almak istiyorsanız ---> http://www.facebook.com/inbox/readmessage.php?t=1056858075564&f=1&e=-12#/group.php?gid=133628590242

17.03.2009 tarihinde saat : 19:00 - 21:00 arasında ''www.canturkfm.net '' radyo sitesinde UYUŞTURUCUYA HAYIR radyo etkinliği yapılacaktır.. Lütfen katılım sağlayalım

.:cat:

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Faydalı bir konu ve bir okadarda önemli,ben 15 yaşında sigara içerken büyüklerim görmesin diye köşe bucak saklanırdım 1.5-2 km yol giderdim kimse görmesin diye,şimdi sigara içmeyeni adam yerine koymuyorlarmış mantalite böyle ilerde ne olur bilinmez,

hepimizin duyarlı olması gereken bir konu
sigara bile kullanmamamız gerekirken....

Faydalı bir konu ve bir okadarda önemli,ben 15 yaşında sigara içerken büyüklerim görmesin diye köşe bucak saklanırdım 1.5-2 km yol giderdim kimse görmesin diye,şimdi sigara içmeyeni adam yerine koymuyorlarmış mantalite böyle ilerde ne olur bilinmez,

Şu an değil sigara içerken saklanmak, sokakta uyusturucu kullanan bir çok genç var.hem de 15 - 19 yaşları arasında. bua kim dur diyecek ben de onu merak edıyorum.orta okul ögrencileri içerse biz buyukler ne yapalım( imam - cemaat ilişkisi)

gençlere tuzak kuruyorlar çok kolay bi şekilde hemde..
Buna engel olmak için anne ve babalara büyük iş düşüyor
Çocuklarına örnek olmaları gerekiyor !

bu çokta önüne geçilebilecek bir konu değil devletler bu konuda önlem aldığı kadar serbestlikte sağlıyor yani kontrollü bir piyasa sunuyor
tabi bunu ticaret turuizmi haline getiren ülkeler de yok değil
örneğin hollanda amsterdam burada her türlü uyuşturucunun satılması ve içilmesi serbest ancak dikkat edilecek şey şudur ki amsterdam da uyuşturucu içilen yerlerdeki kişiler turist yani yerli vatandaş kullanmıyor karışmıyorda yani bilinçliler
en iyi önlem bilinçlendirme ile gerçekleşiyor
ülkemizin konumu itibariyle bu ticaretin önüne geçmek oldukça zor sonuçta idealler için para gerekli bunun en kolay yolu da uyuşturucu
...........
neyse çok uzatmıyayım.....iyi muhabbetler

Malesef bunun kökü kurutulamaz dünyada zira malum siyasi, politik, maddi nedenler var ama çocuklarımızı bilinçlendirip uzak tutmak elimizde.. Allah herkesi bu illetten uzak tutsun .. Yasak tüketimi arttırır gerçeği bu hususta istisna kalıyor malesef bakınız Hollanda örneği .. Yasak olsa da olmasa da kullanımı rağmet görüyor çok yazık . İnsanoğlu kendinin değerini ne zaman anlayacak kimbilir..

Merhaba Arkadaşlar ...
17.03.2009 tarihinde saat : 19:00 - 21:00 arasında ''www.canturkfm.net '' radyo sitesinde UYUŞTURUCUYA HAYIR radyo etkinliği yapılacaktır..

Lütfen dinleyelim istek - yorum - tel bağlantısı gibi birşeyler yaparak destek olalım görüşlerimizi bildirelim..
Bu önemli etkinliğe destek olalım arkadaşlar haftaya salı saat akşam 7 ile 9 arası..

İnsanları uyuşturucuya karşı biliçlendirme çabanı iyi niyetle karşılıyorum ama yapılan alıntıda çok farklı yapıya sahip uyuşturucuların etkilerinin sanki aynıymışçasına ölüm, kangren, felç vb. sonuçlu tek bir listede toplanması hem yanlış hem de abartılı olmuş.

Uyuşturucu kategorisine sokulan bir ürün, uyuşturucu olduğu için değil temelindeki etkin maddeden ötürü çeşitli psikolojik ve fizyolojik etkiler gösterir.
Bu etkin maddelerin etkileriyse birbirinden çok çok farklı olabilmektedir. Örneğin esrarda THC (delta-9-tetrahydrocannabinol) yer almaktayken, Ecstacy'de Amfetamin türevlerinden olan MDA, MDE, MDMA ve benzerleri yer almaktadır. Sadece bu iki maddenin özellikleri bile birbirinden çok farklıdır.

İnsanları uyuşturucuya karşı biliçlendirme çabanı iyi niyetle karşılıyorum ama yapılan alıntıda çok farklı yapıya sahip uyuşturucuların etkilerinin sanki aynıymışçasına ölüm, kangren, felç vb. sonuçlu tek bir listede toplanması hem yanlış hem de abartılı olmuş.

Uyuşturucu kategorisine sokulan bir ürün, uyuşturucu olduğu için değil temelindeki etkin maddeden ötürü çeşitli psikolojik ve fizyolojik etkiler gösterir.
Bu etkin maddelerin etkileriyse birbirinden çok çok farklı olabilmektedir. Örneğin esrarda THC (delta-9-tetrahydrocannabinol) yer almaktayken, Ecstacy'de Amfetamin türevlerinden olan MDA, MDE, MDMA ve benzerleri yer almaktadır. Sadece bu iki maddenin özellikleri bile birbirinden çok farklıdır.

