Dün aldım.
Bugün elime ulaştı ama monteedemedim daha. Yarın girişicem o işe.
Kayıt sınırı 20dk ya da 30dk DEĞİL.
Beraberinde 4gb hafıza kartı geliyor. Buna yapabileceğiniz kayıt 20dk ile 30dk arasında değişiyor.
16gb kart ile 2 saate ulaşılabilir.
Yanlız şu var, çektiği dosya 4gb'a ulaştığında, o dosyaya yazmayı bitirip yenisine geçiyor. Ondan devam ediyor.
Yani 16gb kart taktınız. 1 saat kayıt yaptınız. Muhtemelen 3 tane dosya bulacaksınız kartta. İlk 20dk, 20-40 arası ve son 20dk.
Kameranın en arka kısmında bir kapak var. Su geçirmez contalı falan ki zaten kamera su geçirmez belli bir limite kadar.
Hafıza kartı girişi, USB girişi ve mikrofon bu kapak altında. Yani mikrofonun önünde kapak var. Bu rüzgar sesini tamamen kesiyor. Ama hassasiyet çok düşüyor.
Kameranın önünde LED ışık (kısa mesafeyi aydınlatma amaçlı) ve lazer var. LED in pratikte bir yararı yok ama hizalama için lazer çok kullanışlı. Kamerayı depo üstüne kurdum ama görüş açısı nasıl oldu acaba sorunuzu cevaplamak için hazır...
Çekim kalitesi beklentilerin çok üzerinde. Ki zaten örnek videolar var.
Ennnn çok hoşuma giden ve beni hayran bırakan nokta:
Beraberinde oldukça fazla aksesuar geliyor kamerayı oraya buraya bağlamak için. Cırtcırtlar, çift taraflı yapışkanlar, kaska sabitlemek için eğimli parça, düz alanlara sabitlemek için altı düz parça, silindirik yüzeylere tutturmak için klepe şeklinde parça, klips vs vs... Sadece vantuz yok. O da içinden çıkan çift taraflı bantla halledilir. Ki vantuz ile depoya taksanız çok vibrasyon yapar.
Fiyatının üzerinde bir ürün. Gopro bundan 2 kat güzel çekim yapabilir. Işık hassasiyeti vs daha iyi olabilir Merceği daha kaliteli olabilir ama arada en az 4 kat fiyat farkı var ve tam bir f/p ürünü bu kamera.
Kamera Gopro'dan ve Sony'den ufak. Yarısı kadar. O kameraların takılamadığı, yer darlığı olan yerlere daha rahat uygulanabilir. Örneğin motorun yan koruma demiri üzerine.
Hafif. Vibrasyondan daha az etkilenecektir.
Yarın fotoğraflar ile destekli bir inceleme yazısı atabilirim.