Çok doğru. Tamam uyuşturucunun bazı çeşitleri öldürücü olabilir, ama örneğin bilimsel olarak marijuana/hint keneviri kimyasal işleme tutulmadığı sürece sigaradan ve alkolden daha zararsız. Uyuşturucuların çoğu da abartıldığı kadar zararlı değiller.

Çok doğru. Tamam uyuşturucunun bazı çeşitleri öldürücü olabilir, ama örneğin bilimsel olarak marijuana/hint keneviri kimyasal işleme tutulmadığı sürece sigaradan ve alkolden daha zararsız. Uyuşturucuların çoğu da abartıldığı kadar zararlı değiller.

Arkadaşlar bu yazdıklarınız hiç hoş değil bence. Bilhassa senin yazılarını takip ettiğim kadarıyla aklı başında biri olduğunu düşünüyordum. Çocukların çoğu bu tip söylemlerden dolayı başlıyor uyuşturucu madde kullanımına :pale: ZARARSIZ UYUŞTURUCU YOKTUR!! Çeşidi her ne olursa olsun! Sigaradan daha az zararsızdan kasıt ciğerlere etkisiyse tekrar araştırmanı öneririm bu konuyu. Evet diğerleri de abartıldığı kadar zehirliler malesef :pale: Lütfen arkadaşlar bu sitede bir sürü 18 yaş ve altı gençler bulunuyor yazdıklarımıza biraz daha özen gösterelim. Bu konu gerçekten hassas bir konu.

Kullanıldığında insanın ölümüne yol açmayan yada ölüm süresini kısaltmayan bi uyuşturucu varmı ?

Dumanlı olan hepsi zararlı:cat:

Hap , eroin, vs.. dumansız ama dumanlıdan daha zararlı uyuşturucu maddeler

.

arkadasım biraz tepki almışsın ama aslında dediklerin teknik anlamda doğru
şöyle ki kokain, eroin ,asit vb. maddeler kimyasal bileşim halindeki ve insan beyninin istenilen kısımlarına hükmeden maddeler ki bunlar beyin fonksiyonlarını tetikleyerek normalde yaşanmayan ve beynimizin hissedemediği duyguları harekete geçirerek ulaşılamayan bir zevk verdiğiğinden karşı konulamaz bir bağımlılık yaratır
ancak dediğin gibi marihuanna/ esrar ise kimyasal bir bileşeni olmadıgından diğerlerine göre daha az zararlı görünebilir
ancak günümüz dünyasında bu işin maddi boyutu üst seviyelerde oldugundan bunun da bir garantisi yok

uyuşturucu uyuşturucudur insanı ve beynini uyuşturur içenin kendisine verdiği zarardan fazlasını çevresine vermektedir.
her uyuşturucu içen kişi de potansiyel satıcıdır.

tekellerde satılan tütün mamülleri ve alkolde uyuşturucudur.
ancak diğerleri gibi etkili değildir.

temiz bir toplum ve iyi bir gelecek için uyuşturucudan uzak duralım

işin tekniği değil sonucuna bakmak lazım kimyasal analiz yerine uyuşturucunun
insanlara yaptığına bence gereksiz bi açıklama olmuş

işin tekniği değil sonucuna bakmak lazım kimyasal analiz yerine uyuşturucunun
insanlara yaptığına bence gereksiz bi açıklama olmuş

topice baktıgımda hiçbir açıklamanız yokken benimkini yersiz bulmuşsunuz yerli bir açıklama sizden alalım
yerli malı yurdum malı gibi misali :):)

bilginin iyisi kötüsü olmaz sorunun da iyisi kötüsü olmaz
cevaptır iyiyi kötüyü ayıran ;)

Kullanıldığında insanın ölümüne yol açmayan yada ölüm süresini kısaltmayan bi uyuşturucu varmı ?

.
Esrarın ölüme yol açmadığını söyleyebilirim. Hatta psikolojik bağımlılığa yol açıp kişiye zarar verebileceği farkedilip yasaklanmasından önce etkin maddesi THC uzun bir süre tıpta tedavi amacıyla kullanılmıştır. Duyduğum kadarıyla yeni ABD başkanı Obama'nın tekrar tıbbi amaçlı kulanımının serbest bırakılabileceği yönünde bir beyanı da var.

Bunları yazarken yanlış anlaşılmak istemiyorum. Bu forumda kimsenin uyuşturucu özendiriciliğine gireceğini sanmıyorum. Ama bir şeyin zararları anlatılırken çok farklı yapıya ve zarar potansiyeline sahip ürünlerin hepsinin aynı etkiye sahipmişçesine değerlendirilmesi yanlış.

Esrarın ölüme yol açmadığını söyleyebilirim. Hatta psikolojik bağımlılığa yol açıp kişiye zarar verebileceği farkedilip yasaklanmasından önce etkin maddesi THC uzun bir süre tıpta tedavi amacıyla kullanılmıştır. Duyduğum kadarıyla yeni ABD başkanı Obama'nın tekrar tıbbi amaçlı kulanımının serbest bırakılabileceği yönünde bir beyanı da var.

Bunları yazarken yanlış anlaşılmak istemiyorum. Bu forumda kimsenin uyuşturucu özendiriciliğine gireceğini sanmıyorum. Ama bir şeyin zararları anlatılırken çok farklı yapıya ve zarar potansiyeline sahip ürünlerin hepsinin aynı etkiye sahipmişçesine değerlendirilmesi yanlış.
neyse ben de yanlış anlaşılmak istemem bu konu kapatılsa iyi olur çünkü sitenin yaş ortalaması tehlikeli
bilen bilmeyen çok dikkat çekici bir yazı ya gidiyor

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar